Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell a csládokat így...

Miért kell a csládokat így ellehetetleníteni?

Figyelt kérdés
1 éve vettünk egy házat mára már teljesen padlón vagyunk anyagilag a megnövekedett törlesztők miatt.Munka semmi:(( Eladni lehetetlen a házat. Amit tudtam már eladtam. Enni is alig van mit. A múltkor az iskolában kizárták a kislányom az étkezésből mert nem tudtuk kifizetni. Kikészít ez az állandó szégyenkezés a szegénységünk miatt. Kevés az olyan ember aki átérzi a másik baját és olyan mintha csak én lennék így. Más megtud venni a gyerekének mindent mi meg az ebédjét sem tudjuk kifizetni:((( Mondtam neki, hogy nehogy elmondja, hogy nincs mit enni itthon mert féltem, hogy elveszik tőlünk. Egyáltalán elvehetik ilyen helyzetben? Nagyon gondolkodom, hogy kimegyek valahová külföldre dolgozni, csak félek nekivágni ismerős nélkül.
2009. okt. 28. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
77%
Inkább hagyd itt a gyereket az apjára, s neki legalább már lesz háza!
2009. okt. 28. 14:49
 22/72 A kérdező kommentje:
Jász NSZ megyében lakom. Távmunka (amibe nekem kell fizetnem ha csak 600ft -ot is)meg drága termékek eladásával nem foglalkoznék.
2009. okt. 28. 14:52
 23/72 anonim ***** válasza:
100%

Már az a havi 98 törlesztő is gáz szerintem. Mi nem mertünk ennyit bevállalni, pedig sok éven át nagyon jó jövedelmünk volt (de tudtuk, h én előbb-utóbb gyedre megyek, a férjem m.helye - mint akárkié - bármikor megszűnhet. Osztottunk-szoroztunk, kiszámoltuk, hogy havi 30-40 ezret bátran bevállhatunk, akármi is lesz, ezt mindig ki tudjuk gazdálkodni. Csakis forintalapút vettünk fel, pont ezért, mert az árfolyamingadozástól féltünk.

Ismerőseim is jártak így mint Ti, kicsit nagyobbat vállaltak, mint amit bírtak, plusz jött a gyerek, a válság, meg a munkanélküliség. :((

Szerintem az Önkormányzattól kéne segítséget kérnetek első körben. Nagyon sajnálom a helyzetet, főleg a kislányodat. Voltatok már ebben az ügyben valahol?

Az meg egyenesen felháborító, hogy 98 ezer havi részletet megspékelnek még 60 ezerrel! Ennyit a bankok felelősségválallásáról, és a kormányunkról. :(

2009. okt. 28. 15:01
 24/72 anonim ***** válasza:
91%

Kövezzetek meg, de ott a baj, hogy mondjuk 5-10 évvel a bankok nem adtak ám ennyi hitelt, illetve valamennyi önerővel kellett rendelkezned, kb 50-60%-kal, hogy hitelt kapjál. És az önerőt ki kellett tudni spórolnod, hogy később ne legyen szokatlan havonta visszafizetni egy bizonyos összeget. Eddig boldog-boldogtalan kapott hitelt, sokan végig se gondolták, hogy milyen összeget fizetnek vissza havonta több éven keresztül, aztán ha megvan a baj, akkor meg sírnak...

Szóval azt mondom, NEM RÁD, mert nem ismerlek, de rengeteg ember kapkodott fel felelőtlenül hiteleket!

2009. okt. 28. 15:11
 25/72 anonim ***** válasza:
100%
Előtted szóló vagyok. Valóban így volt régebben, de nem is volt ennyi bedőlt hitel, meg bankok által visszavett autó! Kész üzletág lett a bedőlt hitelesek házának/autójának a begyűjtése, árverezése. :(( Sajnálatos.
2009. okt. 28. 15:14
 26/72 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy amikor azt mondtam, hogy forintalapú, úgy néztek rám mint egy marslakóra és lepattintottak. Nagyon megbántam és az állam sem segít igazán, mert olyan kitételeket tesz ami kevesekre vonatkozik.
2009. okt. 28. 15:18
 27/72 anonim ***** válasza:
92%
Ugye nem ijesztegeted a kislányod,hogy ne beszéljen, mert elvehetik tőletek!!!??????? mégha ez igaz is lenne, mint ahogy nem az, mert pénztelenség miatt nem vesznek állami gondozásba, de nagyon félhet-ne szegényke és nagy kár érheti a kis lelkét
2009. okt. 28. 15:29
 28/72 anonim ***** válasza:
100%

Kérj támogatást!

A CIGÁNYOK ingyen tankönyv, ingyen ebéd, önkormányzati lakás és segélyekből élnek, és nem is rosszul!

2009. okt. 28. 15:31
 29/72 anonim ***** válasza:
85%
98ezer forintos havi törlesztőrészlet nagyon sok, ennyi hitelt nem szabad felvenni, legfeljebb 1-2 éves futamidőre. A mai világban felelőtlenség azt képzelni, hogy 20-25 éven keresztül mindig úgy fogsz állni anyagilag, hogy ekkora összeget minden hónapban ki tudsz pengetni. Én keresek majdnem 200ezret, de legfeljebb akkora hitelt lennék hajlandó felvenni, ahol a törlesztőrészlet nem több 20-30ezer forintnál, vagyis ha egyhavi keresetemet félreteszem, abból egy évig fizetni tudom, ha nincs állásom. Egyszerűen nem értem, mi a fenére mernek emberek több évtizedre havi százezrekkel eladósodni.
2009. okt. 28. 15:36
 30/72 A kérdező kommentje:

Dehogy íjesztgetem. Nem is igazán tudja miről van szó.

Hát nem vagyok cigány, nagyon nem. Ha munkanélkülit kapok nem jár más segély. Ami érthető.

2009. okt. 28. 15:37
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!