Normális, ha lek*rváznak a szüleim ilyen miatt?
Én csak azt tudom neked mondani, hogy kitartás! Szörnyű, hogy ilyen dolgokat mondanak neked, egyáltalán nem jogos.
Próbálj kitartani még két évig, és mikor elmész egyetemre akkor költözz koliba, vagy költözz össze a barátoddal, keress diákmunkát.
Ennyi megaláztatás után én képtelen lennék visszanézni. A szüleimmel megszakítanám a kapcsolatot.
Szóval kitartás! Ha olyan a helyzet, akkor esetleg odaköltözhetsz a barátodhoz, de ha nem, akkor pedig próbáld valahogy kihúzni ezt a 2 évet.
Tudom hogy nehéz, és könnyű mondani, de egyik füleden be, másikon pedig ki.
Kedves Kérdező!
Egyáltalán nem jogos és nem normális, hogy ilyeneket mondanak Neked a szüleid. Egy szülőnek a gyermeke bármit is tesz a gyermeke marad, aki erejéhez mérten támogatnia és persze feltétel nélkül szeretnie kell. Ebbe pedig a folytonos megalázás nem tartozik bele. Érdemmi tanácsot nem tudok adni, csak azt mondom próbáld meg kihúzni 18 éves korodig, hogy elköltözhess, akár koli, akár albérlet. És szívből kívánok Nektek még sok boldog évet a barátoddal.
Szerintem szólj az osztályfőnöknek, védőnőnek, iskolapszihológusnak!
Bárkinek aki "magasabb rangban" van a szüleidnél.
Nekik is komoly problémájuk van (lelki) és ezt sajnos rajtad töltik le.
Rokonhoz (keresztanya, nagyszülő) nem tudsz menni?
Ne nyelj, ne tűrj még két évig.
Én léptem és minden jobb lett.
Ha akarod, megírom.
Jogosan vagy elkeseredett, mert nem normális az, amit a szüleid csinálnak. Soha nem lehet jogos az, ha az ember így beszél a gyerekéről! És rendkívül súlyos, maradandó lelki sebeket okozhat.
Kérj segítsléget! A legjobb volna egy ifjúsági pszichiáter vagy pszichológus, de első körben az osztályfőnök is tud segíteni, ha normális. Azt peidg tessék megmondani a drágalátos mosdatlan szájú szüleidnek, hogy amit művelnek, az símán belefér a gyermekbántalmazásba, ugyanis lelki terrornak számít.
Gyk: büntethetőek is érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!