Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden férj így spórol?

Minden férj így spórol?

Figyelt kérdés

Jó, tudom igaza van, válság van, összébb kell húzni a nadrágszíjat, de ennyire? 4 hónapja szültem, azóta csak a gyest kapom meg a családit (aki ezt kapja az tudja, hogy semmire nem elég) terhesen dolgoztam amíg volt hol. A párom nagyon sokat dolgozik, de csak 75 ezer Ft-ot kap. Tavaly Dec.-ben felvettem a provident kölcsönt édesapámnak, egy darabig fizette, de most már nem tudja, ezért én fizetem Május óta havi 16320Ft-al (durván a gyesem fele) A párom folyton a fejemhez vágja, hogy nem adok elég pénzt, ez engem is zavar, de ha megszakadok akkor sem tudok többet hazaadni. Már ott tartunk, hogy ha elfogy a gyesem semmi nincs itthon, gyakran kenyér se, mert a párom nem hajlandó pénzt itthon hagyni nekem mondván elkölteném az Isten pénzét is. 3-4 napig krumplis tészták eszek, sajnos már a tejem is kezd elapadni, pedig eddig rendesen tudtam szoptatni a fiamat. Múlt héten megegyeztünk, hogy ad nekem minden nap 500Ft-ot kajára (mit lehet ebből főzni??) de azóta csak 1x adta oda. Anyukám tegnap előtt felhívott telefonon és kérdezte hogy vagyok, elmondtam neki, hogy nincs semmi bajom csak éhes vagyok mert már 3 napja nem ettem rendesen, mert nincs pénzem. Kijött hozzám, bevásárolt, adott 2 ezer Ft is. (Sajnos ő sem áll valami jól)Este hazajött a párom és letolt, hogy mért panaszkodok anyámnak, mikor mindenem meg van. Elmondtam neki, hogy engem zavar, hogy nem hajlandó pénzt adni nekem, sokszor nincs mit ennem, neki könnyű beszélni ő minden nap étteremben főtt kaját eszik. Erre kitört a nagy balhé. Az utolsó mondata ez volt: Egyél zsíros kenyeret b@zd meg! Az nem jó?

Nagyon zavar engem ez a dolog, úgy érzem nem vagyok fontos neki. Tanácstalan vagyok a jövővel kapcsolatban. Tudom, hogy szeret engem és a kisfiát, de a pénz és annak hiánya ilyen hatással van rá. Félek, hogy tönkre megy az életünk. :(

2009. nov. 18. 13:21
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/115 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Látom, kicsit félre értették páran a dolgot, lehet azért mert rosszul fogalmaztam. Kijönnénk a pénzből amit kapunk, ezzel semmi gond nincs. A párom számláján ott van a fizetése, megkapja, kifizeti a csekkeket + mellé kap 5 vagy 6 ezer Ft vásárlási jegyet abból bevásárolunk minden hónapban vagy én vagy ő, mosószerek, liszt, cukor meg ami kell. És ennyi, ő ahhoz a pénzhez nem nyúl ami a számláján van, levesz egy keveset amiből meg tud kajálni és ennyi. Itthon sosincs pénz, ha hirtelen kell vmire nem tudok mihez nyúlni. Ez a bajom, meg az, hogy nem tartja be az ígéretét. a többit majd holnap leírom, nagyon sz@rul vagyok:S

2009. nov. 18. 20:27
 52/115 anonim ***** válasza:
32%
Közös élet, közös gyermek, közös kassza!
2009. nov. 18. 23:15
 53/115 anonim ***** válasza:
40%
Hát ne is haragudj, de ha ezt az én párom tenné velem, mehetne is a fenébe...vagy én mennék! 20 éves vagy, szerencsére NEM VAGY A FELESÉGE (!!!), de (sajnos) szülték neki egy gyereket.Én a helyedben a szüleimhez vagy egy jó barátnőmhöz költözék. Mi az hogy te nem adsz haza elég pénzt??? Egy férfi igenis tartsa el a családját. Felháboritó, hogy igy kell élned a kisfiaddal együtt. És amig ő dolgozik addig te ellátod a gyereketeket, kitakaritod a lakást, főzöl, kimosod a ruháit stb... ami ugyanúgy munkának számit,mert ha nem lennél te akkor vehetne fel baby sittert, és házvezetőnőt vagy takarítót, és persze járhatna prostikhoz, mert a szexet "természetesen" tőled ingyen kapja....Nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy egy ilyen kapcsolathoz hosszú éveken át ragaszkodj... Gondolj arra, hogy akár egyedül is sokkal jobb kölülményeket teremthetsz a gyermekednek és magadnak, ha kilépsz ebből a kapcsolatból. Halkan megjegyzem, hogy a párom már a kapcsolatunk legelső hetén odaadta a bankkártyáját, amire a fizetése jön, hogy én kezeljem a pénzt, és bármit amit szeretnék vegyek meg magunknak/magamnak. És nem engedi meg, hogy munkát vállaljak, mert szerinte egy nőnek otthon a helye. Keres annyit, hogy engem el tudjon tartani.
2009. nov. 19. 00:01
 54/115 anonim ***** válasza:
82%

Én azt gondolom, hogy főként a gyerekről, de nem csak róla van szó. Véleményem szerint, mivel a Kérdező nincsen megelégedve a külsejével, így fél attól is, hogy nem találna egyhamar párt. Főleg ugye a picivel.

Ha a Te helyedben lennék, (ameddig azt hiszem sosem jutnék el, mert már rég leléptem volna)egy percig nem gondolkodnék a változáson. Nézdd, azt írtad duci voltál a terhességed előtt is. Elfogadott úgy? Igen. El is jegyzett? Igen. Most pedig "csak akkor veszlek el, ha 65 kg leszel"? Ebből egy igen nagy jelet ki lehetne venni, amire már rég felkapnám a fejem. Szerintem nem szeret Téged, és ha úgy van, ahogy írtad, hogy nem tudsz szoptatni, mert nem ad pénzt ennivalóra, akkor már ideje lenne a női büszkeségedet és erődet is bekapcsolni.

2009. nov. 19. 00:17
 55/115 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Újra itt vagyok. Tegnap este rettentően rosszul voltam, fájt a hasam, hánytam, ezért nem tudtam tovább írni amit akartam. Szerintem régi volt a lecsó amit ettem.:S Este megjött a párom, mondtam neki, hogy rosszul vagyok valószínű a kajától, a gyerek is nyűgös volt, lehet, hogy átment a tejbe és ő is rosszul volt szegény :( Este még le kellett vágnom a párom haját, utána feljött gépezni, így hagytam nyitva az oldalt, hogy akaratlanul is olvasson bele. Lejött hozzánk és mondta, hogy csak az első 2 választ olvasta el, a többi nem érdekli. Próbált kedves lenni, főzött nekem teát, el volt a gyerekkel amíg zuhanyoztam (ez nála nagy szó), bocsánatot kért és kitett egy ezrest a konyha asztalra. Nem alszunk együtt egy ideje, ő itt alszik fent a "gépszobába", mert a pici velem alszik és azt mondja fél, hogy rá feküdne. De rendszerint úgy szokott lenni, ha este elaludt a pici és feljövök hozzá egy kicsit, én magyarázom neki a dolgokat, kérdezgetem mi volt melóban, elmondom velünk mi történt, ő meg közben gépezik (kártyázik meg wowozik) és néha reagál arra amit mondok. Már tényleg a sarkamra kellene állnom, nem szabadna hagynom, hogy elnyomjon. De olyan nehéz elkezdeni, mert ez már nagyon régóta így megy és nem tudom hol kezdjem. Valamit ki kell találnom, hogy rendbe jöjjenek a dolgok, mert így tényleg bele fogok őrülni. Ez nem egy normális családi élet...
2009. nov. 19. 07:16
 56/115 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen,elég felháboritó,hogy elvárja tőled,hogy lefogyj.Miközben szoptatsz.A gyermekednek szüksége van a tejcsire,de ha nem eszel nem lesz neki.Nem beszélve rólad.Neked pedig támogatásra lenne szükséged,odafigyelésre.Hiszen közösen vállaltátok a picit.Ha most nem becsül,mi lesz pár év mulva?
2009. nov. 19. 07:18
 57/115 anonim ***** válasza:
100%
Ja és lehet közhely,de Azért szeressen amilyen vagy.Az ember mindig akkor jön rá,hogy mit vesztett,amikor már elvesztette.
2009. nov. 19. 07:22
 58/115 A kérdező kommentje:
Aki éjfél után 1 perccel írt annak üzenném, hogy nagy szerencséd van, hogy ilyen párod van. Jó lehet ilyen kapcsolatban élni ahol megbíztok egymásban annyira, hogy a párod még a bankkártyáját is odaadja. Én nagyon ritkán jutok hozzá a párom kártyájához (azt sem tudom most épp mennyi pénz van rajta) ha nagy ritkán oda adja akkor is megmondja, hogy mit és mennyiért vásárolhatok. Nálunk teljes mértékben ő kezeli a pénzt, de úgy látszik rosszul. Csak úgy érdekességkép elmondom, hogy ugye van ez a tesz-vesz aukciós oldal, nekünk van egy csomó megunt cuccunk, régi ruháim, gyerek ruhák amik már kicsik, a padlás tele van olyan régi holmikkal amik már nem kellenek, nagymamám nyáron meghalt és a cuccain elosztoztak apukám és a többi gyerek, a nagy részét én kaptam, mert tudja a család, hogy nekem van rá a legnagyobb szükségem, főleg így, hogy apukám kölcsönét is nekem kell fizetnem, szóval ezeket a dolgokat meg amit még itthon találtam felpakolászta a tesz-veszre, egy részét meg is vették kb 17 ezer Ft-ot kaptam értük. Mivel nekem nem volt internet bank szolgáltatásom a páromnak viszont igen (ezt használja a kártyázáshoz a neten) az ő számlaszámát adtam meg és neki utalták a pénzt, de a csomagokat én adtam fel, tehát a postaköltséget én fizettem a saját pénzemből. A párom azt mondta, hogy nem adja oda az összes pénzt csak 5-6 ezer Ft-ot ad nekem belőle, mert keveset tudok a családi kasszába adni. Ezzel egyet is értettem, de kevésnek tartottam 5 ezer Ft-ot mert a postaköltségek összesen majdnem ennyi volt. Magyarul nem kaptam semmit. De mivel tudtam, hogy igaza van nem meg hogy ha ellent mondanék akkor balhé lenne ezért nem szóltam. A másik dolog, hogy 1x-1x én szerettem volna vásárolni a tesz-veszről, kinéztem magamnak egy pár szép kis felsőt meg a gyereknek ezt azt. Mondtam, hogy utalja el a számlájáról a pénzt értük. Nagy nehezen rá is tudtam venni, de idegesítette őt, hogy neki kell utalgatni ezért azt mondta mennyek be a bakba és igényeljem én magamnak az internetbank szolgáltatást. Azóta nekem is van ilyen.
2009. nov. 19. 07:31
 59/115 anonim ***** válasza:
100%
Mi az hogy keveset adsz a kasszába?Ez olyan gusztustalan dolog.Miért hánytorgatja fel,amikor az ő gyerekével vagy otthon?Teljesen megaláz.A legnagyobb munka anyának lenni.Arról pedig nem tehetsz,hogy a gyes összege annyi amennyi.Nem irigyellek egy kicsit sem.Addig ugyis ezt csinálja veled,amig hagyod magad.
2009. nov. 19. 07:41
 60/115 anonim ***** válasza:
74%
A te kapcsolatodnak annyi. Szeret téged és a kisfiát? Ne légy hülye. Aki szeret valakit az sosem mond ilyet. Ha ő maga élne zsiros kenyéren éjjel nappal akkor is nektek adná a legjobb falatokat!
2009. nov. 19. 07:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!