Minden férj így spórol?
Jó, tudom igaza van, válság van, összébb kell húzni a nadrágszíjat, de ennyire? 4 hónapja szültem, azóta csak a gyest kapom meg a családit (aki ezt kapja az tudja, hogy semmire nem elég) terhesen dolgoztam amíg volt hol. A párom nagyon sokat dolgozik, de csak 75 ezer Ft-ot kap. Tavaly Dec.-ben felvettem a provident kölcsönt édesapámnak, egy darabig fizette, de most már nem tudja, ezért én fizetem Május óta havi 16320Ft-al (durván a gyesem fele) A párom folyton a fejemhez vágja, hogy nem adok elég pénzt, ez engem is zavar, de ha megszakadok akkor sem tudok többet hazaadni. Már ott tartunk, hogy ha elfogy a gyesem semmi nincs itthon, gyakran kenyér se, mert a párom nem hajlandó pénzt itthon hagyni nekem mondván elkölteném az Isten pénzét is. 3-4 napig krumplis tészták eszek, sajnos már a tejem is kezd elapadni, pedig eddig rendesen tudtam szoptatni a fiamat. Múlt héten megegyeztünk, hogy ad nekem minden nap 500Ft-ot kajára (mit lehet ebből főzni??) de azóta csak 1x adta oda. Anyukám tegnap előtt felhívott telefonon és kérdezte hogy vagyok, elmondtam neki, hogy nincs semmi bajom csak éhes vagyok mert már 3 napja nem ettem rendesen, mert nincs pénzem. Kijött hozzám, bevásárolt, adott 2 ezer Ft is. (Sajnos ő sem áll valami jól)Este hazajött a párom és letolt, hogy mért panaszkodok anyámnak, mikor mindenem meg van. Elmondtam neki, hogy engem zavar, hogy nem hajlandó pénzt adni nekem, sokszor nincs mit ennem, neki könnyű beszélni ő minden nap étteremben főtt kaját eszik. Erre kitört a nagy balhé. Az utolsó mondata ez volt: Egyél zsíros kenyeret b@zd meg! Az nem jó?
Nagyon zavar engem ez a dolog, úgy érzem nem vagyok fontos neki. Tanácstalan vagyok a jövővel kapcsolatban. Tudom, hogy szeret engem és a kisfiát, de a pénz és annak hiánya ilyen hatással van rá. Félek, hogy tönkre megy az életünk. :(
Napi 500 Ft szerintem eleg kell hogy legyen neked kajara. Egyaltalan nem kell, hogy zsiros kenyeret egyel.
De azert fozelekeket tudsz magadnak ennyi penzbol fozni. Neki meg nem kell a meleg kaja otthon, hiszen eszik az etteremben.
Apukad egyedul el? Kar volt neki felvenni a hitelt, hiszen tudtad, hogy nem lesz szules utan penzetek.
Anyukadnak meg jo, hogy elmondtad, hogy nincs mit enned, es mi a helyzet. Miert ne mondanad el neki?! Apukadnak ez a havi 16700 Ft eleg sok, neked kell most az a penz jobban!!! Van testvered akivel felezni tudnatok ezt a 16700 Ft-os havi tartozast? Ezt kell valahogy megszuntetned, es lesz tobb penzed.
Sajnallak, hiszen most szultel csak, de abban igaza van a parodnak, hogy a szinte semmi beveteletekbol miert kell neked apukad adossagat fizetned?!
így elsőre az volt az első gondolatom,ha az én férjem próbálná ezt meg,biztos,hogy elhagynám.persze,válság van,de azért gondolhatna arra is,ha nem eszel,nincs tejed.a tápszer pedig sokkal drágább.
vagy megpróbálnám még 1× megbeszélni vele és megértetni,hogy ez így nem működik vagy otthagynám.
ha meg nem akar pénzt adni,akkor vásároljon be ő...
Szia!
Anyukámmal annakidején ugyanezt csinálta a faterom. Kiadta, hogy napi x forintot kapsz, ennyi , oszd be. Gyakran arra se volt elég , hogy kenyeret, valami felvágottat vegyen belőle. Amit csinál a férjed az szimpla gonoszság, nem spórolás!!! Ha elapad a tejed mit adsz a gyereknek?? Levegőt? az anyatej ingyenes , a táp meg 2000 ft-tól kezdődik. A férjed elfelejtett gondolkodni saját önzőségében! Nálunk a férjem kezeli a pénzt, én találtam ki ezt, de mindig van itthon ennivalónk, meg tartalékpénz, ha valamit szeretnék rendelni például ne álljak itt, mint egy szerencsétlen. csak azt tudom mondani, csomagolj, költözz a szüleidhez ő meg "spóroljon" magán, és legyen boldog. Önző, és egy szívtelen tuskó- ne haragudj, csak már szebbeket nem akarok írni....
Nem vagytok egyedül ezzel a prblémával. A megoldás csak az lehet, ha leültök é s szépen minden kiadást szánbavesztek fehéren
-feketén. Ettől a pénz ugyan nem lez több, de elkerülhetőek a napi viták, gyanusitgatások /ki, mire költ a másik tudta nélkül/.
Rajtad akar sporolni, de ez nem igazi sporolas. Az igazsag, hogy nem akarja, hogy apukadnak fizesd a havi hitelt! Ez faj neki, semmi mas.
Vannak kulonfele segelyek az onkormanyzatnal, igenyeljetek meg oket! Szerintem kapni fogtok valamit, mert ez a havi bevetel tenyleg nem sok. 75+28+13= 116 ezer Ft kb. a havi beveteletek. Azert ebbol nem igaz, hogy nem jut neked kajara!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!