Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kutya fontosabb a munkánál,...

Kutya fontosabb a munkánál, vagyis ugyanannyira fontos, mint egy gyerek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy egyéves vizslánk, aki ha nem kutyanapköziben van, akkor kennelben éli a napjait, azaz alszik, sokszor több, mint 10 órát van kennelben. Feleségem azóta bánik úgy a vizslával, mint egy gyerekkel, amióta az előző vizslája babéziában elpusztult, és ez egy hatalmas traumaként érte őt.

Nekem az az egy nagy hátrányom van, hogy ADHD-ban szenvedek, így az egy hétre való szervezés kicsit nehézkessé válik, emiatt igen komoly konfliktusok alakulnak ki otthon.

De azt nehezen tudom tolerálni, hogy minden a kutyánk körül forogjon. Hibrid munkavégzésben vagyok, és van, hogy időközben változik a menetrendem, hogy mikor vagyok otthon, mikor irodában, azaz a feleségem elvárja, hogyha otthon vagyok, akkor a munkaidőm szünetében foglalkozzak a kutyával.

De sokszor akkor jut eszembe, hogy egy adott napon be kell mennem az irodába, amikor leülök a gép elé. Így volt ez a mai napon, és a feleségem eléggé kicsapta emiatt a hisztit, amikor közöltem vele.

Javasoltam a feleségemnek, hogy akkor fizessünk többet a kutyanapközibe, hogy legalább heti 5x járjon, ha már a heti 2 kevés. De már egy napi kutyanapközi is kimeríti a kutyát annyira, hogy másnap reggel nincs kedve kimozdulni.

De a lényeg, eléggé rámegy a kapcsolatunkra a kutya, és tanácsot szeretnék kérni olyanoktól, akik ebben otthon vannak, találkoztak hasonlóval. Sajnos testvérem is hasonló cipőben járt, ő véget vetett a párkapcsolatainak, hogy a munkára tudjon fókuszálni.

ma 08:23
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
80%
Itt nem a kutya a probléma, hanem az, hogy a feleséged úgy érzi, magasról tojsz bele az otthoni dolgokba.
ma 08:29
 2/32 anonim ***** válasza:
90%
A mi kutyánk családtag volt. Főleg velem volt, mert én itthonról dolgoztam. Állandóan jött utánam, még a wc- re is elkisért, az ajtó előtt várt. A szobámban aludt. De nem zavart, ,mert nagyon szerettem. Napi 2 órát sétáltattam, de akkor ment ki a kertbe amikor akart. Nem azért okoz nálatok problémát, mert nem kedveled?
ma 08:34
 3/32 anonim ***** válasza:
76%

Vegyél egy naptárat és írd fel, hogy mikor kell bemenned az irodába. Nagyon gáz, mikor egy felnőtt ilyennel takarózik, hogy ADHD-ban "szenved". Ismered magad, ismered a gyenge pontokat, akkor tegyél ellene.

Másrészt 2-esnek igaza van, te egyszerűen nem szereted azt a kutyát. Ilyen szempontból teljesen érthető, hogy durván fogalmazva a f_szod kivan vele. De ezt akkor kellett volna tisztázni, hogy te nem akarsz kutyát, mielőtt hazavittétek.

ma 08:42
 4/32 anonim ***** válasza:
91%

Eleve nem értem, miért kell bezárva tartani a kutyát, ha nem vagytok otthon. Miért ne játszhatna az udvaron?

A másik: ahogy nézem, a kutyát a feleséged akarta, nem te. Akkor pedig neki kell megoldania, hogy minden rendben legyen a kutya körül.

Azt viszont szintén nem értem, hogy az ADHD-vel hogyan függ össze, hogy reggel jut csak eszedbe, hogy aznap be kell menned a munkahelyedre. Ha feledékeny vagy, akkor vezesd egy füzetben (vagy táblázatban), hogy melyik nap, mit kell csinálnod. Felnőtt ember vagy, elvárható tőled is, hogy kitalálj olyan technikákat, amikkel át tudod hidalni a képességeidben levő hiányosságokat.

ma 08:43
 5/32 anonim válasza:
27%
Eleve nem ertem: minek kell feleseg meg kutya?
ma 08:44
 6/32 anonim ***** válasza:
95%

Nem kell az adhdra fogni. Nekem is van, és mégis foglalkozok 2 benti macska gyerekkel, 4 akváriummal. Ha ennyire súlyosnak érzed a betegséged hogy a mindennapokat megnehezíti, akkor nem ártana elmenned orvoshoz és gyógyszert szedni.

Itt viszont csak az van hogy a kutya a feleséged kedvence. Téged különösebben nem érdekel, főleg nem olyan szinten mintha a gyereketek lenne. Ezért nem töröd magad.

"sokszor akkor jut eszembe, hogy egy adott napon be kell mennem az irodába, amikor leülök a gép elé" ez inkább valami fogyatékosság, mint adhd. Nem tudod mikor kell menni dolgozni, csak aznap beugrik hogy hoppá nekem most bent kellene lenni? Nehéz elképzelni. Mint valami demens öregember.

Valóban elég nehéz lehet ilyen emberrel élni, nem lehet veled tervezni, számítani rád. Ha szetinted az adhd az oka, szedj rá gyógyszert.

ma 08:47
 7/32 anonim ***** válasza:
91%
Ez tényleg olyan óriási hatalmas elvárás, hogy amíg megiszol egy kávét, addig simizd meg a kutyát, vagy néha labdázz vele 5-10 percet? Bocs, de ebben semmi extrém elvárás nincs, ennek teljesen magától értetendőnek kellene lennie annak, aki állatot tart. A probléma az, hogy te nem akartál kutyát, csak gyáva voltál kiállni ezzel a feleséged elé. Ez fényévekre van, sőt egy teljesen más galaxisban, mint ha egy gyerek lenne. Egy gyereknek nem lenne elég, hogy naponta 2x ránézel, az ott fog lógni rajtad 0-24 és azt nem fogod tudni kenelbe zárni.
ma 08:54
 8/32 anonim ***** válasza:
99%

Nalunk ez a felallas. A ferjem nagyon nem akart kutyat, de en igen. Azt mondta, hogy o max simogatni fogja meg kajat ad neki, minden mas az en dolgom.

Mi ezt elore megbeszeltuk, nekem nem gond. Nyilvan jarunk egyutt setalni, nem marad otthon a ferjem csak azert, mert a kutyat is viszem, de o egyedul nem viszi. Kutyaiskolaba en jartam vele, en neveltem.

Lehet elni igy is, minden gond nelkul, hogy az egyik fel tobbet vallal, de meg kell beszelni.

Az mas kerdes, hogy mi volt elore igerve.

Ha te megigerted, hogy mittudomen mit csinalsz a kutyaval, pl elviszed setalni, aztan kozben aznap reggel valtoztatsz , az mas. Az nem oke.

ma 09:00
 9/32 anonim ***** válasza:
100%
Amikor mèg èlt a kutyàm ès home officeban voltam egèsz nap a lábamnál feküdt.
ma 09:07
 10/32 anonim ***** válasza:
55%

A gond az, hogy a kutya a feleségé, de a férjre akarja tolni a vele való foglalkozást.

Egyébként meg úgy értettem, hogy nem a kérdezö változtat, hanem a beosztása változik elég váratlanul.

Szerintem a kutyát a feleségnek kellene rendeznie, nem a férj munkája kellene, hogy legyen.

Másrészt ha a feleség ennyire kutyacentrikus, a férj meg háttérbe szorul, akkor a kapcsolatnak nem sok jövöje van.

ma 09:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!