Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha az exem új...

Mit tegyek, ha az exem új párja szemétkedik a gyerekemmel?

Figyelt kérdés
Kamasz fiam szívesen megy az apjához, mert szereti őt nagyon, és nem sokszor találkoznak, így ha néha hívja az apja, akkor megragadja az alkalmat. A fiam jól nevelt, udvarias. Az exférjemnek új felesége van, aki nagyon ellenszenvesen viselkedik a fiammal. Folyton kötekedik, beszólogat neki, vagy pedig teljesen ignorálja látványosan, miközben pl más jelen lévő gyerekkel, pl a szomszéd fiúvanl nagyon kedves és figyelmes. Ez már így megy pár éve, semmi javulás. Egy-egy durvább kötekedés is volt már, ami miatt a gyerekem aztán nem is ment egy jó ideig. Az exem azt mondja, megbeszélték ezt és a felesége megígérte, hogy igyekezni fog normálisabbnak lenni, de sajnos úgy tűnik, ez nem nagyon megy neki. Most megint meg van hívva a gyerek, és már ő is meg én is előre stresszelünk azon, hogy milyen módon lesz megint utálva meg megalázva. Velem a nő még soha nem beszélt, kerüli a velem való találkozást, kicsit messze is laknak, szóval az nem opció, hogy beszélek vele. Az exem egy papucs, neki hiába mondom, hogy kezelje ezt, mert nem hagyná eleve a dolgot. Nekem kellene valamit tennem, de mit, ami hatásos? Nem vergődést, hisztit akarok, hanem egy erőteljes, határozott, okos lépést, ami lezárja ezt a viselkedését. Ha van ilyen egyáltalán. Van valami ötletetek? A fiam egy nagyon klassz, okos, de érzékeny gyerek és nagyon rosszul esik neki ez az egész, soha nem szól vissza, megadja a tiszteletet, mégis ezt kapja, én meg ezt nem akarom engedni.
ma 07:03
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
19%

Én leülnék hármasban beszélni, mármint a három felnőtt. Az új nő valószínűleg vissza fog venni, ha konkrétan rákérdezel, hogy mi a baja szerintem csak pislogni fog.

De fontos hogy ne támadólag lépj föl, de legyél határozott, hogy mondja el egyenesen ha valami gondja van és találjatok rá megoldást. Általában erre hárítás szokott jönni, hogy jaj hát nincs semmi…

ma 09:10
 22/53 anonim ***** válasza:
87%

21-es, nem olvastad, hogy az a nő a kérdező köszönését se fogadja és nem hajlandó vele szóba állni?

Bírom az ilyen ötleteket, amik elméletben szépek és jók, csak épp az adott helyzetben tökéletesen megvalósíthatatlanok.

ma 09:12
 23/53 anonim ***** válasza:
37%

Ugyanmar 22, már miért ne lenne megvalósíthato?

Anyu felemeli a telefont es:

Ide figyelj Jani, beszélni akarok veled meg a Julival. Elegem van belőle, hogy az a nő tönkre teszi a Pistit. Ha nem változtat, ha nem ül le beszélgetni, megyek a bíróságra egyrészt emeltetni visszamenőlegesen q tartasdijon, másrészt változtatni a láthatason. Péntek 10 óra jó nektek?

ma 09:18
 24/53 anonim ***** válasza:
91%

Ha valaki nem áll velem szóba, akkor a földhöz is csapkodhatom magam, akkor is otthagy vagy rámteszi a telefont. Erőszakkal senkivel nem lehet egyeztetni.

A gyerektartást mindettől függetlenül megemeltetném. Miért is vagy rá tekintettel? Jól keres, minimumot fizet - miért?

Gyerekkel megbeszélném azért - 14 éves már nagy, már lát a pályán - hogy majd ha apádnak is annyira fogsz hiányozni mint viszont, akkor majd megteremti a feltételeit hogy zavartalanul együtt tudjatok lenni és annak is, hogy ne legyél kitéve bántásnak.

Nem pici gyerek, hogy otthon bömböl az apukájáért. Erre meg így ebben a formában nincs szüksége. Nem kéne ezt erőltetni. Apuka láthatóan nem erőlteti, akkor...????

ma 10:00
 25/53 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk a gyerektartásnak köze nincs ahhoz, hogy az új nő hogyan bánik a gyerekkel. Egyébként a gyerektartás összegét az is csak kismértékben befolyásolja, hogy a külön élő szülő mennyit keres. Elsősorban az a mérvadó, hogy a gyereknevelés költsége mennyi.

Szerintem ebbe az utcába pont nem kéne belemenni. Ha a kérdező ezt kevesli, akkor minden mástól függetlenül erről beszéljen az apával, de véletlenül sem kéne ezt összekapcsolni az új nőnek a gyerekhez való viszonyával.

ma 10:06
 26/53 anonim ***** válasza:
77%
A fiad beszéljen az apjával és mondja meg neki, hogyha nem változik a helyzet, akkor nem szeretne menni hozzájuk. Ha papucs a volt férjed, akkor hagyni fogja. Majd megbeszélnek olyan programokat, ahol csak ketten vannak.
ma 10:48
 27/53 anonim ***** válasza:
65%
#9 És mit tudnak csinálni egy 14 évessel hogy kényszerítsék hogy menjen? Rendőrök őriznék minden percben hogy az apjával legyen? Én tuti mindent megtennék ha nem akarnék menni hogy ne menjek. Ha minden máshogy nem úgy mogyorón dörrenteném aki kényszeríteni akarna hogy belezöldüljön.
ma 11:35
 28/53 anonim ***** válasza:
27%

27

Anyuka pénzbüntetést kap lathatas akadalyozasa miatt.

ma 11:39
 29/53 anonim ***** válasza:
59%
De nem az anyuka akadályozza a láthatást, hanem a gyerek nem akar menni ...
ma 11:50
 30/53 anonim ***** válasza:
85%

Teljesen mindegy, te mit akarsz, mit nem.

Az exférjedet viszi a farka, ergo amit a nője mond, az úgy van, a fiad meg "alkalmazkodjon".

Apuka nem fogja leállítani a nőjét, mert "akkor nem lesz szex", hanem elnézi neki.

Ez sajnos saját tapasztalat. És nálunk pl az sm volt opció, hogy házon kívül találkozzunk, mert akkor mostohaanyám már visított, hogy őt kihagyjuk mindenből és aztán ment a napokon át tartó csenddel verés apám felé.

Apám meg inkább csicskult, mint kiálljon értem vagy saját magáért.

Nálatok is ez lesz, változás semmi - vagy elmarja az apjától a gyereket teljesen :(

ma 11:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!