Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjed vagy a gyereked...

A férjed vagy a gyereked fontosabb neked?

Figyelt kérdés

Tehát ha muszáj lenne választanod, melyiket választanád?

Ilyet ne írjatok hogy "mindkettő ugyanolyan fontos nekem" itt ilyen most nincs.

2012. okt. 4. 22:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/105 anonim ***** válasza:
66%
Ha olyan nincs, akkor nem tudnék választani. Passz.
2012. okt. 5. 08:37
 42/105 anonim ***** válasza:
15%
Két külön kategória a férj/pár meg a gyerek de egyértelműen a gyerek. 9 hónapig egy testben éltünk és e normális emberekbe bele van kódolva, hogy az utód az első!
2012. okt. 5. 08:48
 43/105 anonim ***** válasza:
46%
"és e normális emberekbe bele van kódolva, hogy az utód az első!" - na az ilyen "normálisok" eredményezik első sorban, hogy ma feleakkora vagy még kevesebb Magyarországon az utódvállalási hajlandóság, mint volt 40 éve, és évtizedeken belül fel fognak borulni a nagy szociális rendszerek. Ami persze létrehozza a saját önkorrekcióját, mert a nők újra sokkal jobban rá lesznek szorulva a párjaikra az utódvállalásnál, tehát a párok fel fognak értékelődni... szóval csak szólnék, hogy a "nekem a babóka az első" = a lányaitoknak majdan pápá GYED, GYES... és akkor voltaképp kivel is lett kiszúrva??? Azok a lányok majd biztosan roppant hálásak lesznek érte, hogy az anyjuk anyatigris-mentalitása miatt mehetnek vissza 6 hét múlva szülés után gályázni a gyerekeik mellől... mint volt a 60-as évek végéig...
2012. okt. 5. 09:05
 44/105 anonim ***** válasza:
85%

Erre a kérdésre szerintem a tudja csak kapásból rávágni a "gyerekemet" választ, aki már nem tökéletesen harmonikus viszonyt ápol a férjével. Én még mindig szerelmes vagyok belé, úgyhogy nem tudnám nem őt választani, igaz, ez a gyerekemmel is így van.

Viszont ha adott volna egy olyan abszurd helyzet, hogy ott vagyok a szülőszobán és azt mondják nekem, hogy vagy a kisbabát mentik meg, vagy az apát (tehát valakinek meg kell halnia), akkor biztos, hogy a férjemet választanám, mert akkor a későbbiekben tudnánk még gyereket vállalni.

De őszintén, ez a kérdés értelmetlen és f.szság is.

2012. okt. 5. 09:08
 45/105 anonim ***** válasza:
99%

Maradjunk annál az analógiánál, hogy fuldokolnak, kit választok... Számomra teljesen egyértelmű a válasz: Azt, akit abban a szituációban NAGYOBB ESÉLLYEL meg tudok menteni.

Minden helyzet más. Az életben nagyon kevés az olyan helyzet, amikor tényleg választani kell, a legtöbb dolgot meg lehet és meg is kell oldani máshogyan. Amíg az ember nem volt ilyen helyzetben, hogy muszáj lett volna választania, addig úgysem tudja érdemben megválaszolni a kérdést. Kivéve persze, ha valamelyik féllel nincs jóban, de szerintem a kérdező nem erre gondolt.

2012. okt. 5. 09:17
 46/105 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem ez egy nagyon buta kérdés, és csak provokációra (értsd: lepontozásra) jó!

Erre nincs jó válasz.

MINDENKI EGYFORMÁN FONTOS. Azért család a család. És hiába mondod, hogy ezt nem akarod válaszként kapni, ha egyszer így van.

Mindenkinek más a szerepe a családban, és mindenkié egyformán fontos. És egyik sem fontosabb a másiknál. Nem, a gyerek sem. Mert nem a gyerek lesz a társa az embernek, nem őrá támaszkodik a bajban, nem ő fog segíteni, ha fáradt az ember...

Ugyanakkor a gyerek IS fontos azoknak, akiknek van, nyilván. Érte dolgoznak, ő a "motiváció", hogy javuljon a helyzet, hogy neki megadjanak mindent.

A család így teljes, és még egyszer hangsúlyozom: a kérdésedre bármit válaszolnak, az csak lepontozásra szolgál!

2012. okt. 5. 09:22
 47/105 anonim ***** válasza:
62%

15 vagyok Ha valakit erdekel ez a kereszteny predikator egy nagyon kemeny dolgot mond itt ,,ha borulna a hajo eloszor a felesegem mentenem mert o az en tarsam es szovetsegesem,,

,, https://www.youtube.com/watch?v=FueXpuMyrUA&feature=my_liked..

Elgondolkodtato tanulasagos beszed a hazassagrol valasrol szeretetrol gyerekekrol.

2012. okt. 5. 09:24
 48/105 anonim ***** válasza:
43%

[link]

Idevago cikk itt rakta ki valaki milyen igaz

2012. okt. 5. 09:28
 49/105 anonim ***** válasza:
24%
Nincs gyereked. Majd akkor prédikálj ha tudod, mivel jár az anyaság és érzed, hogy a gyerek és közted életre szóló kapocs van és amíg fel nem nő, rád van utalva- míg a férjed nem.
2012. okt. 5. 09:30
 50/105 anonim ***** válasza:
91%

Ez egy nehéz kérdés és szerintem igenis létezik az a válasz, hogy egyforma.

A gyerekekért felelős az ember, hogy is ne lenne az, hiszen egy gyerek, aki önmagáról gondoskodni képtelen és olyan szeretet ad és szül ez a kapcsolat, ami példátlan, más módon el nem érhető.

A férjjel létesített kapcsolat ugyanúgy szeretet és ugyanúgy más ezt képtelen kiváltani, csak a férj. Egymással össze nem mérhető, mert más a két szeretet. Az egyiket megszültem, a másikat egy életre választottam.

Képtelen lennék akármelyikről is lemondani és soha nem fogom megérteni, aki különbséget képes tenni közötte.

2012. okt. 5. 09:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!