A férjed vagy a gyereked fontosabb neked?
Tehát ha muszáj lenne választanod, melyiket választanád?
Ilyet ne írjatok hogy "mindkettő ugyanolyan fontos nekem" itt ilyen most nincs.
Nekem is ki kelett volna!!!
Sajnos Nekem sikerült eltolnom és ezt be is ismerem, az én férjemnek csak saját maga a fontos, senki más. Ő erőltette a házasságot meg a gyerekeket, én majaom meg nem vettem észre, hogy b.szik az egészre, csak megcsinálni volt könnyű.
De mindegy. Most békéban válunk, én nem óhajtok veszekedni, én is hibás vagyok, és talán egyszer én is megtalálom azt az embert akivel társak lehetünk egy életen át.
Én a gyerekeimet választanám, mivel a volt férjemet inkább nem ha lehet. (bár hülye a kérdés azt tény...).
Ha "rendes" házasságban élnék nyilván nem ez lenne a válaszom.
Mindenki maga választ.
Akit le sem szar a férje, az is magának köszönheti. Baromira nem tudom sajnálni.
31. valaszolo vagyok: Kerdezte valaki, hogy milyen kapcsolatbol valaszolnak az egyes valaszolok.
Ahogy azt mar irta valaki nagyon helyesen, hogy az, aki hasonloan valaszol mint en-tehat mind a ketto fontos, a tars es a gyermek is-, az valoszinu kiegyensulyozott kapcsolatban el gyermekevel es tarsaval, szeretik egymast gyerek es szulo.
En is boldog kapcsolatban elek, 8 eve vagyunk egyutt, egyelore nem hazassagban, de egy fedel alatt mar 5 eve. (5 nap mulva lesz 5 eve:D)
Akik gondolkodas nelkul a gyereket valasztjak, vagy valamilyen negativ elmenyuk van, vagy nem teljesen boldogok, vagy egyszeruen csak a szelsosegekre gondolnak.
Nyilvan fontos mindenki szamara a gyermek, hiszen akkor minek is vallaljuk, de fontos a parunk is, hiszen mi valasztottuk, raadasul a par tekinteteben meg valasztasi lehetosegunk is volt, tehat az esetek tobbsegeben tarsunknak "tokeletesnek" kell lennie. Egy kapcsolat az adok-kapokrol szol, ha nem, akkor az nem sokaig mukodik.
Gondolj csak bele. Otthon ulsz gyesen, es mi az amit egesz nap varsz? Hogy vegre hazajojjon az urad, hogy kicsit vele lehess. Vagysz ra, tehat fontos. Jo egesz nap a gyerekkel, de azert jol esik a paroddal lenni, nem?
A ket fajta szeretetet nem lehet osszehasonlitani. Hulyeseg is. De teny, hogy mi, anyak kicsit elfogultak vagyunk a kerdest illetoen. Rank mas hormonok hatnak, egy apa gyermeke kapcsolatot egy anya gyermeke kapcsolattal nem is lehet osszehasonlitani 0-1 eves korig biztos nem. Nem elitelendo, ha egy ferfi mashogy valaszol, ha egy ferfiben ez a fenn emlitett kerdes felmerul, nem is olyan meglepo. Ok masok. Az anyai szeretet belenk van programozva, de az apanak meg kell tanulnia szeretni gyermeket...o nem megy at azokon a hormonalis valtozasokon (terhesseg, szules, szoptatas..) Teljesen egyetertek mindket oldallal valamilyen szinten. Azzal nem ertek egyet, hogy foloslegesen jatszak az agyukat mind a ket oldal felol es probaljak meggyozni egymast a maguk igazarol. Mindenki szeresse jobban azt, akit akar.
En a csaladomat szeretem jobban es nekem a parom es a gyermekem egyforman fontos a hetkoznapi eletben.
Az igaz, hogy egy ANYA a gyerekét választja. De egy nő nem csak ANYA, hanem FELESÉG és TÁRS is! Ezért a szereptől függően változhat az analógia: ANYA-> gyerek a legfontosabb, FELESÉG, TÁRS-> a férje, a társa a legfontosabb. A gond az, hogy sok nő a szülés után az ANYA szerepében látja már csak magát, és megszűnik FELESÉG lenni. Ami nem jó, mert ha tényleg a TÁRSÁVAL él házasságban (aki tényleg az ő egész életre való párja), akkor bizony az az oldala is ugyanolyan fontos lelkileg. Aki ezt nem tudja átérezni, az vagy nem találta meg még a lelki társát, legjobb barátját, szeretőjét és bizalmasát egy személyben, vagy nincs rá lelkileg igénye.
De akiknek van, azokat ne ítéljük már el!
Én is azt az elvet vallom, hogy gyerekem még lehet másik (bármennyire borzalmas lenne elveszteni), de még egy olyan társat, mint a férjem, biztos, hogy nem találnék - már az is minden nap hihetetlen gondolat az agyamban, hogy EGYSZER az életben találkozhattam egy ilyen csodálatos és hozzámillő emberrel. Szerintem őt választanám, mert a gyerekem elvesztése utáni lelki borzalmakat is túl tudnám élni, ha ő ott van nekem, de ha a férjemet veszteném el, a gyerekem sajnos nem tudna olyan támasz lenni.
Etika oran is volt egy ilyen kerdes ,,Kit mentenel meg egy veszelyes operacioban az anyat vagy a magzatot ha valasztani kellene??
A csoportban langolt a vita szegeny gyerek meg kell menteni!!hat en az anyat valasztottam mert a meg meg nem szuletett kovetkezo gyermeket a ferjet es az otthon levo masik ket gyereket is figyelembe kell venni.
Egy etikai vita casus nelkul meddo teorias vita.
Kedves kerdezo irj egy casusut milyen esetre gondolsz mikor kell a valaszoloknak valasztani a ferj es a gyerek kozott.
"Mindenki maga választ.
Akit le sem szar a férje, az is magának köszönheti. Baromira nem tudom sajnálni.
"
majd sajnálod ha a te fejedre is szarnak. És meg is fogod érdemelni!
Nézd #77, ma már mifelénk az emberek saját szabad akaratból választanak párt, nyilván a saját kockázatukra, egy párkapcsolat úgy működik, hogy két ember hoz egy döntést a kapcsolatról, amely döntés később vagy helyesnek, vagy helytelennek bizonyul, de az ő döntésük, az ő felelősségük. Ez egy tiszta eset.
Az meg, amikor valamelyik szülő (többnyire anyuka) úgy dönt, hogy neki a babóka az első, a minden, felrúgja érte a saját kapcsolatát, majd eltelik 10 év, és a gyereket bombázza mindenféle elvárásokkal "bezzeg Én feláldoztam érted az életemet" címszóval és vár úgymond hálát ezért, az viszont az etikátlanság csimborasszója.
Anno nálam is bepróbálkozott anyám ilyesmivel, én meg visszakérdeztem, hogy "Én kértem? Nem? Akkor miért rajtam kéred számon?" - oszt ott hagytam főni a saját levébe... Semmi közöm nincs ahhoz, és semmi felelősségem nincs abban, hogy ő anno milyen döntéseket hozott meg a saját életében az én megkérdezésem nélkül... és ez ennyi, itten van a pont.
Na, ezt azért írtam csak le, hogy időben szembesüljön vele a "nekem a gyerekem az első" c. anyukák azon része, aki erre valamiféle viszonzást vár, elvárásokat épít, és ezzel készül valójában tönkretenni a gyereke életét, hogy mire számíthat.
Jó magam csak az adott kérdésre válaszoltam.
"Tehát ha muszáj lenne választanod, melyiket választanád?
Ilyet ne írjatok hogy "mindkettő ugyanolyan fontos nekem" itt ilyen most nincs."
Ennyi volt csupán.Se több,se kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!