Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha az exem új...

Mit tegyek, ha az exem új párja szemétkedik a gyerekemmel?

Figyelt kérdés
Kamasz fiam szívesen megy az apjához, mert szereti őt nagyon, és nem sokszor találkoznak, így ha néha hívja az apja, akkor megragadja az alkalmat. A fiam jól nevelt, udvarias. Az exférjemnek új felesége van, aki nagyon ellenszenvesen viselkedik a fiammal. Folyton kötekedik, beszólogat neki, vagy pedig teljesen ignorálja látványosan, miközben pl más jelen lévő gyerekkel, pl a szomszéd fiúvanl nagyon kedves és figyelmes. Ez már így megy pár éve, semmi javulás. Egy-egy durvább kötekedés is volt már, ami miatt a gyerekem aztán nem is ment egy jó ideig. Az exem azt mondja, megbeszélték ezt és a felesége megígérte, hogy igyekezni fog normálisabbnak lenni, de sajnos úgy tűnik, ez nem nagyon megy neki. Most megint meg van hívva a gyerek, és már ő is meg én is előre stresszelünk azon, hogy milyen módon lesz megint utálva meg megalázva. Velem a nő még soha nem beszélt, kerüli a velem való találkozást, kicsit messze is laknak, szóval az nem opció, hogy beszélek vele. Az exem egy papucs, neki hiába mondom, hogy kezelje ezt, mert nem hagyná eleve a dolgot. Nekem kellene valamit tennem, de mit, ami hatásos? Nem vergődést, hisztit akarok, hanem egy erőteljes, határozott, okos lépést, ami lezárja ezt a viselkedését. Ha van ilyen egyáltalán. Van valami ötletetek? A fiam egy nagyon klassz, okos, de érzékeny gyerek és nagyon rosszul esik neki ez az egész, soha nem szól vissza, megadja a tiszteletet, mégis ezt kapja, én meg ezt nem akarom engedni.
ma 07:03
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
31%

29

De az anya dolga a gyereket ravenni arra, hogy menjen. Kiskorú, a szülő dönt helyette.

ma 11:51
 32/53 anonim ***** válasza:
57%

29-es, az lényegtelen.

Anyukának kötelessége biztosítani a láthatást, azaz elküldeni a gyerekét az apjához. Ez a törvény!, és hogyha nem teszi - mindegy hogy ő nem akarja, vagy a gyerek nem megy -, akkor megbüntetik érte.

Lehet vergődni, meg mondogatni, hogy a gyerek nem megy. Oké, anyuka szop majd ez miatt. A jogi szerveket nem érdeklik érzelmi szpontok. Teljesül a láthatás? Nem, akkor megy a büntetés. Ennyi.

ma 11:54
 33/53 anonim ***** válasza:
89%
Mondjuk én azt nem értem, hogy ha ez már évek óta megy, miért nem mentél a bíróságra és kérted a lathatas ujraszabaylozasat? Apunak leesett volna, hogy nem frankó amit a felesége csinal
ma 11:56
 34/53 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és egy érzelmi bántalmazásra meg nem lesz semmiféle láthatás újraszabályozása, ez is tény.

Nálunk annyi volt, hogy én mondtam x dolgot, mostohaanyám y-t, a kettő nem egyezett, történet vége.

Van konfliktus, de "kamasz vagyok, túlreagálom", és társai. Apám csak a vállát vonogatta.

ma 11:57
 35/53 anonim ***** válasza:
54%

Miután bizonyosság vált, hogy a gyerekkel való bánásmódnak semmi alapja nincs az asszonyak, akkor:

Először megmondanám az exnek, hogy vagy tököt növeszt és rádörrent az új asszonykára, vagy ha nem látsz ebben változást max. pár hónapon belül, akkor te keresed meg a mostani asszonyát, de abban nem lesz köszönet és egy lebaxást is be fog zsebelni magának, több fronton.

Másodszor, ha nem szedi össze magát az exférj, akkor már felkeresem az új asszonyt, és megvárom a kapuban, ahol számon kérem, hogy mi a faxt képzel magáról, meg ha ennyire rühelli a gyerekeket, akkor miért nem egy gyerektelen palit keres. Megmondanám, ha nem állít magán, zárós határidőn belül, és továbbra is alaptalanul szemétkedik a gyerekemmel, akkor azt is megbánja, hogy a világra jött. Utóbbihoz meg minden gyerekét szerető anyának megvan az eszköze.

ma 12:15
 36/53 anonim ***** válasza:
31%
"soha nem szól vissza, megadja a tiszteletet, mégis ezt kapja" - tehát szerinted az exed egy papucs, a fiad meg nagyon klassz azért, mert sikerült már 14 évesen tutyi-mutyit csinálni belőle. Hát igazad van, neked kell fellépni, mert úgy látszik, aki férfi a te környezetedben időt tölt, az kiherélődik.
ma 12:16
 37/53 anonim ***** válasza:
100%

Itt majd a fiadnak lesz egy nagy törése. Ő kötődik az apjához, az apja viszont nem kötődik hozzá. Ha majd ez lesik a fiadnak akkor nagyon legyél ott mellette mert tiniként megélni ezt az apai elutasítást kemény.

Az asszonykának az a célja hogy a fiadat teljesen elidegenítse az apjától, így a férjének az előző kapcsolatából tényleg nem maradna semmi, csak ők lennének egymásnak.

Bár itt tényleg a legnagyobb hibás az exed. Nem csodálom hogy elváltál tőle. Töketlen csicska.

ma 12:20
 38/53 A kérdező kommentje:
A fiam egyenlőre ott tart, hogy akarja tartani a kapcsolatot, fél, hogy elveszíti az apját. Ezért tűri ezt a bánásmódot. Az apja nem tartja a megszabott láthatást, max 3-4 havonta hívja el. Neki nyilván kevésbé fontos ez a kapcsolat. Ha rádörrennék, vagy az asszonyára, talán az lenne a vége, hogy többé nem hívná a gyereket. Ő pedig lehet, hogy engem okolna ezért. Szóval okosan szeretném megoldani. Neki kell meghozni a döntést, hogy megy vagy nem, én nem akarom semmire kényszeríteni. Beszélt már amúgy erről az apjával, ő azt mondta, majd beszél a nővel.
ma 12:37
 39/53 anonim ***** válasza:
79%
Anyukának kötelessége biztosítani a láthatást, de apuka annyira nem kapar, hogy ez meg is történjen. Nem áll a rendőrrel az ajtóban, hogy jöttem a gyerekemért, mert a bíróság leírta. A gyerek ragaszkodik inkább.
ma 12:46
 40/53 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogod tudni megoldani. Bármit teszel, a gyereken fog csattanni az ostor. Még rosszabb lesz az új asszony hozzáállása, mint eddig.

Ha csak 3-4 havonta találkoznak, el fognak távolodni egymástól idővel.

Másképp sem tartják a kapcsolatot, csak ez a 3-4 havonkénti találkozás?

Sajnálom a fiadat, mert szereti az apját, nagyon rossz lehet neki ez a helyzet. A volt férjed meg egy igazi fostalicska ... meg sem érdemli a fia szeretetét.

ma 13:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!