Beköpjem anyaéknak? A h&mből lopott a tesóm bizsukat de nem bukott le elmondjam?
67% fejezd már be. Én nem loptam semmit, még egy tollat se a padtársamtól, de az ha valaki leszed egy virágot az a virág max 100 Ft-ot ér, egy mittudomén milyen plázás márkás nadrág, kabát ez az 20 ezer DARABJA! És ha vetted a fáradtságot és elolvasta még hordozható chip leszedője van, meg egy ágyneműtartónyi szajréja. Szóval ja más, mert azt a kb. tippem szerint 50-60 000 Ft értékű lopott cuccot, minimálbérért dolgozó eladóknak kell kifizetni.
Ha ennyire csökött vagy 40+ évesen akkor remélem nem ismerlek, mert utálom a buta fajtád.
#40 "Mi változik? Lehet ők maguk mennének rendőrségre." - na az ilyen szülőnek mondjuk SK tépném ki a szívét és nyomnám le a torkán...
egyébként az új "jönaszigorrr" Btk a szabálysértési határt a 20 eFt-ről 50 eFt-re emelte... viszont a különböző alkalmakkor azonos módon ellopott dolgok értéke összeadódik... ez így volt a múltban is, meg így van a jelenben is...
Az egyetlen, ami változott (nem a Btk-val, hanem előbb, a szabálysértési törvénnyel, vagy 2 éve), hogy a kisebb értékű lopás szabálysértésében is a rendőrség jár el, és szélső esetben büntethető az is max 60 napnyi, büntetett előélettel NEM járó elzárással.
Ennyit a jogról.
A saját gyerekét nem erőszakos tett kapcsán feljelentő szülőnek meg nincs kegyelem...
Nézd #41, nekem nem tartozol elszámolással csak önmagadnak, tök felesleges itt magyarázkodnod meg visszatámadva lakkoznod magad...
A dolgozóval kifizettető bolttulaj meg egy másik eset, az itt tárgyalt Kérdező testvére sem egy bárányka, sőt, de az ilyen boltos meg véleményem szerint egy majdnem olyan undorító phéreg, mint a saját gyerekét nem erőszakos dologért rendőrségre vivő szülő...
34-es, 67%-os, nem értek veled egyet!
Kisiskolás fejjel eltenni a padtársad tollát, mert megtetszik, vagy leszedni egy szál virágot a szomszédból, mert szeretnéd, az csínytevésnek számít, mert nem feltétlenül vagy tudatában annak 7-8 évesen, hogy te most lopsz, avagy ha bemásztál a szomszédhoz, akkor még magánterületre is lépsz be illegálisan és ezzel ismét szabályt sértettél...
Ellenben tiniként sorozatosan lopni valahonnan és ehhez már célszerszámokat beszerezni, az durva!!!
Ez nem szépítés, szerintem bárkit megkérdezel, senki nem gondolja úgy, hogy ez egyenrangú dolog lenne.
Mellékesen megjegyzem, ha a saját kertedben tépsz le egy szál hóvirágot azzal is szabályt sértesz, hiába a saját tulajdonod. Kétlem, hogy ez hasonló súlyú lenne, mint méregdrága ruhákat lopni egy áruházból.
Igen is el kell mondani a szülőknek, mert ezt egy tesó nem fogja tudni megoldani és nagyon megütheti még az egész család a bokáját.
"Mellékesen megjegyzem, ha a saját kertedben tépsz le egy szál hóvirágot azzal is szabályt sértesz, hiába a saját tulajdonod." - na, ezt akkor MOST felejtsd el, egyetlen természetvédelmi jogszabály sem vonatkozik az adott növény TERMESZTETT egyedeire, kizárólag a természetben előfordulókra. Telesen jogszerűen téped le azt a hóvirágot, amit te ültettél a saját kertedben:))
Érdemben meg ugye én nem beszéltem korról sem 6-7 évről, se kamaszkorról, pusztán az az igazság, hogy heveny hányhatnékom van az erkölcsi lángpallost rázóktól, az erkölcsi magaslatokról mások felett ítélkezőktől, "rendpártiaktól, zérótoleránsoktól" úgy általában.
Ezért azután némi önvizsgálatra akartam késztetni az erkölcsi szemétdombok magasáról ítélkezőket... ennyi.
(szerintem egyébként nagy sikerrel:))
Magáról a kérdésről pont ugyanaz a véleményem, mint amit tegnap este és ma reggel is leírtam, hogy a Kérdező beszéljen a testvérével, mondja el neki, hogy ez amit tesz miért rossz, miért nem helyes, mit kockáztat vele. Aztán, ha ennek dacára újra megteszi, akkor kérjen segítséget szülőtől, tanártól, baráttól, akárkitől, akitől jónak látja. (a hatóság kivételével). Mert a lehetőség mindenkinek jár.
#46, azért ezt a tanácsot szerintem gondold át még egyszer... kétszer... háromszor...
Szerinted hogyan reagál arra a szülő, ha az egyik gyereke juttatja hatóság kezére a másik gyerekét egy ilyen (nem erőszakos) dologért, pláne?
#49, biztos vagy benne? (ld #27):)))
Egyébként a rablás nagyon más káposzta, az ERŐSZAKOS bűntett, ég és föld, ne keverjük a szezont a fazonnal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!