A párom szeretne dec 24-én átmenni a volt feleségéhez és a gyerekükhöz. Szerintetek ez normális?
Fél éve vagyunk együtt, nagyon meglepett ezzel. Vannak közös programok, néha én is elmegyek velük. De karácsonykor nem mehetek.
Az én szüleim vidéken élnek, oda 26-án megyünk, a párom szüleihez 25-én. A 24 lenne a miénk, de így órákat itthon leszek egyedül.
Na ne!Miért kellene a volt férjnek a volt feleséggel karácsonyoznia?Ezt ti se gondoljátok komolyan kedves anyatigrisek ugye?
A gyerek legyen náluk 24.-én délután,mondjuk 5-6-ig utána anyával.Ott ebédel velük,fa díszítés meg stb.Mondjuk 5 körül jöhet a Jézuska a gyerekhez...aztán anyánál már vár a Jézuska úgy 7-kor és ennyi.Mi az,hogy jópofizunk a gyerek előtt karácsonykor,hogy anya mrg apa milyen jól megérti egymást?A gyerek kombinál,hogy akkor miért is nincsenek együtt....jajj meg sorolhatnám.
ÉS LE LEHET PONTOZNI ANYATIGRISEK EZERREL!
Miért kell a gyereknek hazudni,hogy mi pedig megértsük ám egymást apával jól,de csakis Karácsonykor!
Szándékosan vágjátok át a gyerekeiteket,erre nem gondoltok?
Szerintem normális. Nekem is elváltak a szüleim, és nagyon-nagyon örültem volna, ha utána is van közös karácsony, de nem volt, pedig új kapcsolat sem volt még egyik részről sem. Respekt a párodnak, hogy ennyire törődik a gyermekével!
Reagáld le empatikusan, kedvesen, nem is tehetsz mást, hiszen családos emberrel jöttél össze. Nekem egy napom sincs kettesben a párommal (ünnepek alatt), mert hol itt, hol ott vagyunk, hogy minden családtaggal tudjunk ünnepelni. De ez nem is baj, a karácsony a szeretet ünnepe, és én nem csak a vőlegényemet szeretem. Romantikázni máskor is lehet.
Megértem az ex feleséget, hogy nem akarja, hogy te jelen legyél, ez még idővel változhat is, a körülményektől függően. De ott nyilván nem alszik náluk a párod, napközben pihenj, este mosolygósan várd, és ünnepeljetek meghitten, jobb lesz, mintha jelenetet rendeznél.
#5:
Igen, és valószínûleg a majdani közös gyerekeitek is pont ennyire nem lesznek fontosak neki... én ezen elgondolkodnék a helyedben.
Nem ez az első karácsony a válás óta. De eddig mindig ment a párom.
A gyerek 13 éves.
Nem nagyon hiszem, hogy az anyja beleegyezne hogy szenteste itt legyen a gyerek, hiszen akkor ő lenne egyedül.
Jajj, még hogy anyatigrisek :) Nekem pl. egy darabig még tuti nem lesz egy gyerekem sem...
És kisebb koromban is csak fiatal voltam, nem hülye, TUDTAM, hogy vége a szüleim kapcsolatának, nem is reménykedtem semmiben. De attól még a család az család, jó lett volna kulturáltan legalább egy-két órát együtt tölteni, beszélgetni, ennyiről van szó, nem többről. Azért ha két felnőtt ember EGYÜTT gyereket vállal, annak vannak következményei. Ha a szerelem el is múlt, attól még a gyereknek mindkét szülőjére szüksége van, és nem akkora kérés (legalább kisebb korában) évi egy-két órát együtt tölteni, szerintem. Aztán idővel lehet átszoktatni.
A kérdező mindössze fél éve van a párjával, a gyereknek nyilván idő kell, míg ezt megszokja, az apa nem követ el bűnt azzal, ha karácsonykor átnéz...
Így van, utolsó.
Két értelmes ember külön tudja választani a dolgokat. Csak sajnos kevés az értelmesen szétmenő pár.
Nincs abban semmi, ha együtt töltenek egy kevés időt Szenteste alkalmával.
Nekem is elváltak a szüleim. 16/L
Mindig úgy van , hogy 24-én apu átjön ebédre aztán nála vagyok 4-5ig ajándokázás meg ilyenek.. aztán hazahoz és 25-én együtt ebédelünk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!