Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kutya fontosabb a munkánál,...

Kutya fontosabb a munkánál, vagyis ugyanannyira fontos, mint egy gyerek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy egyéves vizslánk, aki ha nem kutyanapköziben van, akkor kennelben éli a napjait, azaz alszik, sokszor több, mint 10 órát van kennelben. Feleségem azóta bánik úgy a vizslával, mint egy gyerekkel, amióta az előző vizslája babéziában elpusztult, és ez egy hatalmas traumaként érte őt.

Nekem az az egy nagy hátrányom van, hogy ADHD-ban szenvedek, így az egy hétre való szervezés kicsit nehézkessé válik, emiatt igen komoly konfliktusok alakulnak ki otthon.

De azt nehezen tudom tolerálni, hogy minden a kutyánk körül forogjon. Hibrid munkavégzésben vagyok, és van, hogy időközben változik a menetrendem, hogy mikor vagyok otthon, mikor irodában, azaz a feleségem elvárja, hogyha otthon vagyok, akkor a munkaidőm szünetében foglalkozzak a kutyával.

De sokszor akkor jut eszembe, hogy egy adott napon be kell mennem az irodába, amikor leülök a gép elé. Így volt ez a mai napon, és a feleségem eléggé kicsapta emiatt a hisztit, amikor közöltem vele.

Javasoltam a feleségemnek, hogy akkor fizessünk többet a kutyanapközibe, hogy legalább heti 5x járjon, ha már a heti 2 kevés. De már egy napi kutyanapközi is kimeríti a kutyát annyira, hogy másnap reggel nincs kedve kimozdulni.

De a lényeg, eléggé rámegy a kapcsolatunkra a kutya, és tanácsot szeretnék kérni olyanoktól, akik ebben otthon vannak, találkoztak hasonlóval. Sajnos testvérem is hasonló cipőben járt, ő véget vetett a párkapcsolatainak, hogy a munkára tudjon fókuszálni.

ma 08:23
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
83%
Nem értem ezt a kérdést. Nem azt kéri, hogy munka helyett kutyázz, hanem hogy ha már úgyis otthon vagy, akkor mikor szüneted van nézz rá néha.
ma 09:25
 12/35 anonim ***** válasza:
32%

Én most sokkot kaptam. Először a kérdésen, aztán a válaszokon.

Ez valami egészen elképesztő, hogy mennyire megváltozott az emberek kutyához való viszonya.

Kutyanapközi? Ez komoly? Miért, mi történik, ha egy percet is egyedül otthon van a kutya? Megöli magát?

A feleséged beteg. A kutyáért él, semmi másért. Te csak egy eszköz vagy. Semmi egyéb.

ma 09:59
 13/35 anonim ***** válasza:
67%
12-es, ezt én se értettem. Az emberek reggel elmennek munkába, a kutyájuk meg délutánig elvan a kertben. Ilyen környéken lakom, látom. Meg hát így volt ez mindig is. Azt gondoltam, a kutyanapközi csak azért van, hogy a kutyának néha legyen társasága is napközben.
ma 10:02
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Feltételezem, a kutya otthon egy kis helyre van bezárva, egy lakásban, kert nincs.
ma 10:22
 15/35 A kérdező kommentje:
14-esre válaszolva: Van kert, de téli időben a rövid szőre miatt nem lehet sokáig a szabadban hagyni. Kutyanapköziben van melegedő a kutyáknak. Tehát ha sokáig otthon van a kutya egyedül, el kell dönteni, hogy kint hagyod a szabadban, vagy bezárod a kennelbe, ha nem akarod, hogy szétszedje a lakást.
ma 10:27
 16/35 anonim ***** válasza:
91%
11 nem biztos hogy annyi szabadideje van. Gondolom wcre megy eszik aztan nem sok marad. Ha totál bennt lenne a munkahelyén akkor is csak lenne valami azzal a kutyával.
ma 10:40
 17/35 anonim ***** válasza:
30%
A feleséged kutyája a kutya, vagy közös kutya?
ma 10:49
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Kinti-benti kutyánk van (én akartam, de mindenki szereti), de bent egyáltalán nem rongál, nevelés kérdése. A feleséged mennyire tanítja, fárasztja le az állatot munka után?

A férjem nálunk is otthonról dolgozik, de eszembe sincs beosztani a napját, mert lehet, hogy nincs szünete, elhúzódik valami vagy csak inkább ebédel pihenésképp. Magától sokszor beviszi magához, de eszembe se jutna kiakadni, ha nem ehhez igazítja a munkáját.

ma 10:59
 19/35 anonim ***** válasza:
36%

Miért volt fontos a sztoriban, hogy te ADHAD-s vagy? Ez ilyen "sajnáljatok" ütőkártya?

Amúgy a nejed se normális, egy szakemberhez el kéne battyognija.

ma 11:15
 20/35 anonim ***** válasza:
91%

De sokszor akkor jut eszembe, hogy egy adott napon be kell mennem az irodába, amikor leülök a gép elé. - bocs, de ez nálam is kiveri a biztosítékot, amikor a vőlegényem aznap reggel szól, hogy ja, mégis bemegy.

És nálunk ez viszonylag ritka, de nem szeretek újratervezni.

Nálatok ellenben vszeg eléggé gyakori lehet, hogyha a feleséged már így kiakadt rajta.

Itt nem a kutya a hibás, hanem te, és ne mondd nekem, hogy aznap reggel érkezik a mél, hogy jaj, Józsi, gyere már be mára - ilyen nincs.

ma 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!