Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Napi szinten mennyi ideig...

Napi szinten mennyi ideig hagyjátok számítógépezni a párotokat, hogy az ne menjen a közös életetek rovására?

Figyelt kérdés
A párom ha tehetné, minden percét a gép előtt töltené. Ebből már nagyon elegem van. Ha ti is ilyen problémával küzdöttetek, hogyan oldottátok meg?
2012. nov. 25. 14:30
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
Egy felnőtt embert nem lehet és nem is szabad így korlátozni. Ha ő nem akar ezen változtatni akkor elég nagy baj.
2012. nov. 25. 14:35
 2/9 anonim ***** válasza:
22%

Nekem az exem ilyen volt. Sajnos sehogy nem tudtuk megoldani, többek között ezért is lett ex.

Szerintem fontos lenne, hogy ő is belássa, hogy a napi 8 óra gépigény igen beteges, és a család/párkapcsolat rovására megy. Nem viccelek, a számítógép komolyan függőséget tud kialakítani. Talán a legjobban más programokkal lehet elvonni a figyelmét (hétvégén), de ugye ez hétköznap nem megoldás, nem lehet minden napra valami...

Ülj le vele és próbáljátok meg megbeszélni, hogy mennyi idő gépezés lenne egészséges.

A mostani párommal hétköznap van, hogy nem is ülünk gép elé (mindketten szerettünk régebben egyébként, mármint egyedülállóként), mert inkább közösen töltjük el az időt, sütünk, filmezünk, alakítgatjuk az új lakást, stb. Sőt, ami még jobb, van két macskánk is, akikkel állandóan lehet foglalkozni, remekül lekötik az embert, sokszor tényleg eszünkbe sem jut gép elé ülni. Ha nincs háziállatotok, talán az jelenthetne valamilyen szintű javulást:)

2012. nov. 25. 15:17
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Nekünk be van osztva, délután együtt, este 2 óra teljesen külön, mindekni azzal tölti, ami jólesik neki. :))) Beszéljétek meg, mikor töltsetek együtt egy kis időt, vacsora, film vagy séta, és mikor külön. És akkor semmi nem megy a másik rovására. Tiltani nem lehet és nem is érdemes :) nem vagytok már gyerekek, hisztizni meg milyen már, felnőttkorban? Beszélni, beszélni, megegyezni! :)
2012. nov. 25. 15:24
 4/9 A kérdező kommentje:
Megbeszélni már számtalanszor megbeszéltük, de ha a géphez ül, elfelejtkezik az időről és mindig "csak még pár percet" játszik. Hisztizni nem szoktam, bár már elgondolkoztam, hogy lemondom az internetet.
2012. nov. 25. 15:39
 5/9 anonim ***** válasza:
61%
Megkérdezhetem mit játszik?
2012. nov. 25. 15:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Az én párom is folyton a gép előtt ül, kivéve mikor dolgozik, de olyankor meg mikor van egy kis szabadideje a telóján netezik. Mondjuk ő nem játszik, hanem rengeteget olvas és programoz, de ettől még idegesítő a dolog. Már beszéltünk róla, nem sok sikerrel. Amit meg akar csinálni a gép előtt, azt úgyis megcsinálja és ha szólok, akkor csak összeveszünk. Ha nem programoz, hanem mondjuk olvas, akkor könnyebb elcsalni. Ja hazudtam, mert pókerezni szokott, viszont azt ő beosztotta magának, hogy napi két óra a max. Egy biztos, ha a párod nem látja be, hogy túlságosan elhanyagol, akkor nem sokat tudsz tenni. Beszélni lehet vele, hogy próbáljon meg kicsit kevesebbet gépezni, de én úgy vagyok vele, hogy senkit se lehet megváltoztatni. Lehet, hogy egy ideig tartaná magát a megbeszéltekhez, de hogy megváltozni nem fog, az biztos.
2012. nov. 25. 16:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Szervezz házon kívüli programot. Nézzetek filmet, kérd meg, hogy ezt vagy azt csináljátok együtt. Én nem szoktam szabályozni a páromat.
2012. nov. 25. 17:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerencsére nem kell gyakran rászólni.Hazaérünk 5 körül,főzünk,elvagyunk,aztán 8 körül leül gép elé,én is kicsit 8van külön gépünk),én barátok között nézek,ő vagy még gépezik vagy megfürdi mig én megnézem,vagy utána.Játszani nem játszik semmit.Heti 2-3 este be sincs kapcsolva egyik gép se,hétvégénk is telnek el úgy hogy rá se nézünk.

Bár melóban gép előtt ülünk,netezünk ami tetszik,így este már nincs rá igény se.

2012. nov. 26. 09:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Most úgy komolyan, ki a ráknak okoz az személyes élvezetet, hogy lepontozza azt, hogy megkérdeztem, mit játszik a kedves párja?!

Az eszem eldobom...

2012. nov. 26. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!