Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell a csládokat így...

Miért kell a csládokat így ellehetetleníteni?

Figyelt kérdés
1 éve vettünk egy házat mára már teljesen padlón vagyunk anyagilag a megnövekedett törlesztők miatt.Munka semmi:(( Eladni lehetetlen a házat. Amit tudtam már eladtam. Enni is alig van mit. A múltkor az iskolában kizárták a kislányom az étkezésből mert nem tudtuk kifizetni. Kikészít ez az állandó szégyenkezés a szegénységünk miatt. Kevés az olyan ember aki átérzi a másik baját és olyan mintha csak én lennék így. Más megtud venni a gyerekének mindent mi meg az ebédjét sem tudjuk kifizetni:((( Mondtam neki, hogy nehogy elmondja, hogy nincs mit enni itthon mert féltem, hogy elveszik tőlünk. Egyáltalán elvehetik ilyen helyzetben? Nagyon gondolkodom, hogy kimegyek valahová külföldre dolgozni, csak félek nekivágni ismerős nélkül.
2009. okt. 28. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
91%

Az első válaszadóval én is egyetértek! Kitakarítanak minket innen, aztán betelepedhetnek a zsidók... de ez már a politika rovatba tartozik.

Kedves Kérdező, fordulj az önkormányzathoz! Családsegítőhöz! Esetleg rokonokhoz költözni, hogy így tudjatok valamennyit spórolni?

2009. okt. 28. 16:00
 32/72 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön szerinted találsz munkát? Nem.
2009. okt. 28. 16:08
 33/72 anonim ***** válasza:
90%

igen, ez magyarország. ott tartunk, hogy az embernek eszébe sem szabad jutnia, hogy saját házat szeretne, esetleg még egy saját kocsit, és arra mégcsak álmában sem gondoljon, hogyha 2 szülő becsületesen dolgozik, évente egyszer eltudnak menni nyaralni. ilyen körülmények között mindenkinek a lehető legkisebb minimummal kéne megelégednie, ahhoz h ne menjen tönkre. ha 2 gyereked van, eszedbe ne jusson 2 szobás lakást venni, egy szobásat vegyél, mert az nemkerül sokba, és vanrá minimális esély h nem adósodsz el a törlesztőkbe. kocsit nevegyél, az államnak több haszna van abból ha BKV-val utazol. nyaralás??? ugyanmár. úgysem kapsz szabadságot, mert kirúgnak ha egyhetet ki akarnál venni.

amit szeretnél, azt oszd el 3-mal, és csak azt teheted meg. vagyis ezígy nemigaz. az alapot oszd el 3-mal és csak azt teheted meg.

a legjobb azlenne ha fognátok a cuccotokat és kimennétek úgy ahogy vagytok külföldre lakni. de gyerekkel, idősebb fejjel ezmár elég kockázatos. főleg nyelvtudás nélkül.

egyszerűen fogadja el azt mindenki, hogy ebben az orszégból nem lehet boldogulni, már csak a minimumhoz is sokmindenre van szükség.

nekem anyám diplomás, apám nyugdíjas, de apám mégígy nyugdíj után is munkát vállal, 2 helyen is, hogy legyen pénz az átlagos dolgokra. régebben jobban éltünk, ez teljesen egyértelmű. amióta a nép megválasztotta magának ezt a fantasztikus kormányt, azóta hanyatlottunk el mi is teljesen. régebben fent tudtuk tartani a 2 kocsinkat, és a 3 szobás panel lakásunkat, de amióta a nyári szezonban is 35ezret fizetünk fűtésért, amióta az egyik kocsi törlesztője a duplájára emelkedett, amióta a rezsi is bőven 100 felett van, azóta apámnak egyfolytában csak 2., 3., 4. munka után kell néznie, h nekelljen eladnunk azokat a dolgokat, amiket a szüleim nagy nehezen, munkával, elértek maguknak (plusz egy kis kölcsönnel, de ez mamár mindennapos, kölcsön nélkül semmid nemlesz, főleg nem házad, vagy új autód)

tudom amiket én írok az a te problémádtól baromira távol áll, csak azért írtam le, mert még azokis rosszul élnek már, akik eddig az átlagosnál kicsit jobban éltek. akkor eltudom képzelni h hogyan élnek az eddig átlagosan élők, vagy az eseteleges eddigis rosszul élők.

amúgy utána kell járnod, nagyon alaposan h milyen támogatásokat vehetsz fel, mert nagyon sokat úgymond "eltitkolnak", azaz nem vernek nagydobra h ilyenis van, meg olyanis van. önkormányzatoknál sem mindig akarnak segíteni. a legjobb lenne egy gyermekjólétis, vagy egy gyermeksegélyes emberrel beszélni. ők általában segítőkészek, és találnak megoldást.

2009. okt. 28. 16:12
 34/72 anonim ***** válasza:
100%

Ne te szégyelld magad!

Mennyi jut havonta étkezésre?

2009. okt. 28. 16:26
 35/72 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a 16:12 mondja jól. Keress egy családsegítőst, ő tudja, milyen segítségre számíthatsz. Az önkormányzatnál se biztos, hogy mindent megtudsz, de a családsegítősök általában ügyesek.
2009. okt. 28. 16:28
 36/72 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz, hogy csak a nélküli jár. A gyerekvédelmi támogatás, étkezés nem neked jár, hanem a gyereknek.
2009. okt. 28. 16:31
 37/72 anonim ***** válasza:
80%
Mi 4-en havi 200E-ből élünk,ne tudd meg milyen sz@r helyzetünk van..:S Mi szerencsére ingyen kapjunk a kaját,különben mi sem bírnánk kifizetni.Nekem a lányom mindig szégyenkezik,hogy más mindig mehet a büfébe 500-asokkal ő pedig nem.=( Nekem is ez rossz érzés,de sajnosnem tudok mit csinálni..100 E a rezsink,kb egy hónapban 40E a kaja ami épp hogy csak néha eszünk.40E-t a párom mindig kocsmába hord 20E a cigije..Ő mindig mondja,hogy spórólni kell,de ha azzal a 60E meglenne bejjebb lennénk..Ha elromlik valami,akkor nem tudok újjat venni..Már ott tartunk,hogy van egy csomó felszólító levelünk a végrehajtótól.
2009. okt. 28. 16:36
 38/72 anonim ***** válasza:
100%

A települési önkormányzat jegyzője megállapítja a gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságát, amennyiben a gyermeket gondozó családban az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg:

a) az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 140%-át, (az öregségi nyugdíj legkisebb összege 2009-ben 28 500 forint, a 140 %-a ennek39900 Ft),

A rendszeres gyermekvédelmi támogatás összege 5800 Ft.

De lehet, hogy csak adható, még azért ne örülj! De kérdezd meg!

És a lakásfenntartási támogatást mag a gyermekétkeztetést is.

A lakásra tegyétek rá anyud haszonélvezetét! De az is pénzbe kerül!Elég sokba!

2009. okt. 28. 16:36
 39/72 anonim ***** válasza:
100%
A 16:36-osnak el kéne vonnia a párja zsebpénzét a válságra hivatkozva. Nehogy már ne egyetek a kocsmáért!
2009. okt. 28. 16:38
 40/72 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt mondja a jegyző, hogy neked járna a jövedelmed miatt, de nem jár az ingatlanod miatt, akkor mondd, hogy te beadod, s kérj méltányosságot!

S írd le, hogy a helyzet átmeneti, de a ház eladhatatlan. A bizottság még akkor megszavazhatja.

Először mindenkit próbálnak lepattintani, mert kevés a pénz.

A munkanélkülit nem az önkormányzat adja, nincs összefüggés.

2009. okt. 28. 16:40
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!