Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetnek olyan vakok,...

Hogy lehetnek olyan vakok, naivak a szüleim, hogy hisznek abban, hogy sikeres leszek?

Figyelt kérdés

Tudom, ez a szülők "dolga" de mégis, miért menekülnek önámításba és önbecsapásba?

Reménytelen az életem, de ők mégis azt gondolják okos, tehetséges, ügyes vagyok és bíznak a jövőbeli sikeremben...

Miért ilyenek? Miért hordanak szemellenzőt?

23 F

2012. okt. 17. 16:28
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/117 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2012. nov. 23. 19:44
 102/117 anonim ***** válasza:

na, ezt a hülyét se olvasom tovább...

megyek megcsinálni magam, mindjárt vizsga...

maradj csak lúzer, és dicsekedj vele.

nekem is van ilyen ismerősöm, 50 éves, cigiért is az anyját punpolja ...

2012. dec. 4. 16:30
 103/117 A kérdező kommentje:
Ó, de ha itt hagysz, akkor kivel fogok ilyen vicces társalgásokat lebonyolítani?:(
2012. dec. 4. 23:02
 104/117 anonim ***** válasza:

A képtelenséged arra, hogy felvedd egy másik személy nézőpontját magyarázattal szolgálhatna a kérdésedre.

A szülők dolga, hogy felneveljenek egy sikeres, okos, tehetséges, ügyes gyereket. Amikor szülővé válk az ember, ez lesz az egyik fő célja az életben. Az, hogy szerinted reménytelen az életed, egy vélemény, amin minden nap dolgoznod kell, hogy bebizonyíts. Csak az nem bízik semmilyen jövőben, aki feladta. Te vagy az, aki feladta, nem "az élet reménytelen", mégha könnyebb elviselned azt a magyarázatot, hogy az élet reménytelen, akkor is úgy van, hogy bármikor változtathatnál az életeden, csak nem vagy hajlandó rá. Ennyi. Szóval bagoly mondja verébnek, hogy nagy a szemellenzője. A helyes kérdés az, hogy miért nem szeded már össze magad.

2013. jan. 7. 12:56
 105/117 A kérdező kommentje:
Ez így van: az életem azért reménytelen, mert nem tudok változtatni rajta. Mert nem lehet. Ezért az életem reménytelen.
2013. jan. 7. 12:57
 106/117 anonim ***** válasza:

Hát, aki nem akar segítséget, annak nem lehet segíteni. Mindegy, a (látszólagos) kérdést megválaszoltam.

Az, amit te ténynek gondolsz, a te véleményed. A jövő nem fix, az csinálsz vele, amit akarsz. Ha te úgy döntesz, hogy semmit nem lehet változtatni, akkor az is lesz, szóval ilyen értelemben maximálisan igazad lehet.

2013. jan. 7. 13:02
 107/117 A kérdező kommentje:
A jövőt a múlt determinálja. A múltat nem írhatod felül. Ergo a jövő megváltoztathatalan - esetemben.
2013. jan. 7. 13:07
 108/117 anonim ***** válasza:

Ha ez igaz lenne, akkor mindannyiunkra igaz lenne. Csak az a baj, hogy nem a múlt determinálja a jövőt, hanem Te. Felhasználod a múlt adatait, hogy alakítsd a jövőt, de az irányt te szabod meg. Példa: Van egy 23 éves srác, akit sok csalódás ért az életében, fogta és arra használta fel ezeket, hogy érzelmileg felőrölje magát és feladja az életét. Vagy: Van egy 23 éves srác, akit sok csalódás ért az életében, de nem adta fel, tanult a hibáiból, és kezdett valamit az életével, mert az volt a célja, hogy sikeres legyen. Az egész a Te nézőpontodtól függ.

Tegyük fel, hogy igaz, hogy elbénáztad az eddigi életed. A kérdés az, hogy miért hánykolod ezt fel, miért nem lépsz túl rajta, és keresel valami értelmes célt, ahelyett, hogy le lennél benne ragadva, és ezt hajtogatnád. Ez kifejezett erőfeszítés a részedről arra, hogy így is maradj. Te csinálod, alakítod ezt. Te teszed igazzá, ténnyé.

2013. jan. 7. 13:22
 109/117 A kérdező kommentje:

Így igaz, én teszem valóssá. Hogy miért? Mert:

A jövőt a múlt determinálja. A múltat nem írhatod felül. A jövő megváltoztathatalan.

Az emlékeim, tapasztalataim, élményeim tesznek élőlénnyé. Hiába küzdesz ellenük, hiába akarsz elfelejteni valamit, úgy is itt lesz. Hordhatsz szemellenzőt, és becsaphatod magad a nyálas, rózsaszín köddel, miközben azt mondod: "A múlt nem jelent semmit". Pedig de. A múlt a jelen és a jövő. A múlt az életed, ami azzá tesz, amit ebben a pillanatban a külvilág tapasztal.

A Dr. House-ban mondták meg ezt nagyon jól:

"A siker addig létezik, amíg valaki el nem cseszi. A kudarc pedig örök."

Végül: nem csalódások értek, hanem én rontottam el dolgokat. Nagy különbség.

2013. jan. 7. 13:36
 110/117 anonim ***** válasza:
Én úgy látom itt a legnagyobb probléma a szüleiddel van, fogj egy kést és végezz velük, meggyőzni nem fogod tudni őket.
2013. jan. 7. 13:39
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!