Szerintetek normális a szüleimtől?
Elnézést, nem értem, miért lettem lepontozva! A kérdésére válaszoltam, mi ezzel a gond? Hogy nem ócsárolom, mert neki ezek a szükségletei? Istenem! Vagy mert spórolási tippeket adtam neki? Netán ott volt a probléma, hogy 'fontosnak' tituláltam olyan dolgokat, mint köröm, haj, stb? Gondoljatok már bele, ha valami nagyon kell és nem tudsz meglenni nélküle, arra mindig van pénz - az alkoholistáknál is ez van.
Legyetek már kicsit nyitottabbak, ha valaki szerintetek 'ott ragadt azon a szinten'! Nem okításra volt szüksége, hanem segítségre...
fogadjunk hogy én olcsóbban kihozom a fodrászt meg a köröm dolgot XD
hajvágás ingyenes (anyum vagy én vágom), köröm félévente kb. 300 Ft (létezik körömlakk is amivel úgyanugy jól néz ki a köröm és olcsóbb sokkal)
bár ezek nem létdolgok, vicces hogy ezen lovagolsz
Úgy érzem szüleid korrektek, hogy otthoni dolgaidat (élelem, lakhatás, rezsi) továbbra is finanszírozzák.
Az, hogy 18 éves korod után (=felnőttként) neked kell fizetned a többi kiadásodat, az teljesen természetes (főleg, hogy dolgozol).
Ezt jelenti a (szociális) felnőttkor. Az ember saját magáról gondoskodik (és nálad még ez sincs, rólad még mindig a szüleid gondoskodnak, csak épp a saját bevételeidet költöd a saját luxusodra).
A havonta új ruhák, a műköröm+hajfesték és a szünetekbeni büfés kaja luxus. Értem, hogy szereted, értem, hogy úgy gondolod, hogy ez neked jár, de attól még luxus. Felnőttként nem várhatod el, hogy ezt is finanszírozzák, miközben neked is van fizetésed.
én érettségi után levelezőn tanultam tovább aztán hál istennek elég hamar lett munkám...hát...nekem eszembe se jutott volna a körmöst, a hajfestéket, a kencéimet és az esetleg megkívánt hamburgert, bulit és ruhákat a szüleimmel fizettetni....semmit nem kellett hazaadnom, de ezeket a dolgokat magamnak álltam...ez annyira természetesen volt számomra....ezen nekünk nem is volt mit megbeszélni...nekem nem lett volt pofám ezen hisztizni amin te....és hidd el luxus...miota fizetnem kell a völegényemmel az albérletet, a rezsit stbstb. körmöshöz nem járok és a hajfestéket is két havonta veszem....ez nem létszükségleti dolog...az a kaja, a viz és a levegő és a lakhatás...semmi más...a többi igenis luxus....és egyetértek benne, hogy ha már megszülettem éljek és ne vegyek el minden jót magamtól...itt ott levettem a költségekből...átalakítottam őket a mostani pénzügyeinkhez...de az, amit a szüleid mondtak, teljesen korrekt...igazábol egyáltalán nem értem, mi a fenén háborodtál fel....sőt...neked még fel kéne ajánlani azt is, ha lesz munkád, hogy anyu-apu, ha úgy gondoljátok akkor enynit és ennyit adok haza....ez igy normális, igy korrekt...és nem az, hogy nyivákolsz azon, hogy miután lesz saját kereseted, anyukád nem fizeti neked a körmöst...nevetséges kislány vagy még:/ nem kivágni akartak az utcára...semmi baj nincs azzal, ha elkezdesz pénzileg is egy kicsit önállosódni....és ez még annyira pici erőfeszítés...
24L
"Valószinü, hogy a kaját azért vették bele a felsorolásba, mert neked nem jó az, ami van, hanem extra ételek kellenek, ami a családi költségvetésbe nem fér bele. "
Ez alatt azt értettem - amit igen sokszor lehet olvasni -, hogy a gyerekeknek csak csirkemell meg hasonló drága élelmiszerek azok, amiket enni akarnak, és erre a legtöbb családban nincs anyagi lehetöség.
Ha RÁD nem vonatkozik, akkor ne érezd magad találva.
A müköröm meg tényleg nem szükséglet, és még nem is néz ki szépen vagy igényesen...
"A müköröm meg tényleg nem szükséglet, és még nem is néz ki szépen vagy igényesen..."
Hát ezen ismét fennakadtam.... te inkább ne írj több választ, mert iszonyat elgondolásaid vannak már elnézést!
A kajáról meg annyit, hogy én egy-két dolgon kívül mindent megeszek szóval itt sem vagyok válogatós!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!