Hogy mondjam meg a lányomnak, hogy nem tudom vállalni a szalagavató báljának a költségét mert nincs rá pénzem?
Így.
Ez egy állapot, hogy most nincs pénzetek.
Az a ciki ha nem törődnél vele.
Én mint külső szemlélődő mondom.
Múlt évben még nappalira jártam 11.-be (utolsó évre estire jöttem). Ha még mindig oda járnék akkor kötelező lett volna a szalagavató, kötelező + osztálytánc. Na már most az volt osztályomból kb. 2-3 ember volt az aki anyagilag stabilan állt. A többi 30 gyerek még osztálykirándulásra is alig tudott kiharcolni 5-10 ezer Ft-ot, köztük én is. Erre fel a tanárnő még kötelezővé is teszi a szalagavatót és az osztálytáncot is? Beszéltem nem rég velük és még most is ugyan az a helyzet. Egy csomóan nem tudják megoldani a ruhát. A testvéremnek is volt szalagavatója és csak a ruha volt 20-30 ezer Ft.
Ja és a kérdésre válaszolva, mond meg a lányodnak, hogy nincs pénz, ill., ha tudsz találj egy másik alternatívát.
Nem tudom, hogy általánosból ballag-e, ha viszont szakközépből akkor valószínű már benőtt a feje lágya és megfogja érteni. De már 8.-ban is el kéne érni azt az értelmi szintet, hogy megértse a gyerek, ha nincs pénz, akkor nincs.
Szerintem kérj kölcsön, vagy szerezzetek a lánynak diákmunkát, de ne engedd, hogy kihagyja, ez az életben egyszer van!! Próbáljátok valahogy megoldani.
(Nem a kérdéshez: nekem a szallagavatóban az a visszataszító, hogy senki nem megy férjhez, mégis megjelenik egy rakás menyasszony...soha nem vettem volna fel menyasszonyi ruhát, ha nem az esküvőm van. Szerencsére nem volt a mi sulinkban ilyen szokás.)
24N
Nekem ilyen volt a szalagavatóm és tök jó volt,nem bántam meg rá elbasssni a pénzt.Vegyél fel hitelt,már úgyis mindegy mindenkinek.
Üdv:Egy szintén anyagi sz.rban lévő kolléga
16. Ezzel a hozzáállással talán nem csoda, hogy így állsz. Hitelt szalagavatóra?!
Kérdező: mindenképp szólj neki időben. Ha akar, vállalhat diákmunkát, abból összeszedheti rá a szükséges pénzt. Hiába felesleges felhajtás, rosszuleshet neki, ha ő kimarad belőle, míg a társai vígan járnak próbákra, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!