Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha az exem új...

Mit tegyek, ha az exem új párja szemétkedik a gyerekemmel?

Figyelt kérdés
Kamasz fiam szívesen megy az apjához, mert szereti őt nagyon, és nem sokszor találkoznak, így ha néha hívja az apja, akkor megragadja az alkalmat. A fiam jól nevelt, udvarias. Az exférjemnek új felesége van, aki nagyon ellenszenvesen viselkedik a fiammal. Folyton kötekedik, beszólogat neki, vagy pedig teljesen ignorálja látványosan, miközben pl más jelen lévő gyerekkel, pl a szomszéd fiúvanl nagyon kedves és figyelmes. Ez már így megy pár éve, semmi javulás. Egy-egy durvább kötekedés is volt már, ami miatt a gyerekem aztán nem is ment egy jó ideig. Az exem azt mondja, megbeszélték ezt és a felesége megígérte, hogy igyekezni fog normálisabbnak lenni, de sajnos úgy tűnik, ez nem nagyon megy neki. Most megint meg van hívva a gyerek, és már ő is meg én is előre stresszelünk azon, hogy milyen módon lesz megint utálva meg megalázva. Velem a nő még soha nem beszélt, kerüli a velem való találkozást, kicsit messze is laknak, szóval az nem opció, hogy beszélek vele. Az exem egy papucs, neki hiába mondom, hogy kezelje ezt, mert nem hagyná eleve a dolgot. Nekem kellene valamit tennem, de mit, ami hatásos? Nem vergődést, hisztit akarok, hanem egy erőteljes, határozott, okos lépést, ami lezárja ezt a viselkedését. Ha van ilyen egyáltalán. Van valami ötletetek? A fiam egy nagyon klassz, okos, de érzékeny gyerek és nagyon rosszul esik neki ez az egész, soha nem szól vissza, megadja a tiszteletet, mégis ezt kapja, én meg ezt nem akarom engedni.
ma 07:03
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
92%
A gyerek bántalmazva van az ex új párja által, amihez az ex azzal asszisztál, hogy hagyja. Ezt valamilyen hatóság elé lehet vinni, aztán ha ők is így látják, akkor lépéskényszerben lesz az ex, hogy pl. a párja nem lehet jelen a láthatások alkalmával.
ma 08:17
 12/53 anonim ***** válasza:
41%

10

Igen is, meg nem is. Sokszor van ám olyan, hogy valójában szó sincs semmiféle bantalmazasrol, csak a másik szülő vagy a gyerek valamiért ellenséges a különélő szülővel, vagy annak párjával. Bármikor lehet indítani pert a lathatas megváltoztatása miatt, be lehet vonni pszichológust, pszichiátert.

13/53 anonim ***** válasza:
82%

11

Valóban, ez a megfelelő megoldás.

14/53 anonim ***** válasza:
94%

14 éves a gyerek, megmondhatja az apjának, hogy ne haragudj, én ezt nem tudom tolerálni, nem megyek hozzátok, ha nem tudod visszafogni az új nöt.

Akkor majd apuka elgondolkodolik rajta, ki a fontosabb, nyilván az új nő lesz, mint az apák 99%-anak, de legalább a fiad hamarabb felfogja, úgyis meglátja ezt előbb-utóbb.

ma 08:20
 15/53 anonim ***** válasza:
87%

14

"Ez már így megy pár éve, semmi javulás"

ma 08:22
 16/53 anonim ***** válasza:
82%
Én a gyereket tanítanám meg ügyesen visszaszólni, helyzetet kezelni, kiállni magáért. Elég idős,hogy megtanulja, és ennek felnőttként is hasznát veszi. Én a 10 éves lányomnak tanítottam meg anno, nagyon sikeresen alkalmazta.
ma 08:24
 17/53 anonim ***** válasza:
100%
A legközelebbinél szóljon a gyerek az apjának, hogy nekem most volt elég, megyek haza. És vagy érte mész, vagy az apja vigye haza, és akkor lehet rögtön iziben tisztázni szerintem, mert van hirtelen mi miatt előrántani a témát. Előre ne stresszeljetek, a fiad is nőtt közben, kezdjen el kiállni magáért, erre az életben is szüksége lesz (egy 15 éves lány anyukája, aki szintén elvált)
ma 08:27
 18/53 A kérdező kommentje:

Ezt az apa előtt csinálja, aki csak néha finoman, csendben megjegyzi, hogy hagyd a gyereket. Ennyi. A fiam azt mesélte, hogy volt, hogy már idegen emberek rá szóltak a nőre. A gyerek ilyenkor hallgat, nem reagál. Volt olyan is, hogy meggyanúsította a gyereket valamivel, amit a gyerek nem is csinált. Egy ideig nem ment emiatt a gyerek, meg kérte egy ideig az apját, hogy semleges helyen találkozzanak, de így meg annyira megritkultak a találkozások, hogy inkább oda megy, csak láthassa az apját. Nagyon kötődik hozzá. Volt olyan is, igen, hogy az apja inkább előbb hazahozta a gyereket, a nő annyira túltolta a cirkuszt.

Már arra is gondoltam, hogy megzsarolom az apát, hogy vagy rendezi ezt, vagy elmegyek a bíróságra a gyerektartás miatt, ugyanis nagyon keveset fizet és nagyon jól keres. Gusztustalan, tudom, de a fiam miatt megtenném.

ma 08:42
 19/53 anonim ***** válasza:
94%

"Most megint meg van hívva a gyerek, és már ő is meg én is előre stresszelünk azon, hogy milyen módon lesz megint utálva meg megalázva."

1. Te ne stresszelj, mert csak erősíted a gyerekben levő stresszt.

2. A gyerek se stresszeljen. Üljön le és gondolja végig: nem kötelező neki odamennie. Csak akkor menjen, ha ott várhatóan jól fogja érezni magát. Ha nincs így, akkor egyszerűen mondja le a találkozást.

Azt írtad, hogy gyereked mennyire kötődik az apjához. Az apja kötődik-e őhozzá? Ha igen, akkor hajlandó más helyen találkozni vele. Ha nem, akkor a gyereknek tudomásul kell vennie, hogy az apja nem hajlandó semmiféle erőfeszítést tenni azért, hogy ő ne legyen bántva. Amelyik szülő így viselkedik, az értelemszerűen nem szereti a gyerekét.

Szóval én a helyedben ezeket mondanám el a fiamnak. Hogy gondolja ezt végig. Az apával való találkozás nem olyan, mint egy vizsgára (iskolába, munkahelyre) való elmenetel, ahol akkor is meg kell jelennünk, ha testünk-lelkünk nem kívánja. Akkor találkozzon az apjával, ha örömmel indul hozzá.

ma 08:52
 20/53 A kérdező kommentje:
19#, nagyon jól megfogalmaztad, köszönöm szépen 🙏
ma 09:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!