Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell a csládokat így...

Miért kell a csládokat így ellehetetleníteni?

Figyelt kérdés
1 éve vettünk egy házat mára már teljesen padlón vagyunk anyagilag a megnövekedett törlesztők miatt.Munka semmi:(( Eladni lehetetlen a házat. Amit tudtam már eladtam. Enni is alig van mit. A múltkor az iskolában kizárták a kislányom az étkezésből mert nem tudtuk kifizetni. Kikészít ez az állandó szégyenkezés a szegénységünk miatt. Kevés az olyan ember aki átérzi a másik baját és olyan mintha csak én lennék így. Más megtud venni a gyerekének mindent mi meg az ebédjét sem tudjuk kifizetni:((( Mondtam neki, hogy nehogy elmondja, hogy nincs mit enni itthon mert féltem, hogy elveszik tőlünk. Egyáltalán elvehetik ilyen helyzetben? Nagyon gondolkodom, hogy kimegyek valahová külföldre dolgozni, csak félek nekivágni ismerős nélkül.
2009. okt. 28. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 A kérdező kommentje:
Ááá, nincs ilyen cég.:((( De azért köszi.
2009. okt. 28. 17:19
 52/72 anonim ***** válasza:
100%
Anyagi okok miatt nem vehetik el a gyermeket a családtól, ez benne van a gyermekvédelmi törvényben.
2009. okt. 28. 17:20
 53/72 anonim ***** válasza:
92%
hááát bátrak voltatok, de most már mindegy is. Ketten 460e ftot keresünk havonta és max 70e ftot mertünk bevállalni...
2009. okt. 28. 17:23
 54/72 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy nincs. Engem is mindig kétségbeesett nyugdíjasnéni-hangok, meg szegény kis diákhangok hívnak. De nem biztos, hogy felétek van. Azért rákereshetnél, telefonálni messziről is tudnál.
2009. okt. 28. 17:23
 55/72 A kérdező kommentje:
:)))úgyértem felénk nincs ilyen cég.
2009. okt. 28. 17:24
 56/72 anonim ***** válasza:
75%

kÉRJ SEGÍTSÉGET AROKONSÁGTÓL! hA CSAK 10 TOJÁST IS. nME SZÉGYEN, ÖSSZETARTOZTOK. tE IS FOGOD VISZONOZNI, HA ÚGY FORDUL.

S az egyháztól is.

2009. okt. 28. 17:33
 57/72 anonim ***** válasza:
100%

Hány év van hátra?

Nem lehetne kiadni albérletbe? S valami rokonhoz költözni? Vagy anyukádét kiadni, s őt idehozni?

Mi a foglalkozásod?

2009. okt. 28. 17:53
 58/72 anonim ***** válasza:
53%

Keress vmi munkát!!! Nem hiszem el h nincs sehol! Komolyan el tudod viselni h a gyereked ne egyen semmit????

Emiatt szégyenkezhetsz, nem a szegénység miatt. Menj el munkát keresni, nem tudom elképzelni h sehol nincsen semmi, jelen helyzetben ne legyél válogatós!

2009. okt. 28. 19:29
 59/72 anonim ***** válasza:
100%

Sokan vannak ma nehéz helyzetben, az nem szégyen és bűn, h. Te is, de ha hagyod a gyerekedet éhezni, az már a Te bűnöd.

1. Anyagi okok miatt a gyámügy nem emel ki gyereket a családból. Ezt nekem a győri Gyámhivataénál mondta egy szakember, akihez fordulni kellett egy tanítványom miatt. Mellesleg már a nevelőszülők akartak megszabadulni tőle, mégsem emelték ki. Felszólították a lakhelyük szerinti önkormányzatot, hogy fizesse ki az ebédjét a szomszéd falu iskolájában, mert a nevelőszülő nem volt hajlandó tízórait csomagolni neki, és ezt a tanítója felém jelezte. Meg is kapta az ebédpénzt. Az ingyenes ebéd minden közoktatási intézményben jár a gyermeknek, ha a szülők keresetigazolással tudjk bizonyítani, h. az 1 főre jutó jövedelem nem éri el a nyugdíjminimumot. Sokan vissza is élnek ezzel, pld. minimálbérre bejelentett 2 gyermekes vállalkozó család már megfelel ennek a feltételnek, és meg is kapják a lehetőséget. Tessék a gyerek érdekében a jegyzőhöz fordulni, a gyerek jogait biztosítani. Nem szégyenkezni kell, ha otthon nehezen is vagytok, legalább napi 3 étkezése legyen meg az iskolában. Enélkül is piszok nehéz még, hiszen vitamin, gyümölcs, édesség iszonyú drága, és vérzik az ember szíve, amikor nem adhat meg mindent a gyerekének, amit szeretne, de az iskolai étkezés alapvető dolog. Ha elrendezed a hivatalos dolgokat, olyan nincs, h.kizárják. Ha meg a Te hibádból nincs beadva az a kereset igazolás, az már hanyagságra vall.

2009. okt. 28. 20:32
 60/72 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező, nekem is labilis a munkaügyi helyzetem, és nekem még saját otthonom sincs sajnos, diploma után megyek külföldre, mert itt nem tudok megélni, segíteni a szüleim nem tudnak semmit.

Vedd igénybe az önkormányzat segítségét, és ha van lehetőségetek váltsatok hitelt, mert lehet, hátha jobbat sikerül, legalább egy kicsit, azt nem tudom, hogy lehet-e váltani forint alapúra.

És igen, a külföldi munkavállalást próbáld meg, keress ismerőst, én keresztanyámhoz szeretnék kimenni Svédországba, ő már 4 éve kint van.

2009. okt. 28. 21:26
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!