Napi szinten mennyi ideig hagyjátok számítógépezni a párotokat, hogy az ne menjen a közös életetek rovására?
Nekem az exem ilyen volt. Sajnos sehogy nem tudtuk megoldani, többek között ezért is lett ex.
Szerintem fontos lenne, hogy ő is belássa, hogy a napi 8 óra gépigény igen beteges, és a család/párkapcsolat rovására megy. Nem viccelek, a számítógép komolyan függőséget tud kialakítani. Talán a legjobban más programokkal lehet elvonni a figyelmét (hétvégén), de ugye ez hétköznap nem megoldás, nem lehet minden napra valami...
Ülj le vele és próbáljátok meg megbeszélni, hogy mennyi idő gépezés lenne egészséges.
A mostani párommal hétköznap van, hogy nem is ülünk gép elé (mindketten szerettünk régebben egyébként, mármint egyedülállóként), mert inkább közösen töltjük el az időt, sütünk, filmezünk, alakítgatjuk az új lakást, stb. Sőt, ami még jobb, van két macskánk is, akikkel állandóan lehet foglalkozni, remekül lekötik az embert, sokszor tényleg eszünkbe sem jut gép elé ülni. Ha nincs háziállatotok, talán az jelenthetne valamilyen szintű javulást:)
Szerencsére nem kell gyakran rászólni.Hazaérünk 5 körül,főzünk,elvagyunk,aztán 8 körül leül gép elé,én is kicsit 8van külön gépünk),én barátok között nézek,ő vagy még gépezik vagy megfürdi mig én megnézem,vagy utána.Játszani nem játszik semmit.Heti 2-3 este be sincs kapcsolva egyik gép se,hétvégénk is telnek el úgy hogy rá se nézünk.
Bár melóban gép előtt ülünk,netezünk ami tetszik,így este már nincs rá igény se.
Most úgy komolyan, ki a ráknak okoz az személyes élvezetet, hogy lepontozza azt, hogy megkérdeztem, mit játszik a kedves párja?!
Az eszem eldobom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!