Elveheti a férjem az ujszülött gyerekemet?
A jogosult (pl. anya) érdekében a Magyar Államkincstár csak akkor utalja a jogosultétól eltérő néven (pl. apa) vezetett számlára a pénzt (GYES-t és családi pótlékot), ha dokumentum bizonyítja, hogy ő ahhoz szabadon hozzáférhet.
Tehát kell nyitnod egy számlát. Igényeltek már ezeket a juttatásokat?
Hogy lehet ilyen bizonytalanságban élni, hogy bármikor bezárhatja mögötted az ajtót? Az ellenségével nem bánik így az ember....
189-es válaszolónak: Nem kötözködni akarok, mert szerintem is kamu a sztori, de amit írtál hogy minden terhes nőt táppénzre vesznek, ez nem igaz. Én is azt hittem eddig. Sógornőm 24 évesen terhes lett, kérte az orvostól hogy vegye táppénzre. Azt mondta az orvos, hogy 24 évesen, teljesen egészségesen, mondva csinált problémákkal nem veszi táppénze, mert semmi nem indokolja, menjen szépen tovább dolgozni! Ment is, mert nem tudott mást tenni, pár hét múlva megint elment orvoshoz, akkor már egy másokhoz. Szintén azt mondta neki, hogy gyönyörű, egészséges, fiatal kismama, semmi baja, nem veszi táppénzre ő sem. Úgy hogy nem úgy van hogy mindenkit táppénzre vesznek, most meggyőződtem róla Én is, hogy a családunkban történt.
Ez a része, hogy a kérdező otthagyta a munkahelyét, és nem ment táppénzre,simán hihető a történetben, főleg hogy igen jómódú a férj. Ja, és nem tudjuk azt sem, mennyi ideje dolgozott már a kérdező a terhessége előtt, mert ha mondjuk 1-2 hónapja csak, akkor nem mehet táppénzre 8-9 hónapot. Na, mindegy, nem ez a lényeg, csak leírtam hogy ilyen is van, ezt nem tartom lehetetlennek, hogy fölmondott mikor kiderült a terhessége.
Azt hittem én is, hogy igen valóban megtörténhet ilyen. Annyi borzasztó dolgot lehet hallani ...az volt a gyanús h itt kér segítséget.. még a kórházból.Amikor írta, hogy 11 re jön a férje értük, azt gondoltam nem jelentkezik legalább aznap, de mondtam is magamban, ha az lesz a folytatás, hogy csak hazamentek és csak szoptatási idő alatt maradhat akkor nem hinném h valós. Én, hogy csináltam volna:
- eleve otthonról indulna a kérdés, mondjuk 1 hónapos a pici ..ÉS akkor közli a férj, hogy mehet , beadta a válást
- majd a családi háttértörténetet ismertettem volna és a segítség kérése, az indok h miért itt: 1-2 éve ő is rendszeresen jelen van itt, mint érdeklődő.. olvasó.. és hirtelen, mint fiatal és naiv tapasztalatlan felnőtt nem tudott kihez fordulni
- majd h szerdáig van határideje, hogy elhúzzon persze a kicsi nélkül, pakoljon össze mire a férj hazaér a munkából (még déelőtt írna azért ide)
- 2 nap hatás szünet NEM JELENTKEZNE
- maradhat végül is még szoptat .. de utána mi lesz???
KEDVES KÉRDEZŐ ha valóban kitalált a történeted, annyit azért beismerhetnél, hogy kíváncsi voltál a reakciókra
DE azoktól az emberektől akik próbáltak volna segíteni rajtad, aggódtak értetek és kedvesek és jóhiszeműek VOLTAK azoktól ELNÉZÉST KÉRNÉL+
kíváncsi vagyok mennyire vagy tehát"TÖKÖS"
Amikor szültem, akkor a szobatársam állandóan azt mondogatta, hogy vegyék le a takarót a kicsiről mert nagyon panaszkodik a baba, hogy bök a takaró.
Nem engedték haza, hanem a pszichiátriára vitték . 2 hónapig kezelték .
Megzakkant szülés után, ezt hozta ki belőle a szülés
197
Így volna a korrekt nem? :-) Úgy elragadt tegnap a fantáziám... talán írással kellene próbálkoznom XD
Elhiszem, hogy megkattanhat valaki... szülési utáni depresszió stb... és ez valóban egy súlyos és rossz betegség.Sajnálom ha a kérdező tényleg így van, Akkor elnézést a gonoszkodásomért.De akkor forduljon orvoshoz minél hamarabb!
Amennyiben mégsem igaz a történet .. azt előző szövevényes krimitörténetembe beleszőném ezt a szálat is....a végén a főszereplő csak képzelte az egészet!
Ismét mondom, ha a Nő nem hazudik, és szülési utáni depresszióban szenved elnézését kérek tőle és nem szeretném elitélni! Amennyiben nem, kérjen elnézést a segítő szándékúaktól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!