Szerintetek normális a szüleimtől?
beleolvasgattam a valaszokba es elegge megoszlanak a velemenyek. de olvastam egy valaszt, ami elegge kiakasztott. na mindegy, nem mutogatok "ujjal". egyebkent kedves kerdezo, le kellene mondanod nemelyik dologrol. valoban olyan szukseges a kormos, mikor magadnak is megtudnad csinalni (vagy edesanyad, akivel meg jol elhulyultok egymas kozmetikazasa kozben :) )? vagy minden honapban uj ruha? akkor osszegyulik hamarabb a penzed, es nem kell azon filoznod, ki tudod-e fizetni vagy meg tudod-e venni ezt meg azt meg amazt...
en 16 evesen mentem el eloszor dolgozni, anyamek nem vartak el, hogy odaadjam a fizum x szazalekat, en megis odaadtam. ezenfelul nem vartam el, hogy fizessek a kulonszolgaltatasaimat. egyebkent azelott en is jartam kormoshoz, fodraszhoz, uj ruhak minden honapban... de lemondtam roluk, miutan megkaptam eletem elso fizujat. ugyanis nagy almom volt. es ezt sikerult megvalositanom, hogy lemondtam minden "luxusdologrol".
ha mar dolgozok, akkor meg szep, hogy segitem oket. most is minden honapban kuldok haza nekik penzt, mert megtehetem es boven marad annyim, hogy ne kelljen arra gondolnom, hogy most a benzint fizessem, vagy inkabb a biztositast /tudom, primitiv pelda/ amit korabban kerestem, azt felretettem, most kamatozik. tehat megeri gyujteni, de nagyon sok mindenrol le kell mondanod.
remelem neked is osszejon minden!
udv
23N
1. Ha rendszeresen mükörmöt csináltatsz 18 évesen meg fested a hajad, akkor arra lehet mondani, hogy elkényeztetett vagy - ugyanis a legtöbb embernek ilyesmire soha nem jutna, ezek egyértelmüen a luxuskiadások közé tartoznak.
2. Azt valószinüleg csak te gondolod, hogy a szüleidnek rengeteg a pénze, mert csak a jövedelmeket nézed, a kiadásokat nem.
3. Valószinü, hogy a kaját azért vették bele a felsorolásba, mert neked nem jó az, ami van, hanem extra ételek kellenek, ami a családi költségvetésbe nem fér bele.
4. A felnöttek körében az a normális, hogy kered valamennyi pénzt, megveszi belöle, amire szükség van, és a maradékból próbál gyüjtögetni.
5. Egyelöre arról szó sincs, hogy ki lennél dobva, mert még mindig kapsz lakáslehetöséget, és a rezsibe sem kell beszállnod - pedig az sem lenne kevés.
Bár nem olvastam el az előző kommenteket, és hozzáteszem még csak 17 vagyok, de azért igyekszem segíteni.
Úgy érzem normális is, meg nem is. Normális, mert 18 éves vagy, az állam szemében már felnőttnek számítasz, tehát valóban meg kell tanulnod a saját lábadon élned. Bár a mai világban ez szerintem nagyon nehéz, főleg, ha csupán egy érettségid van. Én mondjuk már tavaly azért siránkoztam, hogy miért nem mentem el legalább nyári munkára, ahelyett, hogy meresztettem a s.eggem... Idén sikerült munkát találnom, és nagyon jól éreztem magam munka közben! Sokszor megfordult a fejemben, hogy bizonyos dolgokat már biztosan én fogok fizetni, és nem engedem, hogy a drága szüleim úgymondd mindent alám tegyenek. (Ne haragudj, nem akartalak ezzel megsérteni vagy bántani!)
Nos! Tanulj meg spórolni a pénzzel, amit megkeresel! Készíts egy listát a fontosabb kiadásairól - haj, köröm, lakk, stb. Aztán tegyél el valamennyit, amihez nem nyúlsz, az lesz az a pénzed, amit arra fogsz elkölteni, amire gyűjteni szeretnél.
Jövőre pedig jelentkezz újra, biztosan meglesz az az egyetem/főiskola!
Sok sikert! :)
"A kérdező kommentje:
Nem is értem mit gondolsz rólam, tudod nálunk alapból mindig különleges kaják vannak, szóval ennél extrább nem is kell! ... Egyáltalán nem luxusdolog a körmös meg a hajfestés, ha az ember ki akar valahogy nézni, már elnézést, de ha valaki nem akar magára adni vagy nem képes azt nagyon sajnálom!"
Kérdező, ezek után írnál néhányat példaként azokból a "különleges" kajákból? Extrán kíváncsivá tettél, mik lehetnek azok...
Egyébként ne bántsátok szegényt, abból, amit ír a műköröm és a hajfestés életbevágó szükségességéről, látszik, hogy ő ilyen szinten tud gondolkodni és kész. Van, aki nem képes többre, de ez nem a saját hibája....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!