A férjed vagy a gyereked fontosabb neked?
Tehát ha muszáj lenne választanod, melyiket választanád?
Ilyet ne írjatok hogy "mindkettő ugyanolyan fontos nekem" itt ilyen most nincs.
Erre a kérdésre szerintem a tudja csak kapásból rávágni a "gyerekemet" választ, aki már nem tökéletesen harmonikus viszonyt ápol a férjével. Én még mindig szerelmes vagyok belé, úgyhogy nem tudnám nem őt választani, igaz, ez a gyerekemmel is így van.
Viszont ha adott volna egy olyan abszurd helyzet, hogy ott vagyok a szülőszobán és azt mondják nekem, hogy vagy a kisbabát mentik meg, vagy az apát (tehát valakinek meg kell halnia), akkor biztos, hogy a férjemet választanám, mert akkor a későbbiekben tudnánk még gyereket vállalni.
De őszintén, ez a kérdés értelmetlen és f.szság is.
Maradjunk annál az analógiánál, hogy fuldokolnak, kit választok... Számomra teljesen egyértelmű a válasz: Azt, akit abban a szituációban NAGYOBB ESÉLLYEL meg tudok menteni.
Minden helyzet más. Az életben nagyon kevés az olyan helyzet, amikor tényleg választani kell, a legtöbb dolgot meg lehet és meg is kell oldani máshogyan. Amíg az ember nem volt ilyen helyzetben, hogy muszáj lett volna választania, addig úgysem tudja érdemben megválaszolni a kérdést. Kivéve persze, ha valamelyik féllel nincs jóban, de szerintem a kérdező nem erre gondolt.
Szerintem ez egy nagyon buta kérdés, és csak provokációra (értsd: lepontozásra) jó!
Erre nincs jó válasz.
MINDENKI EGYFORMÁN FONTOS. Azért család a család. És hiába mondod, hogy ezt nem akarod válaszként kapni, ha egyszer így van.
Mindenkinek más a szerepe a családban, és mindenkié egyformán fontos. És egyik sem fontosabb a másiknál. Nem, a gyerek sem. Mert nem a gyerek lesz a társa az embernek, nem őrá támaszkodik a bajban, nem ő fog segíteni, ha fáradt az ember...
Ugyanakkor a gyerek IS fontos azoknak, akiknek van, nyilván. Érte dolgoznak, ő a "motiváció", hogy javuljon a helyzet, hogy neki megadjanak mindent.
A család így teljes, és még egyszer hangsúlyozom: a kérdésedre bármit válaszolnak, az csak lepontozásra szolgál!
15 vagyok Ha valakit erdekel ez a kereszteny predikator egy nagyon kemeny dolgot mond itt ,,ha borulna a hajo eloszor a felesegem mentenem mert o az en tarsam es szovetsegesem,,
,, https://www.youtube.com/watch?v=FueXpuMyrUA&feature=my_liked..
Elgondolkodtato tanulasagos beszed a hazassagrol valasrol szeretetrol gyerekekrol.
Idevago cikk itt rakta ki valaki milyen igaz
Ez egy nehéz kérdés és szerintem igenis létezik az a válasz, hogy egyforma.
A gyerekekért felelős az ember, hogy is ne lenne az, hiszen egy gyerek, aki önmagáról gondoskodni képtelen és olyan szeretet ad és szül ez a kapcsolat, ami példátlan, más módon el nem érhető.
A férjjel létesített kapcsolat ugyanúgy szeretet és ugyanúgy más ezt képtelen kiváltani, csak a férj. Egymással össze nem mérhető, mert más a két szeretet. Az egyiket megszültem, a másikat egy életre választottam.
Képtelen lennék akármelyikről is lemondani és soha nem fogom megérteni, aki különbséget képes tenni közötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!