Minden férj így spórol?
Jó, tudom igaza van, válság van, összébb kell húzni a nadrágszíjat, de ennyire? 4 hónapja szültem, azóta csak a gyest kapom meg a családit (aki ezt kapja az tudja, hogy semmire nem elég) terhesen dolgoztam amíg volt hol. A párom nagyon sokat dolgozik, de csak 75 ezer Ft-ot kap. Tavaly Dec.-ben felvettem a provident kölcsönt édesapámnak, egy darabig fizette, de most már nem tudja, ezért én fizetem Május óta havi 16320Ft-al (durván a gyesem fele) A párom folyton a fejemhez vágja, hogy nem adok elég pénzt, ez engem is zavar, de ha megszakadok akkor sem tudok többet hazaadni. Már ott tartunk, hogy ha elfogy a gyesem semmi nincs itthon, gyakran kenyér se, mert a párom nem hajlandó pénzt itthon hagyni nekem mondván elkölteném az Isten pénzét is. 3-4 napig krumplis tészták eszek, sajnos már a tejem is kezd elapadni, pedig eddig rendesen tudtam szoptatni a fiamat. Múlt héten megegyeztünk, hogy ad nekem minden nap 500Ft-ot kajára (mit lehet ebből főzni??) de azóta csak 1x adta oda. Anyukám tegnap előtt felhívott telefonon és kérdezte hogy vagyok, elmondtam neki, hogy nincs semmi bajom csak éhes vagyok mert már 3 napja nem ettem rendesen, mert nincs pénzem. Kijött hozzám, bevásárolt, adott 2 ezer Ft is. (Sajnos ő sem áll valami jól)Este hazajött a párom és letolt, hogy mért panaszkodok anyámnak, mikor mindenem meg van. Elmondtam neki, hogy engem zavar, hogy nem hajlandó pénzt adni nekem, sokszor nincs mit ennem, neki könnyű beszélni ő minden nap étteremben főtt kaját eszik. Erre kitört a nagy balhé. Az utolsó mondata ez volt: Egyél zsíros kenyeret b@zd meg! Az nem jó?
Nagyon zavar engem ez a dolog, úgy érzem nem vagyok fontos neki. Tanácstalan vagyok a jövővel kapcsolatban. Tudom, hogy szeret engem és a kisfiát, de a pénz és annak hiánya ilyen hatással van rá. Félek, hogy tönkre megy az életünk. :(
Lepontozhattok, én akkor is leírom a véleményem.
Szerintem te tipikusan az a nő vagy, aki fél kilépni egy kapcsolatból, ezért látványosan szenved. Én is 20 vagyok, 3 és fél éve élek kapcsolatban a párommal, és ezalatt a 3 év alatt kb 15 kiló jött vissza rám, amit a kapcsolatunk előtt leadtam. Én nem tetszem magamnak, de neki igen, ígyis. Elfogad ilyennek, ha le akarok fogyni támogat, ha feladom, akkor sem vádol érte.
És bocsi, de miért ő parancsol neked? Szedek én is fogamzásgátlót, de saját akaratomból, párom csak támogatott, volt idő, amikor úgy volt, hogy mégsem szedhetek, akkor még ő nyugtatott, hogy nem tragédia, csak én látom úgy.
Ha most ilyen a pasid, akkor máskor is ilyen volt, uralkodott rajtad, te mégis vele maradtál. Akkor most edd meg, amit megfőztél. Arra nem válaszoltál, hogy eddig is ilyen anyagi körülmények között voltatok-e. Akár így, akár úgy, hogy lehetsz olyan buta, hogy házasság nélkül, 20 éves fejjel gyereket szülsz?
Persze, mi is beszélünk róla, de először legalább állás kell, és diploma, ami 2-3 év. Te miért nem tanultál tovább? Gondolom azt is az élettársad mondta. Zsarol, és őt nem lehet hibáztatni, hisz ha megteheti, meg is teszi.
Mindenki a férjed szidja, hát szerintem te voltál a h.ülye, és vagy is, hisz még mindig kiléphetnél, ha annyira rohadtul rossz neked. De nem teszed, csak jössz ide sírni. Egyébként is... netet hogy fizetitek, ha kajára nincs?
Jézusom!!!... 8-o
Végigolvastam, amiket beírtál és el vagyok képedve...
Hiszen az Ő GYEREKÉVEL vagy otthon Gyes-en, hogyan lehet ilyen szemét, hogy nem ossza meg veled a pénzét?!
Egyáltalán : hogyan lehetséges, hogy nem vagytok közös kasszán?!
Ne haragudj, de én nem mennék hozzá egy ilyen emberhez : mit várhatsz tőle a házasságban, ha már most is ilyen?!
Ha most szoptatsz, akkor ahhoz nem elég a zsíroskenyér, vitamindúsan kellene táplálkoznod, mert a tejeddel táplálod a picit is!
Jaj, Istenem!
Hogy tudtál gyereket szülni egy ilyen Mocsokládának?! :-[
És így még segélyt, támogatást sem tudsz kérni az Önkormányzattól, ha együttéltek, hogyan tudnád bebizonyítani, hogy a "párod" nem ad pénzt neked???
Figyelj csak!
Ha visszaköltöznél anyukádhoz és gyerektartást kellene fizetnie a "párodnak", sokkal jobban élhetnétek!
Jelenleg a saját gyerekét sem tartja el, ő úgy gondolja, hogy a picit is te tartsd el a Gyesből és családipótlékból?!
Komolyan, megáll az eszem!!!... 8-o
Most az jutott az eszembe, hogy mi is elváltunk a férjemmel, amikor 9 hónapos terhes voltam, mert új nője lett... Na és amikor eljöttem azt mondta, hogy egy ideig nem ad gyerektartást, mert annyit zabáltam az ő pénzén, hogy azt most letörleszthetem... Na ezt kapd ki...54 kg-ról indultam,és 72 voltam akkor... Azóta már új párom van, közös babánk, 5 hónapos, de még mindig hoz a boltból rostosat, gyümit, ásványvizet, stb,beszalad a DM-be Laktoherb-ért is, ha arra jár, hogy minnél tovább legyen tejcsi a babának...Ő szeret. Az exem nem... Levonhatod a következtetést.....
Én azt csinálnám, hogy amikor megkapom a pénzt, nem főznék neki!!! Csak valami nagyon egyszerű kaját készítenék, pl. vajas kenyér teával , vagy ilyesmi.Ha bármit szólna, csak annyit mondanék, hogy spórolás van apa!!! Hó elején spórolnék a legjobban, hogy maradjon a végére, s szügség esetén gyógyszerre, erre-arra. Magadnak főzzél sok köménymagos levest, ahhoz nem kell csak 1 kis hagyma, 1 kávéskanál liszt, kicsi köménymag, néha tojást csorgathatsz bele a változatosság kedvéért.. Pár fillér. Főzzél krumplifőzeléket, répafőzeléket. Nekem mondjuk jó a gyedem, mégis ilyeneken spórolok. Lassan a babának is kell majd főzzél, arra is spórolhatsz így.
Azt nem mondom, hogy válj el, mert azért ebbe én így nem látok bele, nem ismerlek. De rá kellene jöjjön, hogy ne egy szoptatós anyukát akarjon már fogyóztatni!!!!!!!!!! Ez felháborító!!! Majd ha már nem szopizik a baba, fogyózhatsz ezerrel, de addig TILOS, MERT MOST AZ A KÖTELESSÉGED, hogy SZOPTASS!! Nem pedig, hogy fogyózz.
El kell vele szépen beszélgetni, úgy , hoyg nem veszekedve, hanem szépen, türelemmel.Nem nekiesve, hanem őt is meghallgatni, és ő is hallgasson meg téged, s a végén közös nevezőre jutni.Ha anno minden pár elvált volna rögtön az első problémánál, akkor most csak elvált emberek szaladgálnának a világban.
jaj, hát, ne vádoljátok már a kérdezőt!
igaz, hogy ő is hibázott, de fiatalon sokan bizony ilyen könnyen befolyásolhatók, mint ahogy a példa is mutatja.
nem ismerik még fel az igazi szeretetet, sem a zsarolást, sajnos...
Előző vagyok.
Ha így is marad ilyen bunkó, már megbocsáss.. akkor gondolkodhatsz a váláson.
Én megjósolom neked,hogy ha nem lépsz ki eből a kapcsolatból tipikusan lestrapált,lelki nyomorult 30 éves kiégett nő leszel négy gyerekkel ..
Én komoylan nem akarlak bántani de fel nem foghatom: ha ennyire szarul álltok anygilag mért kell most gyereket szülni? Vagy majd ő is éhezik mert a férjed egy önző bunkó őstulok,egy evoluciós zsákutca,aki a párjának,a ygereke anyjának nem ad pénzt enni?
A harmadik,minek evzstek fel kölcsönt ha nem tudjáátok fizetni?
Nagyon felelőtlen vagy,és ebben a sz@rkupacban fogod leélni az életed,siránkozol majd egyfolytában epdig te baszod el az egész életedet. És te benyalod még ezt hogy imád titeket a "párod"?
rettentően sajnállak.
minek kell folyton beszólogatni?
mindenki nézzen magába, milyen volt 14-20 éves kora között.
egy 20 éves még gyerek, nagyon ritka, ha tud igazi felnőtt módjára, felelősségteljesen gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!