Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetnek olyan vakok,...

Hogy lehetnek olyan vakok, naivak a szüleim, hogy hisznek abban, hogy sikeres leszek?

Figyelt kérdés

Tudom, ez a szülők "dolga" de mégis, miért menekülnek önámításba és önbecsapásba?

Reménytelen az életem, de ők mégis azt gondolják okos, tehetséges, ügyes vagyok és bíznak a jövőbeli sikeremben...

Miért ilyenek? Miért hordanak szemellenzőt?

23 F

2012. okt. 17. 16:28
 71/117 anonim ***** válasza:
Nünüke76, ezt a hozzászólást a modorosblogból másoltad?
2012. nov. 19. 17:44
 72/117 A kérdező kommentje:

66: pedig esélyes, hogy sorozatgyilkos leszek...:D

Szívesen bezárkóznék a szobámba, csak akkor meg a szüleim részéről jönne az, hogy (látványosan) nem csinálok semmit. Én meg -ahogy írtam- ilyen látványosan nem akarom bántani őket.

67: Van munkám. A kollégáim (valamiért) szorgalmasnak, lelkiismeretesnek tartanak. A hülyék.

68: Van diplomám (illetve a nyelvvizsga hiányzik).

Az a néhány ember, aki "ismer" (illetve azt hiszi ismer) eddig mindig azt mondta, hogy az átlagnál érzékenyebb, jószívűbb vagyok.

Attól, hogy tudatosan megbántalak titeket, még nem azt jelenti, hogy emocionális defektjeim vannak.

Valamint amit utoljára leírtál, pont azért tartom hülyeségnek a "szülőséget", mint életcél/"hivatás" (nem jó szó).

69: Hú, jó sok mindent elértél.

Nem csoda, a gazdag gyerekek rendszerint így járnak.

Ja, és nyugi, értem a történeted lényegét. Illetve pontosítok:tudom, hogy kellene értenem a példád.

Ez a gyakorlatban a következőként manifesztálódik: mivel lassan 24 éves leszek még egy érvet találtam arra, hogy "mélyebbre süllyedjek".

Hiszen eljárt felettem az idő. Már késő.

Egy dolgot azért ki ragadnék: látod, bizonyos értelemben nem is volt értelme ennyit dolgoznod, hiszen - neked ideális- eredménye nincs. A maga módján "hiába" volt minden.

70: HOGY LEHET ÍGY HOZZÁÁLLNI???????????

2012. nov. 19. 19:42
 73/117 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Utolsó válaszod alapján: van diplomád, munkád, szeretnek a kollégáid, meg vannak elégedve veled, vagyis a munkádban sikeres vagy, és jó embernek is tartanak. Akkor ezek szerint te sikeres vagy, nem? Ezt egy csomó ember sikerként könyvelné el, ha ilyen lenne az élete. Lehet, hogy a szüleidnek igaza van és te valójában sikeres vagy, csak te nem tudsz róla?

2012. nov. 19. 19:49
 74/117 anonim ***** válasza:

Annak, hogy gazdag gyerek vagyok-e vagy sem, semmi köze sincs ahhoz, amit elértem kedves kérdező. Sem a tudást sem a kondíciót nem vették nekem, sőt még csak nem is veleszületett adottságom. Nem is értem.

Az tény, hogy a lovat és az edzőket fizették, de érted, ebben a példában egyáltalán nem ez volt a lényeg, mert bármi más hobbit is lehet csinálni. Akármi más sportot, bármit.

És igazad van, valójában nem értem el vele, amit akartam, MÉG! És ez itt a kulcsszó. De remélem egyszer eljön az a pont, addig én dolgozni fogok érte. Ezért van értelme minden nap felkelni, ezért nem vagyok olyan, mint te.

Amúgy meg figyi, ha soha az életben nem lesznek rám büszkék a szüleim, akkor sem vesztek semmit, hiszen magamnak szuper dolgokat értem el. Szóval ez eléggé egy win-win pozíció részemről.

Részedről meg ahogy olvasom, csak szívatod magad. És egyébként szerintem kamuzol. Eleinte még közmunka, most meg már diplomád is van, éppen csak nyelvvizsgád nincs. Ország-világ elé kiírod, hogy naivak és elvakultak a szüleid, de eközben nem akarod őket megbántani? Hát nekem ez felettébb érdekes... Amit én gondolok az az, hogy csak nagyon unatkozol, hulla unalmas ember vagy, egy tök átlagos élettel és nincs jobb dolgod esténként. Legalábbis szerintem...

70-es válaszoló, köszi. :) Nagyon kedvesek a szavaid. :)

2012. nov. 19. 20:09
 75/117 A kérdező kommentje:

Naná, hogy nem érted, a gazdag gyerekek nem értik...:D

A pszichológia tanárom mondta, hogy ha egy gyerek önbizalmát szeretnénk vizsgálni, gyakran az életkörülményeivel kell kezdenbi. Ergo: azokban a családokban, ahol pl nem aggódnak a pénz miatt, sokkal kevesebb behatás éri a gyereket. Ergo kevesebb dolgon aggódik, az önérzete pedig nő, ami... nem folytatom.

Nem értem, miért zárják ki egymást a leírtak. Államvizsgáztam, de ninc nyellvizsgám. Nem a szakmámban helyezkedtem el, hanem egy irodai melóban-ami történetesen közmunka.

(És még te vagy mesterszakon? :P ;) )

2012. nov. 19. 20:16
 76/117 anonim ***** válasza:

Igen, még én vagyok mesterszakon, és egy nyomi kis nyelvvizsgát összehozhatnál már akkor te is zsenikém, ha ekkora nagy tud a szád lenni...

Abból, hogy itt sajnáltatod magad, te pont nem vagy abban a helyzetben, hogy engem piszkálj, köszi!

A családomról pedig semmit sem tudsz, és nem is fogok róluk mesélni. Úgyhogy azt, hogy a szüleim, és általuk én miért izgultunk meg miért nem, azt nagyon ügyesen hagyd ki az okfejtéseidből.

Egyébként örülhetsz magadnak, végülis sikerült meggyőznöd. Foggggggalmam nincs, hogy mit látnak benned a szüleid. Teljesen igazad van, kevés ilyen elb@szott embert láttam eddig, mint te. Büszke lehetsz, hogy még egy olyan kedves és segítőkész embert is, mint én, sikerült kihoznod a sodrából. Valóban nem értem a szüleidet. Ha nem tudnám, hogy bűncselekmény, akkor javasolnám megoldásnak a helyzetedre, hogy ugorj le a hídról, de nem javaslom ezt, mivel nem érsz annyit, hogy ebből nekem bármiféle felbujtási ügyem legyen...

2012. nov. 19. 20:26
 77/117 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudj kedves 77-es, de nem ez volt az előző hozzászólásom, asszem 3-at is szóltam hozzá, és nagyon is szépen kezdtem, ahogy mindig is szoktam. Véleményem szerint az, aki minősíthetetlen és dühítő (hogy mindenre van egy cinikus válasza) sokkal inkább a kérdező. Vagy nem gondolod?
2012. nov. 19. 20:40
 78/117 A kérdező kommentje:
De ha összehoznék egy nyelvvizsgát (feltételes mód, figyelem!), akkor még inkább azt gondolnák, hogy tovább küzdök.
2012. nov. 19. 21:44
 79/117 anonim ***** válasza:
Áhh, szerintem ne bajlódj vele, úgysem menne.
2012. nov. 19. 22:03
 80/117 A kérdező kommentje:
Igen, a "feltételes mód, figyelem" ezt hivatott alátámasztani!;)
2012. nov. 19. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!