Minden férj így spórol?
Jó, tudom igaza van, válság van, összébb kell húzni a nadrágszíjat, de ennyire? 4 hónapja szültem, azóta csak a gyest kapom meg a családit (aki ezt kapja az tudja, hogy semmire nem elég) terhesen dolgoztam amíg volt hol. A párom nagyon sokat dolgozik, de csak 75 ezer Ft-ot kap. Tavaly Dec.-ben felvettem a provident kölcsönt édesapámnak, egy darabig fizette, de most már nem tudja, ezért én fizetem Május óta havi 16320Ft-al (durván a gyesem fele) A párom folyton a fejemhez vágja, hogy nem adok elég pénzt, ez engem is zavar, de ha megszakadok akkor sem tudok többet hazaadni. Már ott tartunk, hogy ha elfogy a gyesem semmi nincs itthon, gyakran kenyér se, mert a párom nem hajlandó pénzt itthon hagyni nekem mondván elkölteném az Isten pénzét is. 3-4 napig krumplis tészták eszek, sajnos már a tejem is kezd elapadni, pedig eddig rendesen tudtam szoptatni a fiamat. Múlt héten megegyeztünk, hogy ad nekem minden nap 500Ft-ot kajára (mit lehet ebből főzni??) de azóta csak 1x adta oda. Anyukám tegnap előtt felhívott telefonon és kérdezte hogy vagyok, elmondtam neki, hogy nincs semmi bajom csak éhes vagyok mert már 3 napja nem ettem rendesen, mert nincs pénzem. Kijött hozzám, bevásárolt, adott 2 ezer Ft is. (Sajnos ő sem áll valami jól)Este hazajött a párom és letolt, hogy mért panaszkodok anyámnak, mikor mindenem meg van. Elmondtam neki, hogy engem zavar, hogy nem hajlandó pénzt adni nekem, sokszor nincs mit ennem, neki könnyű beszélni ő minden nap étteremben főtt kaját eszik. Erre kitört a nagy balhé. Az utolsó mondata ez volt: Egyél zsíros kenyeret b@zd meg! Az nem jó?
Nagyon zavar engem ez a dolog, úgy érzem nem vagyok fontos neki. Tanácstalan vagyok a jövővel kapcsolatban. Tudom, hogy szeret engem és a kisfiát, de a pénz és annak hiánya ilyen hatással van rá. Félek, hogy tönkre megy az életünk. :(
Ez még kiakasztóbb: "5 éve hordom az eljegyzési gyűrűt amit tőle kaptam, de most azt mondja akkor hajlandó feleségül venni ha 65 kg leszek. Szeretnék annyi lenni, de nem olyan könnyű, főleg nem így szülés után."
Vagy elfogad olyannak, amilyen vagy vagy semmilyennek. Milyen zsarolás ez? Én nem tudom, hogy mit szeretsz ebben az emberben, de én nem maradnék vele. Én is elég kövér vagyok és a férjem (aki nem kövér) úgy fogad el, amilyen vagyok, sőt ő mondja nekem, hogy őt nem zavarja, így szeret. Szóval téged a párod nem szeret. Ez egyértelmű. Neki kell valaki, akinek parancsolhat, akit ő alábbvalónak gondol és úgy ugrál, ahogy ő fütyül. Egyébként ez az ember nem a férjed. Így szültél neki egy gyereket. Most zsarol, hogy majd akkor vesz el, ha 65 kg leszel. Szerinted ez normális kritérium egy házasságot illetően? Oda tesz, ahová akar...
Eszem ágában sincs a pasit védeni. De tényleg csak az egyik felet hallottuk. A kérdező mondta, hogy túl jó szíve van, ezért is fizeti apuka hitelét most. Lehet a "férj" attól fél, ha több pénzt ad, az megint apósra menne. Szídhatjuk a férjet, de azért azon is elkellene gondolkodni milyen szemét lehet a kérdező apja. Ott hagyja a szarban a lányát, akinek nem csak fizetnie kell utána, de ezzel a saját kapcsolatát is veszélybe sodorja, hisz folyton a pénzen vitáznak.
Különben napi 500 Ft-ból kilehet hozni egy ebédet. Nem mondom, hogy fejedelmi vacsorákat, de lehet egyik nap kevesebbet másik nap egy kicsit többet költeni.
Milyen seg.g.fej ír olyat,hogy egyetért azzal,hogy le kell fogynia,meg egyen kevesebbet???!?!
SZOPTAT barmok!
"Tavaly Dec.-ben felvettem a provident kölcsönt édesapámnak"
szóval a kérdező nevén van, ha nem fizeti, akkor BÁR! lista, pereskedés, kamatos kamat, stb.
Szóval lehetősége sincs nem fizetni, és emiatt felkerülni a listára, és évekig rajta lenni, nem hiszem, hogy megéri.
Szóval aki azt mondja, hogy hü.lye, hogy fizet, az gondolkodjon már.
Ráadásul szövegértés...
Nálunk a férjem saját magán spórol. Az a mániája, hogy ő nekünk mindent megad, a többi nem lényeg, úgy kell belőle kibalhéznom, hogy ne csak azzal legyen elfoglalva, hogy nekünk legyen, hanem magának is, mert sokszor már zavar, hogy nekünk mindent, ha meg arról van szó, hogy neki kell valami, akkor azt mondja, hogy á, arra nincs. Nincs? Dehogy nincs, csak ő nem magára költené, hanem ránk. Ő ilyen típus, ugyanez volt, mikor csak ketten voltunk és egy fitying jövedelmem sem volt, volt mikor kinevettem, mert a barátnőim hívtak valahova, de azért nem akartam menni, mert nem volt pénzem, erre mondta, hogy majd ő ad rá. Hát komolyan nevettem rajta, hogy azért ez már túlzás. :) Pedig nem gazdag, csak egy átlagos nem jó fizetése van.
Érdekes ember lehet a tied. Nem kell, hogy ilyen nagylelkű legyen, mint az enyém, de azért az normális lenne szerintem, hogy nem hagy pénzügyekben magadra... Már bocs, de egy tuskó én nem bírnám ki vele.
Sok választ olvastam, és a legtöbbel nem értek egyet: az öcsémék négy gyerekkel 130 ezer forintból élnek meg anélkül, hogy valakinek is éhezni kellene, akkor te egy! gyerekkel meg a férjeddel hogyhogy nem tudsz megélni ca. 120-ból? Ott valami nagy baj van a pénzkezeléseddel!
Az apukádnak felvett külcsön ugyan hülyeség volt a részedröl, de erröl nem érdemes utólag beszélni, de gondolom megtanultad, hogy nem veszünk fel másnak kölcsönt, mert erre csak ráfizetni lehet.
A napi 500 ft azért nem igazán kevés kajára, abból igen változatosan tudnál enni.
A férjednek részben igaza van, ha nem is tökéletesen, mert igy állandóan csak kevés lesz a pénzetek.
A javaslatom, hogy szépen ülj le vele, beszéljétek meg, hogy mire mennyi pénz kell, és abból gyere is ki - a napi 500-at ha hétfön odaadja egész hétre, akkor osszad be.
Van egy mondás, hogy nem annak van sok pénze, aki sokat kap, hanem aki keveset költ el belöle. Ezt gondold át, és rájössz, hogy igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!