Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell a csládokat így...

Miért kell a csládokat így ellehetetleníteni?

Figyelt kérdés
1 éve vettünk egy házat mára már teljesen padlón vagyunk anyagilag a megnövekedett törlesztők miatt.Munka semmi:(( Eladni lehetetlen a házat. Amit tudtam már eladtam. Enni is alig van mit. A múltkor az iskolában kizárták a kislányom az étkezésből mert nem tudtuk kifizetni. Kikészít ez az állandó szégyenkezés a szegénységünk miatt. Kevés az olyan ember aki átérzi a másik baját és olyan mintha csak én lennék így. Más megtud venni a gyerekének mindent mi meg az ebédjét sem tudjuk kifizetni:((( Mondtam neki, hogy nehogy elmondja, hogy nincs mit enni itthon mert féltem, hogy elveszik tőlünk. Egyáltalán elvehetik ilyen helyzetben? Nagyon gondolkodom, hogy kimegyek valahová külföldre dolgozni, csak félek nekivágni ismerős nélkül.
2009. okt. 28. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
81%

Megpróbálok csak a kérdésedre válaszolni. Szerintem senki nem lehetetlenített el titeket, csak ti magatok.

Azt írtad, a munkanélküliséggel nem lett volna gondotok, csak a válságra nem számítottál.

160e Ft a jövedelmetek és válság nélkül is 98e lenne a törlesztő. A 60e Ft-ból tudnál fizetni rezsit, netet, enni, ruházkodni? Én nem hiszem.

Nem gondoltátok végig ezt a hitelt, amivel nincs is baj, ki kell találni valamit, de ne másokat próbálj okolni, kérlek.

Munka mindig van. El kell menni takarítani pl. Hirdesd meg, hogy takarítást vállalsz, akár csak az ismeretségi körben, elég ha van 1 db tehetősebb ismerősöd, megkéred, hogy szóljon mindenkinek, aki ismer, kiplakátolod a legközelebbi nagyobb városban, meghirdeted a hirdetőújságban. Egy kisvárosban is rengetegen takaríttatnak, nem is gondolná az ember. Ha már egy megbízásod van és lelkiismeretesen dolgozol, akkor terjedni fog a híred és pár hét alatt minden napra lesz munkád.

7-800 Ft/óráért, egy nap pl. csak 4 órát takarítasz, az már 50-60e Ft plussz bevétel. Pont annyi, amivel a válság miatt megnőtt a törlesztőrészletetek.

Azt egyébként nem tudom, ti vajon milyen valutában vettétek fel a hitelt, aminek 60%-al nőtt az árfolyama tavaly márrciushoz képest, én nem tudok ilyen valutát egyet se... de ez már nem is volt kérdés.

2009. okt. 29. 08:34
 62/72 A kérdező kommentje:
Ha maradna 60 eft-om hidd el megoldanám. És nem a lakástörlesztö 98 hanem az összes hitel. Te sem gondolod hogy bevállalnék egy lakástörtesztőt 98eft-al. Az csak 27 volt most 45. Az pontosan 66.66%. Raife. bank. Én nem okolok senkit, nem is okoltam de szerintem a mai világban senki nem boldogul hitel nélkül. Kivéve ha olyan körülmények közé születik. Mi mindent a két kezünkkel kapartunk össze. Soha nem vertük el a pénz hülyeségekre de, hogy elkezdzessünk egy életet hitelt kellett felvennünk. Amíg kicsi volt a gyerek nem kellettem sehová mert kicsi a gyerek. Ok, elmentem tanulni most meg nincs munka. Bár én sem vagyok az a furakodós fajta akit nem lehet lerázni meg nincs rokon-koma-sógor. A munkaügyiben teljesen el vannak képedve, hogy mennyire nincs semmi. De tényleg semmi. Ezeket nem panasz képpen írom mert én bízom abban, hogy sikerül valahogy átvészelni ezt az időszakot csak aki ilyenben nem volt ne ítélkezzen..
2009. okt. 29. 09:38
 63/72 anonim ***** válasza:
100%

Nezelodj az interneten, kivancsisagbol rakattintottam egy-ket netes allaskeresore es egy csomo munkat kiadott- Pl csomagolas gyarban, takaritas, bedolgozas, ... sot kivancsisagbol ramentem a Munkaugyi oldalara es a megyetekben 120 talalat van, a legtobb altalos iskolai vegzettseget igyenyel, tehat nincs is kepzettseghez kotve, szoval azert aki akar dolgozni,az tud!

[link]

2009. okt. 29. 10:50
 64/72 anonim ***** válasza:
59%
Akkor jól értem, hogy most tele vagytok különféle hitelekkel? Most 45-re emelkedett a lakástörlesztőtök 27-ről... De akkor hogy lett most 98+60 = 158 ezer?? Vagy ebben már a rezsi is benne van? De ez akkor sem lehet ennyi.
2009. okt. 29. 11:31
 65/72 anonim válasza:
27%
11h31:ennek semmi értelme.Nem Ők az egyetlen,akiket teljes kilátástalanságba kergettek.Szép lenne,ha feléd is magyarázkodásra szorulna a kérdező.
2009. okt. 29. 17:23
 66/72 anonim ***** válasza:
31%

Hát először is,mi az a többi hitel?

mert ha kocsi,tv,meg hasonlók,ami nem nélkülözhetetlen,akkor vissza kell adni.

Nem tudom,jó részben a ti hibátok is,én egészen addig sajnáltalak,amíg azzal nem jöttél,hogy ajándékot akarsz a lányodnak.

Azt készíthetsz saját kezüleg is(időd van rá)

Viszont most minden fillér a létfenntartásra,hitelek törlesztésére kellene.

Egyébként tényleg nem jár támogatás,amennyiben az egy főre jutó jövedelem meghaladja az X összeget(a hitel az nem csökkenti az összjövedelmet),illetve X összegnél nagyobb értékű autótok,ingatlanotok van.

2009. okt. 29. 21:49
 67/72 A kérdező kommentje:
Hát ez az ajándék egy üvegfesték lett volna. És nincs plazmatévénk meg "nemtudoménmik". Személyikölcsönöm van amit teljesen a házra fordítottunk úgyhogy az sem luxusra ment. Sajnálnod meg nem kell.
2009. okt. 30. 08:29
 68/72 anonim ***** válasza:
17:23. Egy kérdést tettem fel, és nem magyarázatot kértem, ha érted, miről beszélek. Ugyanis pont ezen a ponton van a kérdezőnek a gondja: az anyagiakon. Ahhoz, hogy bármilyen tanácsot is tudjon adni az ember, azért nem árt átlátni, hol és miben tudnának még fogni a pénzen. Ennyi. Ha ezt nem érted meg ,akkor olvasgass egyszerűbb kérdéseket.
2009. okt. 30. 09:54
 69/72 anonim ***** válasza:
31%

És mit csinálna a lányod egy darab üvegfestékkel?

Legalább 7-8 szín kell+kontúrok,az cca 10000 ft.

Komolyan ,nincs enni a lányodnak,de üvegfestéket akarsz venni neki.

Valami gond van az értékítéleteddel.Mondjuk ezért is vagytok sz@rban.Személyi kölcsönből házat építeni.

Mivel a férjednek van fizetése,próbálja meg a személyi kölcsönét kiváltani jelzáloghitelre.

2009. okt. 30. 15:42
 70/72 A kérdező kommentje:
8 db 80ml 1200 ft. Akkor most kinek van baj az értékítéletével? Légyszi ne írj többet. Gondolom a te életed 100%.
2009. okt. 30. 17:13
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!