Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha az exem új...

Mit tegyek, ha az exem új párja szemétkedik a gyerekemmel?

Figyelt kérdés
Kamasz fiam szívesen megy az apjához, mert szereti őt nagyon, és nem sokszor találkoznak, így ha néha hívja az apja, akkor megragadja az alkalmat. A fiam jól nevelt, udvarias. Az exférjemnek új felesége van, aki nagyon ellenszenvesen viselkedik a fiammal. Folyton kötekedik, beszólogat neki, vagy pedig teljesen ignorálja látványosan, miközben pl más jelen lévő gyerekkel, pl a szomszéd fiúvanl nagyon kedves és figyelmes. Ez már így megy pár éve, semmi javulás. Egy-egy durvább kötekedés is volt már, ami miatt a gyerekem aztán nem is ment egy jó ideig. Az exem azt mondja, megbeszélték ezt és a felesége megígérte, hogy igyekezni fog normálisabbnak lenni, de sajnos úgy tűnik, ez nem nagyon megy neki. Most megint meg van hívva a gyerek, és már ő is meg én is előre stresszelünk azon, hogy milyen módon lesz megint utálva meg megalázva. Velem a nő még soha nem beszélt, kerüli a velem való találkozást, kicsit messze is laknak, szóval az nem opció, hogy beszélek vele. Az exem egy papucs, neki hiába mondom, hogy kezelje ezt, mert nem hagyná eleve a dolgot. Nekem kellene valamit tennem, de mit, ami hatásos? Nem vergődést, hisztit akarok, hanem egy erőteljes, határozott, okos lépést, ami lezárja ezt a viselkedését. Ha van ilyen egyáltalán. Van valami ötletetek? A fiam egy nagyon klassz, okos, de érzékeny gyerek és nagyon rosszul esik neki ez az egész, soha nem szól vissza, megadja a tiszteletet, mégis ezt kapja, én meg ezt nem akarom engedni.
ma 07:03
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
97%

Hát pedig ezt az exednek kell rendezni.

Beszélj vele semleges területen hármasban a gyerekkel, majd ex és te az asszonnyal üljetek le beszélni

ma 07:05
 2/49 anonim ***** válasza:
96%

Fiad hány éves?

Hát ezt tényleg az exnek kéne rendezni 😒. Lehet nem is beszélt vele?..

ma 07:13
 3/49 A kérdező kommentje:

14 éves.

A nő köszönni sem hajlandó nekem, szóval kétlem, hogy beszélni hajlandó lenne.

ma 07:18
 4/49 A kérdező kommentje:
Az exem egy papucs, írtam, ő nem fog határozottan fellépni, nekem kell.
ma 07:21
 5/49 anonim ***** válasza:
81%

Pontosan ilyen helyzetben voltam gyerekkoromban, mint most a fiad, csak én lányként. Már felnőtt vagyok, így már jó a kapcsolatom apám párjával, de gyerekkoromban megkeserítette az életemet a folyamatos verbális bántalmazásával.. (Kéthetente hétvégén mindig apánál kellett lennem)

Olyan traumát okozott, amit a mai napig nem tudtam teljesen feldolgozni. Jártam már pszichológusnál, sokszor öngyilkos gondolataim voltak régebben, hangulatingadozások, dühkitörések, önbizalomhiány stb... Mind-mind a gyerekkorom miatt.

Ne engedd a fiad oda. Az apja vigye el programokra, találkozzanak úgy, hogy ez az aljas nő nincs jelen!

ma 07:24
 6/49 anonim ***** válasza:
68%

"Ne engedd a fiad oda."

Mondjuk ilyen nincs ám. Az apa joga a lathatas, oda viszi az alatt a gyereket, ahova akarja.

Engem az érdekelne, hogy a gyerek olyankor, amikor a nő valami olyat mond vagy tesz, mit reagál? Na és az apja? Ott van akkor és hagyja, vagy nem látja, hallja ezeket a dolgokat csak utolag?

ma 08:05
 7/49 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gyerek megbeszéli az apjával, hogy inkább elmenne valahova vele kettesben, akkor működhet.

Egyébként nekem úgy csinálta apa párja, hogy apa ne hallja, én meg olyan kicsi voltam, hogy nem mertem elmondani se apámnak, se anyámnak, mert féltem hogy ha kiderül, akkor legközelebb még rosszabbat kapok a nőtöl. Persze idősebb fejjel már elmondtam anyámnak.

ma 08:08
 8/49 anonim ***** válasza:
83%

""Ne engedd a fiad oda."

Mondjuk ilyen nincs ám. Az apa joga a lathatas, oda viszi az alatt a gyereket, ahova akarja."

Mondjuk szerintem a fiú lelki egészsége sokkal fontosabb mint az apja jogai..

ma 08:09
 9/49 anonim ***** válasza:
37%

7

Ha megbeszeli, az más.

8.

A törvény szerint a szülő lathatasi joga fontosabb, egészen addig, amíg bizonyítva nincs az, hogy a gyerek bántalmazva van.

ma 08:11
 10/49 anonim ***** válasza:
61%
#9 Szomorú
ma 08:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!