Ezt hogy mondjam el anyáéknak?
A tavaly nyaralós képek a netbookomon voltak lementve,mert a fényképezőm memóriakártyáján kellett a hely.De a netbookomat
ellepték a vírusok és a szerelő újratelepítette és minden elveszett róla...így a képeknek is annyi.
Nem tudom,hogy ezt hogy mondjam el anyáéknak,mert apa az fényképmániás,imádja nézegetni a róla készült képeket és már amióta hazajöttük a nyaralásból azzal csesztet,hogy írassam ki a képeket egy CD-re.De most az összes képnek annyi.
13L
Én azt nem értem, hogy miért tartja mindenki azon a meghajtón a fontos adatait, amelyiken az operációs rendszer van? Egy egyszerű program segítségével partíciókra kell osztani a merevlemezt és az adatokat egy másik partíción érdemes tárolni. Így ha behal az oprendszer, akkor sincs gond, mert az adatok a másik meghajtón biztonságban vannak. Kiírni viszont ebben az esetben is érdemes, mert a merevlemez is megadhatja magát, bár az is igaz, hogy az otthon írt cd-k és dvd-k sem tartanak örökké.
Bár én a szerelőt sem értem. Igaz, hogy én csak a rokonság gépeit szoktam szerelni szívességből, de nekem újratelepítés előtt az az első, hogy körbenézek és adatot mentek, mielőtt legyalulok mindent.
Mondjuk a szerelő is figyelhetett volna az adataitokra, más egy virusirtás és más egy full újratelepités. Kérdés mit kért apukád mikor átnyújtotta a gépet.
Ha nem teljes gyalulást akkor a szerelőre is lehet mutogatni, az minimum hogy elötte felhiv és jelzi sajnos itt az adatok is áldozatul esnek, mi legyen?
Egyszerűen mond meg, akár mániás, akár nem.
Ha tudja, hogy nem lehet..nem fog érte piszkálni.
Egyébként igen, ha lementetted volna, akkor meglenne, ezt a tanulságot jegyezd meg, és máskor ments és kész....nem nagy dolog, mindenkinek elvész előbb-utóbb ez az.
De főleg :)), A szerelő azért szerelő, hogy tudja, előbb adatokat ment és utána telepít, ez az ő hibája.
Neki kell ezt igazán tudni, nem neked.
Ne vedd magadra az egész ügyet. Mindenki hibázott valamennyit (apukád is - az ő mániáját miért bízza rád, miért nem intézi el??) , ez lett belőle, azért nem egy világkatasztrófa ;).
Előbb beszélitek meg, előbb lesztek rajta túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!