Mit csináljak, ha anyáéknak ilyen szinten nincs pénzük?
Kollégista vagyok, pestre járok, és néha arra sincs pénzünk, hogy vissza tudjak menni a koliba...
A gatyáim(mind a kettő ami összesen van...) turkálósok, és nagyon csúnyák, cipőm az konkrétan egy tornacsuka, amit még nyáron vettem a nyárimunkás pénzemből és már kezd az is szétmenni, mert ugye csak azt hordom állandóan, de ilyen, hogy ünneplőscipő, szandál, csizma az nincsen.
Nagyon rosszul érzem magam, mert tudom, hogy próbálnak tenni ellene, dehát szarkor vették fel a kölcsönt a házra...
Ráadásul a lányok folyamatosan csúfolnak...
17/L
hogyha 37es lábad van, akkor cipőügyileg tudok segíteni :)
vagy, ha esetleg 152/26os nadrágok jók rád, akkor abban is.
sőt, felsőm is akad egy kettő :)
Mert itt van egy olyan program, ami segíti a szegényeket, és mondjuk nem kell koleszdíjat, kajapénzt fizetnem, és visznek ingyen kirándulni...
Egyébként a gépet is munkából vettem, a netet meg a bátyám fizeti aki németországban dolgozik...
1-es! Bunkó vagy! Aki szegény, annak már semmije, de semmije ne legyen? Vegyél példát a 2-esről!
2-es! Nagyon rendes vagy, szép tőled, hogy próbálsz segíteni! Sajnos én nem tudok, de ha tehetném segítenék!
6válaszadó: köszönöm, úgy gondolom ha megtehetem, akkor kötelességem felajánlani azt amivel segíteni tudok :)
kérdező: ha gondolod, írj privátban.
én már 15 évesen 9.ben egy kisboltba jártam suli után takarítani meg pakolni, hogy legyen pénzem. a 5000froint hetente megvolt, ebből fizettem a koleszmenzát meg az utamat és ha heti 2000-t félretettem, akkor tudtam turkálóba menni és kifogni 1-2 jó cuccot. Engem se sajnált senki. Osztálypénzt se nagyon tudtam fizetni, ezért osztálykirándulásra se mehettem. a szüleim konkrétan lesz*rtak és míg az osztálytársaim suli után uszodába, röpiklubba, vagy plázázni jártak, én addig Gabi néninek segítettem takarítani a patkánysz*rt a raktárból!^^
Én megtanultam az évek során, hogy hiába síránkozok és panaszkodok, mert senki nem fog megsajnálni, persze lesz aki segít, de ritka az olyan ember. Jegyezd meg, hogy csak magadra számíthatsz! Kapard össze az életed! sok sikert!
Valami munka suli mellett esetleg? Bár inkább tanulj, de sajnos fogalmam sincs mihez kezdhetnél :S Valami kedvezményre nem vagy jogosult hogy legalább visszatudj menni a koliba? Valami gondolom csak akad. Mondjuk annyiból nagy segítség ez nektek hogy a koli díjat meg a kaja díjat fizetik de az utazást már nem? Esetleg próbálkozz a vöröskeresztnél ruha ügyben csak akad nekik valami ami jó lesz neked. Azért ilyen időbe az a tornacipő egyáltalán nem jó, befagy a lábad könnyen leszel beteg és akkor már annyi pénz elmegy a gyógyszerre aminek az árából kijön egy olyan csizma ami azért 1-2 évig biztos használható lesz.
Én ezt próbálnám meg.
Én is szívesen segítenék de a barátnőm is most szabadult meg egy csomó cipőjétől meg a márkásabb ruháit is eltudta adni ugyanúgy a pénzhiány miatt kellett így döntenie. Nekünk sincs asok pénzünk, annyi van hogy kihúzzuk egy hónapra netünk is csak a hűségidő miatt van még meg mert még mindig jobban járunk így minthogy lemondanánk aztán a büntetést kifizettetik velünk, legalacsonyabb díjcsomag van. A gépem még az amit otthonról hoztam el 2 éve.
Nem csak te vagy egyedül így sajnos, nincs munkahely embereknek nincs sok pénzünk még a megélhetéshez sem. Sajnos ez van :S Kívánom hogy fejezd be a sulit és találj magadnak egy jó lehetőséget, ha rám hallgatsz leteszel egy OKJ-t az elsőt fizeti az állam még, utána meg csak találsz valami munkát, meg gondolom ha a bátyád külföldön van biztos tud segíteni valamit hogy kint eltudj helyezkedni.
13:52-esnek teljesen igaza van!
Irányítsd az életed, törekedj, tűzz ki célokat, érd le bármi áron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!