Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell a csládokat így...

Miért kell a csládokat így ellehetetleníteni?

Figyelt kérdés
1 éve vettünk egy házat mára már teljesen padlón vagyunk anyagilag a megnövekedett törlesztők miatt.Munka semmi:(( Eladni lehetetlen a házat. Amit tudtam már eladtam. Enni is alig van mit. A múltkor az iskolában kizárták a kislányom az étkezésből mert nem tudtuk kifizetni. Kikészít ez az állandó szégyenkezés a szegénységünk miatt. Kevés az olyan ember aki átérzi a másik baját és olyan mintha csak én lennék így. Más megtud venni a gyerekének mindent mi meg az ebédjét sem tudjuk kifizetni:((( Mondtam neki, hogy nehogy elmondja, hogy nincs mit enni itthon mert féltem, hogy elveszik tőlünk. Egyáltalán elvehetik ilyen helyzetben? Nagyon gondolkodom, hogy kimegyek valahová külföldre dolgozni, csak félek nekivágni ismerős nélkül.
2009. okt. 28. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
91%
Első vagyok. Örülök, hogy sokan osztjátok a véleményemet. A kedves lepontozó véleményét is szívesen meghallgatnám. Amúgy csak a kérdés vastag betűs részére válaszoltam.
2009. okt. 28. 14:12
 12/72 anonim ***** válasza:
100%
Milyen tipusu munkat vallalnal? Merre laktok?
2009. okt. 28. 14:16
 13/72 anonim ***** válasza:
100%
Lakásfenntartási támogatás,egyszeri szociális segély,rendszeres gyermekvédelmi támogatás!Ezeket feltétlenül kérd!És igen,beszélni kell az osztályfőnökkel,igazgatóval!!!!Nem veszik el a gyermeket,emiatt ne idegeskedj!!!
2009. okt. 28. 14:16
 14/72 anonim ***** válasza:
100%

Pont erre a helyzetre hozták létre a krízisalapot,augusztus óta lehet igényelni a helyi önkorményzatnál.A megnövekedett törlesztőrészletek miatt lehet átmeneti segélyt kérni.ÉRDEKLŐDJ!!!

A gyerek étkeztetése végett pedig szintén a helyi önkormányzatnál tudsz "határozatot "elérni.Igaz nekem 3 gyerekem van és az én T.gyásom, családi pótlék és a férjem vállalkozói kivétje, osztva 5 felé 35.000 párszáz forint volt és ez éppen a 36.000-körüli összeg alatt van, így ingyen esznek a gyerekeim az iskolában, oviban.Persze néznek vagyoni helyzetet is, de mivel nekünk mindenen van haszonélvezeti jog, így sajna nincs hasznosítható ingatlanom(ezt a kiskaput sokan nem tudják, mert ez nagy adu-ász).Próbálkozz, egyébként meg nagyon sok GAZDAG embernek eszik INGYEN a gyereke az iskolákban, azért mert egy doboz bombon és egy 5000-es csodás határozatot tud létrehozni.Aljas egy dolog ez, de szem és fültanúja voltam ilyennek és már többről hallottam is.Próba szerencse.

2009. okt. 28. 14:17
 15/72 anonim ***** válasza:
100%
elmondanád kedves kérdező, hogy mekkora jövedelmetek volt és mekkora kölcsönt vettetek fel? Csak a teljesség igénye miatt...
2009. okt. 28. 14:23
 16/72 anonim ***** válasza:
87%
Teljesen tönkre akarnak minket vágni ez a Napnál is világosabb! Akinek van munkája figyeljétek csak meg, pont annyi a fizuja, hogy épp, hogy elég számlára, betevőre, és slussz. Ez nem élet, ez rabszolgasors, egy robot, hogy meddig bírja még a nép ki tudja? De egyenlőre tűrünk, mint a birkák!
2009. okt. 28. 14:24
 17/72 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Én tökéletesen megértelek,hisz mi is így voltunk vele,sőt.Rosszabb helyzetben voltunk,mert nekünk még lakásunk sincs(önkormányzati lakásban éltünk)nekem még azért is rettegnem kellett,hogy nehogy egy szép nap kilakoltassanak minket.Ezért a lakbért mindig fizettem rendesen,de a fiamnak szinte semmit nem tudtam megadni..Mi eleve nem is írattuk be az iskolai menzára,mert tudtuk nem tudjuk fizetni.Senkitől nem kaptunk segítséget,BAR listások lettünk,így hitel sem kaptunk már.A végére már 3 millió forint tartozásunk lett.Nagyon elkeserítő volt,és sokszor sírva aludtam el.A párom ezt megelégelte,és egy nap kijött Angliába jobb élet reményében..Talált munkát magának,és 10 hónapra rá mi is követtük a fiammal.Angliában sem volt senki ismerős,se barát,és a magunk erejéből jutottunk el oda,hogy még mindig itt élünk kint(ennek már lassan 4 éve).A tartozásunkat teljesen lerendeztük,végre nem kell nemet mondani gyerekemnek,ha kell neki egy cipő,vagy póló..Nem lettünk gazdagok,de nyugodtan tudok aludni..Mindent a magunk erejéből értünk el,hisz ahogy otthon sem tudott senki segíteni,itt kint is magunkra maradtunk...De tökéletesen tudom,hogy most min mész keresztül,és kívánom,hogy egyszer te is jobb helyzetbe kerülj..

2009. okt. 28. 14:24
 18/72 anonim ***** válasza:
100%

én nem tudom, de az ismerősünk részlete és rezsije két éve 240 ezer ft volt, s ma ugyan ez 600 ezer / hó, és a törlesztendő nem hogy fogyott volna, hanem még több lett 120 ezerrel.

Jó, ő nagyban csinálja, d e gondolom az arányok ugyan azok.

A bankot nem érdekli, hogy meghalsz-e, legalább olcsón jut ingatlanhoz. Kormány meg nincs.

Vagyis a kecskéktől kellett volna védeni a káposztáskertet, s a kecskét tettük meg csősznek.

Már csak a lakóingatlana maradt a magyarnak, nincs gyár, nics üzlet, nincs vállalkozás. Most ezt akarják megkaparintani, s aztán majd kiadják ugyan neked. S amennyiért akarja.

Ne engedd a házat! Inkább menj külföldre! Megteszik a románok is ukránok is, mamára hagyják a gyereket. Szörnyű, de másképp ezt is elveszik tőled, s nem marad semmi!

2009. okt. 28. 14:46
 19/72 A kérdező kommentje:
98 eft törtesztőt fizettünk ez most 60 ft al megnőtt. 230 volt a kettőnk jövedelme + étkezési jegy 18 e ft. Kb 50-60 e maradt havonta, nekünk ez bőven elég volt. Most 160 eft a jövedmünk jauárig ( 30e ft munkaélkülit kapok) utánna 130. Nagyon megbántam már, hogy otthont akartam.
2009. okt. 28. 14:47
 20/72 anonim ***** válasza:
100%
Na, a krízisalap, az aztán majd kihúz a sz&rból!
2009. okt. 28. 14:48
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!