Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjed vagy a gyereked...

A férjed vagy a gyereked fontosabb neked?

Figyelt kérdés

Tehát ha muszáj lenne választanod, melyiket választanád?

Ilyet ne írjatok hogy "mindkettő ugyanolyan fontos nekem" itt ilyen most nincs.

2012. okt. 4. 22:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/105 anonim ***** válasza:
81%
Milyen szituációban? Mert szerintem az tökre nem mindegy.
2012. okt. 5. 00:08
 22/105 anonim ***** válasza:
67%
Nekem (férfiként) egyértelműen a párom a legfontosabb, és el is várom, hogy ő is hasonlóan legyen vele, ugyanis nem szeretem az egyenlőtlen kapcsolatokat, nem is működne hosszabb távon. Emellett azt gondolom, hogy van igazság az előző válaszadó álláspontjában is, hogy abszolút nem mindegy, hogy milyen szituról van szó, amit az előbb írtam az kizárólag normális családi, emberi viszonyokra igaz, és nem a szélsőséges viselkedésekre, ott nyilván a szélsőséges viselkedés elszenvedője válik a fontosabbá, és nem az elkövetője.
2012. okt. 5. 00:25
 23/105 anonim ***** válasza:
35%
aki a gyereket választja az önző, mert a saját utódját szereti és ezzel együtt saját magát. a férfi ebben a felállásban már csak pénzkereső és spermadonor. gyereket lehet csinálni másikat, de rendes esetben férj csak egy van. bár manapság a válás nagy divat.
2012. okt. 5. 00:25
 24/105 anonim ***** válasza:
45%

23: "gyereket lehet csinálni másikat,"

Gondolom neked nincs egy sem...

2012. okt. 5. 00:28
 25/105 anonim ***** válasza:
74%
Ez egy nagyon hülye kérdés, olyan helyzetben nem lehet választani, ahol egy jól működő házasságról beszélünk és őszinte szeretetről. Egy harmonikus családban a férj és a gyerekek is fontosak egy nőnek, egy viharosban természetesen a társ szerepe csökken. Hogy kiért halnék meg előbb? A gyermekemért, de csak azért, mert tudom, hogy az apja tökéletes gondját viselné.
2012. okt. 5. 00:33
 26/105 anonim ***** válasza:
81%

OFF:

26-os, ugyan nem értek egyet a "lehet csinálni másikat" hozzáállással, de azért azt tegyük hozzá, hogy amíg az orvostudomány még nem állt ott, ahol ma, igenis az volt a filozófia. Született egy családban 9-10 gyerek, abból jó esetben felnőtt mondjuk 5. Ha az összes haláleset után a szülők apátiába zuhannak, depressziósak lesznek és/vagy elválnak (ezek a mai típusreakciók egy gyermek halála után), akkor éhen hal az összes többi gyerek... Kegyetlen dolog, de eltemették, meggyászolták, túlléptek rajta, csináltak másikat. Úr adta, úr elvette, áldassék érte.

Ma meg ott tartunk, hogy a kórházak versengenek, melyikük tud kisebb súlyú koraszülöttet életben tartani (és ki tudja, milyen életre "ítélni", ugyanezen élet védelmének címszavával). Megint csak kegyetlenség ez ellen szólni, de 450 grammos "embriókkal" is próbálkoznak mostmár... Aminek komoly anyagi, lelki, társadalmi következményei lehetnek. Régebben ezeket a szegény babákat, magzatokat a szülők elengedték, meggyászolták, és jött a következő gyerek. Igazság persze - mint az összes bonyolult kérdésben - itt sincs. Mert ugye most joggal áll fel az a 6 hónapra született kommentelő, aki a csodával határos módon ép ember lett, hogy ő kikéri magának, amit mondtam. És igaza van.

Tehát ma háboroghatunk a "majd lesz másik" hozzáálláson, de akár tetszik, akár nem, ez is egy lehetséges normális emberi reakció.

ON:

Hogy nekem melyik lenne fontosabb? Fene tudja, hogy ott, akkor mi lenne. Mondjuk még sem férjem (csak komoly párkapcsolatom) nincs, sem gyerekem. Most a párom a legfontosabb a világon, és úgy érzem, amíg érdemtelen nem lesz rá, ez így is marad. De a szülés talán mindent megváltoztatna bennem.

Ha pl. a választás az, hogy véletlen teherbe esem, és ő azt mondja, vagy elvetetem, vagy elhagy, akkor gondolkodás nélkül a gyereket választanám, mert ezzel a zsarolással már eljátszotta a bizalmamat és megbecsülésemet. De ha mondjuk az a választás, hogy annyira szörnyű anyagi helyzetbe kerülünk, hogy itthon nem tudunk kikecmeregni, és a gyereket mondjuk a nagyszülőkre hagyva külföldön tudnánk együtt lerakni egy új élet alapjait (a gyereket mondjuk nem vihetnénk, mert túl rosszak a körülmények a kezdetekkor), akkor valószínűleg félig összetört szívvel, de odaadnám pl.az édesanyámnak a kicsit, hogy nevelje ő, amíg mi a férjemmel megpróbálunk új életet kezdeni, hátha sikerül, és egy napon újra együtt lehetünk.

2012. okt. 5. 00:52
 27/105 anonim ***** válasza:
72%
Na, pont ezért nem fogok megnősülni.
2012. okt. 5. 01:05
 28/105 anonim ***** válasza:
77%
Érdekes egyébként, hogy minden válasz 50% körül mozog. A hasznosak és az én trollkodásom is.
2012. okt. 5. 01:12
 29/105 anonim ***** válasza:
69%

OFF: Utolsó, nincs ebben különös érdekesség, a csekélyértelműek megint pontozási versenyt rendeznek ebből a fontos kérdésből is, ahelyett, hogy a normális megbeszélésre törekednének.

Holott szerintem tényleg baromi fontos kérdés, kb az elsődleges oka a "miért végződik manapság a házasságok jó része válással és miért van válási csúcs a gyerek 2-3 éves kora környékén" c. súlyos társadalmi gondnak.

ON: valamiért a nők egy része képtelen megérteni, hogy a férfiak egy jelentős része (benne én magam is) elsődlegesen társat, NŐT keres magának, és nem anyát a jövendő gyermekeinek, ha tetszenek érteni a lényegi különbséget. És ha a nő később úgy dönt, hogy ő hosszú távon elsődlegesen anyuka lesz, akkor a férfiak ezen jó része nem úgy fog dönteni, hogy ő meg elsődlegesen apuka, hanem úgy, hogy OK, ha a jelen páromnak már nem én vagyok a legfontosabb, akkor megkeresem azt a NŐT, akinek viszont én leszek az, nem fogom egy olyan kapcsolatra pazarolni az egyetlen életem, ahol csak X-edik lehetek... és kész a váláshoz vezető konfliktus alapja.

A dolog azért érdekes, mert valaha, párezer éve még a férfiaknál is elsődleges párválasztási szempont volt hogy az adott nő milyen sikeres a reprodukcióban, milyen anya, de ez az evolúció során elveszett. És ez véletlenül tök jól és egyértelműen detektálható, hogy meddig volt a nőideál a termékeny, általában könnyen szülő ösztrogén-túlsúlyos "milói Vénusz" alkat, és hol váltott ez mára már az ellenkezőjére, amikor a férfiak zöme pont az ellenkező jegyeket favorizálja...

2012. okt. 5. 01:25
 30/105 anonim ***** válasza:
40%
Még hogy a egy férfi társat keres magának és azt szeretné hogy ő legyen a legfontosabb. Te melyik bolygón élsz a b*zik vagy a metroszexuálisok bolygóján? Én férfiként bár még nincs gyerekem nem várnám el azt hogy jobban szeressenek engem mint a gyerekemet nekem is a gyerek lenne az első. Egy feleség/barátnő mindig csak harmadik lesz hiszen a gyerekeim között ott a vérségi kapcsolat ahogy anyámnál is és ez mindennél fontosabb. A mai világban meg főleg amikor már nem számítanak a régi emberi értékek és megjelent a pusztító liberalizmus.
2012. okt. 5. 01:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!