Beköpjem anyaéknak? A h&mből lopott a tesóm bizsukat de nem bukott le elmondjam?
Látom, valakinek nehezen megy a szembenézés, roppant mód haragszik a tükörre...:))
Gyerekkoromban megesett (valamikor általános felső), hogy az iskola udvarára hoztak sok (valszeg eltüzelni szánt) faanyagot, ládákat - szenes kazán volt - és az egyik megtetszett, hazavittem. Apám nekiállt a balhézásnak, aztán a 3. mondatnál csendben visszakérdeztem, hogy pont ő, aki magától értetődően hordja haza a nép vagyonát, akarja-e ezt visszavitetni velem... mit mondjak, nem nekem volt kellemetlen a dolog... (én egyébként visszavittem, hogy teljes legyen az erkölcsi KO)
Szóval lehet haragudni a tükörre, de nagyon ajánlott kategória a sziigorú önvizsgálat, mielőtt az ember a gyerekének akar prédikálni... és aki maga nem bűntelen, az kezdje úgy, hogy előbb magát teszi rendbe...
(49/F)
Kedves #28, nem, a lopás nem helyes. De a farizeuskodás sem helyes...
Egyébként nyilván nem kötelező válaszolni - legfeljebb önmagadnak - , de loptál-e már, vagy nem? Hidd el, az igazság felszabadít:)))
(49/F)
"Szerintem lopás és lopás között is van különbség." - persze, amit az ember maga is elkövetett, az mindig a lazább, jelentéktelenebb, lásd az előző oldalon a "kertből ellopni a rózsát vagy utána a boltból, az mááááás...":)))
Tudod, ezt úgy hívják, hogy relativizálás...
Egyébként tényleg van különbség a kárérték szerint, büntetőjogilag, nyilván nem azonos dolog valakinek a biciklijét vagy a házát ellopni...
És félreértés ne essen, senki egy szóval se állította, hogy amit a Kérdező testvére tett, az helyes lenne. A vita azon van, hogy a leírt esetben mi a teendő, mi a helyes, a célravezető hozzáállás.
Többen azt mondjuk (köztük én is) hogy beszéljen a testvérével a Kérdező, mondja el neki, hogy miért rossz amit csinál, mik lehetnek a következményei - de mást akkor vonjon be, ha ez nem vezet eredményre. Mások meg azt mondják, hogy azonnal szóljon a szülőnek.
Kedves #35. igen, természetesen az, tökéletesen egyforma súlyú, és félreértés ne essen, nem csak "szerintem", hanem a világ jóformán összes országa összes törvénye szerint is az. Legalábbis eddig egyetlen Btk-t sem láttam, amelyik aszerint rangsorolná a testi sértést vagy tettleges becsületsértést, hogy mi az elkövető vagy az elszenvedő sértett neme.
A testi sértésnek is vannak fokozatai, de NEM az elkövető neme szerint, hanem aszerint hogy könnyű vagy súlyos, hogy a sértett védekezésre képes vagy képtelen, hogy egy elkövető van vagy csoportosan, stb.
#37, ezt nem tudom hol hallottad, de veszélyes mezsgyén vagy, a nemek egyenjogúságát kérdőjelezed meg éppen... gondoltam szólok.
(és nem, én könnyű testi sértéses esetet ismerek, egy nő lenyomott egy maflást a volt férjének az utcán, és 1995-ös árfolyamon 20 rugója bánta - fordítva kb ugyanez lett volna)
Még mindig érdekel, hogy hány évesek vagytok és hogy mióta csinálja ezt a testvéred.
Egy plázában nem nehéz összeszedni 100 ezer Ft-nyi szajrét, ha abból indulunk ki, hogy a legtöbb butikban egy kabátot nem kapsz 15-20 ezer alatt, illetve a bizsuk is kb egy ezrestől vannak.
Szóval ez már rég túl lehet a szabálysértési határon. Ha esetleg ezeket eladja másnak, az még jobban súlyosbítja.
18 éves kortól úgy elviszi a rendőr, mint a huzat.
És a szülő mit tud csinálni? Lenyom neki egy sallert, hogy "ejj leányom ez nem szép dolog"? Mi változik? Lehet ők maguk mennének rendőrségre. Az egyetlen könnyítő tényező az lenne, ha azt mondja beszervezték és megfélemlítették, de akkor viszont csiripelnie kéne az egész bandáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!