Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell a csládokat így...

Miért kell a csládokat így ellehetetleníteni?

Figyelt kérdés
1 éve vettünk egy házat mára már teljesen padlón vagyunk anyagilag a megnövekedett törlesztők miatt.Munka semmi:(( Eladni lehetetlen a házat. Amit tudtam már eladtam. Enni is alig van mit. A múltkor az iskolában kizárták a kislányom az étkezésből mert nem tudtuk kifizetni. Kikészít ez az állandó szégyenkezés a szegénységünk miatt. Kevés az olyan ember aki átérzi a másik baját és olyan mintha csak én lennék így. Más megtud venni a gyerekének mindent mi meg az ebédjét sem tudjuk kifizetni:((( Mondtam neki, hogy nehogy elmondja, hogy nincs mit enni itthon mert féltem, hogy elveszik tőlünk. Egyáltalán elvehetik ilyen helyzetben? Nagyon gondolkodom, hogy kimegyek valahová külföldre dolgozni, csak félek nekivágni ismerős nélkül.
2009. okt. 28. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
100%

16:36-s! Ha a párom havi 40 E-t vinne a kocsmába, tuti kitenném a szűrét. Meg a cigiről is szokjon le szépen, hiszen egy elég fontos dolgot A KAJÁT veszi ki a szátokból, mert ő kocsmázik. Te miért engeded neki?

Bocs az off miatt.

2009. okt. 28. 16:41
 42/72 anonim válasza:
100%
Kedves Kérdező! Csatlakozom: önkormányzat,gyermekvédelmi támogatást kell kérnetek.Ez nem alamizsna,ez jár.El kell hozni az államtól azt a keveset,amit ad!Ha már védelmet nem biztosít a bankokkal szemben.Biztos állás a mai Magyarországon nincs.Nos,ami a GYV nyújt: kedvezményes étkezés a gyermeknek-első 5 osztályban ingyenes,aztán 50%-,évente 2 alkalommal pénzbeni támogatás,ingyenes tankönyv,valamint művészeti oktatás esetén díjmentesség.Az illetékes ügyintéző ad egy kitöltendő nyomtatványt+igazolások kellenek a jövedelmekről-a családi pótlék is annak számít! Emeld fel a fejed és intézkedj.Semmit ne szégyellj,sok szerencsét!!!!!!!
2009. okt. 28. 16:42
 43/72 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyerek után nem jár támogatás, a munkanélküli meg ha megy, úgy tudom, akkor pláne nem jár. A cigányok úgy csinálják hogy nevelnek vagy 5 macskára való almot.

Amúgy vannak ezek a telefonálgatós munkák, én olyat találtam, nem mondom hogy hülyére keresem magam, de legalább jön valami jövedelem. Vagy körbenézhetnél, hogy hol van munka, akkor a házat kiadhatnátok albérletbe, a munkaadó városban meg ti is kivehetnétek egy albérletet. Vagy ez nagy hülyeség? Én sem mernék ismeretlenül nekimenni külföldnek.

2009. okt. 28. 16:49
 44/72 anonim ***** válasza:
76%

off: engem csak az zavar hogy az iskolákban/koliban (legalábbis amikben eddig én voltam) 1 gyerek az nem gyerek, akármilyen rossz anyagi helyzetben élnek nem kap ingyen vagy 50%os kaját. viszont osztálytársaméknak 3 terepjárója, valóságos palotája van, heti 10ezreket dobál ki ruhákra stb.. de már 3 gyerek van szóval ingyen tankönyv, 50%os kaja.. ugyanez a cigányokkal, csak azért mert cigányok ingyen kaja a koliban(a többletet meg velünk fizettetik meg) és még lopnak is a hűtőből, azt a kevés kaját amit sikerül bevinnünk :(

on: nekem egyik ismerősöm kiment Londonba dolgozni, hát neki nem jött össze a biznisz pedig voltak ismerősei, de megfelelő képesítése sajna nem, szóval meg kell gondolni

2009. okt. 28. 16:52
 45/72 A kérdező kommentje:

Nem értem, minek tetessem rá a haszonélvezeti jogot?

Nem jár semmi higgyétek el, mert a jövedelmünk "sok". Csak akkor ha a férjem kihagyom belőle, tehát mintha külön élnék. Lehet ha hisztiznék egy sort akkor talán.

2009. okt. 28. 16:55
 46/72 anonim ***** válasza:
100%

Hisztizz! Ott egye meg a fene! Nehezen adja vissza az állam, de adóztál te már annyit.

Sokan elválnak, hogy egyedülállónak számítsanak. De faluban az ciki lenne tényleg.

2009. okt. 28. 17:01
 47/72 anonim ***** válasza:
100%

Elvitted a havi kiadasaidrol a szamlakat, a munkanelkulibol a papirt, a ferjed kereseti igazolasat es azt mondtak,h nem jar? Hova mentel?

Ne haragudj,de ha en ilyen helyzetben lennek elmennek mindenhova, megmozgatnek minden kovet es elvallalnek minden munkat, ahogy tettem is mikor szukseg volt ra.

Az baj,h mikor mar ti vettetek a hazat mar jocskan benne voltunk a valsagban es a hitelkonstrukciok nagyon elotelenek voltak, tudom,h igy utolag konnyu okoskodni, de nem lennetek most ilyen helyzetben. Szerintem a szegenyseg nem szegyen, viszont az igen, mikor valaki titkolozik es ugy tesz,mintha lenne penze es szegyenli a segitsegkerest.

2009. okt. 28. 17:03
 48/72 A kérdező kommentje:
Milyen telefonálós munka? Én most egy kevés pénzzel is kiegyeznék, mert jön a karácsony és szeretnék valamit adni a kislányomnak.
2009. okt. 28. 17:05
 49/72 A kérdező kommentje:
2008 márciusában még híre sem volt a válságnak. Akkor vettük. Bocs elnéztem.
2009. okt. 28. 17:10
 50/72 anonim ***** válasza:
100%
Hát azt nem tudom, hogy nálatok van-e, az a lényege, hogy van egy call center, és hívogatod az embereket válogatott hülyeségekkel, hogy vegyenek valamit, vagy válaszoljanak pár kérdéssel, esetleg hogy fizessék már ki a tartozásukat, mikor mivel kell. Amúgy nem lenne gáz az órabér, de nálunk az esetek nagy többségében 4 órában lehet végezni. Sok ilyen cég van, és a nagyobb tömeget dolgoztatóknál szinte mindig van felvétel. Budapesten van szerintem a legtöbb.
2009. okt. 28. 17:12
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!