Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális a szüleim...

Szerintetek normális a szüleimtől?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, most érettségiztem és nem vettek fel egyetemre/főiskolára! Most azt mondták a szüleim el kell mennem dolgoznom, az odáig rendben is van, mert én elmegyek, de azt mondták, hogy innentől az én dolgaim nekem kell a fizetésemből finanszírozni (körmös, hajfesték, kaja, ruha, bérlet, stb) Szeretnék egy dologra vagyis nem egy dologra gyűjteni és ezt mondtam is nekik, azt mondták nyugodtan gyűjthetek, de mellette ezeket mind fizetnem kell holott ők is tudnák, nem vagyunk szegények! Ez normális? Máshol is ez van, hogy már 18 évesen ha dolgozik a gyerek, akkor fizetnie kell mindent, amit akar magának, meg, ami létszükséglet? Nem hiszem el, hogy nem segítenek semmibe! Elvagyok keseredve, miért szívatnak és majdnem, hogy dobnak ki a nagy világba, mert már 18 vagyok? Azt mondták annak örüljek, hogy egyáltalán még itthon lakhatom! Szerintetek ez normális? Ha lehet tapasztalt felnőttek válaszát várom legfőképp! Köszönöm a segítséget!
2012. aug. 12. 16:13
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/112 avellana ***** válasza:
0%

Elnézést, nem értem, miért lettem lepontozva! A kérdésére válaszoltam, mi ezzel a gond? Hogy nem ócsárolom, mert neki ezek a szükségletei? Istenem! Vagy mert spórolási tippeket adtam neki? Netán ott volt a probléma, hogy 'fontosnak' tituláltam olyan dolgokat, mint köröm, haj, stb? Gondoljatok már bele, ha valami nagyon kell és nem tudsz meglenni nélküle, arra mindig van pénz - az alkoholistáknál is ez van.

Legyetek már kicsit nyitottabbak, ha valaki szerintetek 'ott ragadt azon a szinten'! Nem okításra volt szüksége, hanem segítségre...

2012. aug. 13. 09:25
 92/112 anonim ***** válasza:
91%

fogadjunk hogy én olcsóbban kihozom a fodrászt meg a köröm dolgot XD

hajvágás ingyenes (anyum vagy én vágom), köröm félévente kb. 300 Ft (létezik körömlakk is amivel úgyanugy jól néz ki a köröm és olcsóbb sokkal)

bár ezek nem létdolgok, vicces hogy ezen lovagolsz

2012. aug. 13. 09:29
 93/112 anonim ***** válasza:
100%

Úgy érzem szüleid korrektek, hogy otthoni dolgaidat (élelem, lakhatás, rezsi) továbbra is finanszírozzák.

Az, hogy 18 éves korod után (=felnőttként) neked kell fizetned a többi kiadásodat, az teljesen természetes (főleg, hogy dolgozol).

Ezt jelenti a (szociális) felnőttkor. Az ember saját magáról gondoskodik (és nálad még ez sincs, rólad még mindig a szüleid gondoskodnak, csak épp a saját bevételeidet költöd a saját luxusodra).

A havonta új ruhák, a műköröm+hajfesték és a szünetekbeni büfés kaja luxus. Értem, hogy szereted, értem, hogy úgy gondolod, hogy ez neked jár, de attól még luxus. Felnőttként nem várhatod el, hogy ezt is finanszírozzák, miközben neked is van fizetésed.

2012. aug. 13. 09:48
 94/112 anonim ***** válasza:
100%

én érettségi után levelezőn tanultam tovább aztán hál istennek elég hamar lett munkám...hát...nekem eszembe se jutott volna a körmöst, a hajfestéket, a kencéimet és az esetleg megkívánt hamburgert, bulit és ruhákat a szüleimmel fizettetni....semmit nem kellett hazaadnom, de ezeket a dolgokat magamnak álltam...ez annyira természetesen volt számomra....ezen nekünk nem is volt mit megbeszélni...nekem nem lett volt pofám ezen hisztizni amin te....és hidd el luxus...miota fizetnem kell a völegényemmel az albérletet, a rezsit stbstb. körmöshöz nem járok és a hajfestéket is két havonta veszem....ez nem létszükségleti dolog...az a kaja, a viz és a levegő és a lakhatás...semmi más...a többi igenis luxus....és egyetértek benne, hogy ha már megszülettem éljek és ne vegyek el minden jót magamtól...itt ott levettem a költségekből...átalakítottam őket a mostani pénzügyeinkhez...de az, amit a szüleid mondtak, teljesen korrekt...igazábol egyáltalán nem értem, mi a fenén háborodtál fel....sőt...neked még fel kéne ajánlani azt is, ha lesz munkád, hogy anyu-apu, ha úgy gondoljátok akkor enynit és ennyit adok haza....ez igy normális, igy korrekt...és nem az, hogy nyivákolsz azon, hogy miután lesz saját kereseted, anyukád nem fizeti neked a körmöst...nevetséges kislány vagy még:/ nem kivágni akartak az utcára...semmi baj nincs azzal, ha elkezdesz pénzileg is egy kicsit önállosódni....és ez még annyira pici erőfeszítés...

24L

2012. aug. 13. 10:03
 95/112 anonim ***** válasza:
26%
nem hiszem, hogy a kérdező pontozott le volna bárkit, hiszen ahhoz képest, ahogy egyesek hogy állnak hozzá,ő viszonylag normális módon válaszolt.
2012. aug. 13. 10:35
 96/112 anonim ***** válasza:
83%

"Valószinü, hogy a kaját azért vették bele a felsorolásba, mert neked nem jó az, ami van, hanem extra ételek kellenek, ami a családi költségvetésbe nem fér bele. "

Ez alatt azt értettem - amit igen sokszor lehet olvasni -, hogy a gyerekeknek csak csirkemell meg hasonló drága élelmiszerek azok, amiket enni akarnak, és erre a legtöbb családban nincs anyagi lehetöség.

Ha RÁD nem vonatkozik, akkor ne érezd magad találva.

A müköröm meg tényleg nem szükséglet, és még nem is néz ki szépen vagy igényesen...

2012. aug. 13. 11:54
 97/112 A kérdező kommentje:

"A müköröm meg tényleg nem szükséglet, és még nem is néz ki szépen vagy igényesen..."

Hát ezen ismét fennakadtam.... te inkább ne írj több választ, mert iszonyat elgondolásaid vannak már elnézést!

A kajáról meg annyit, hogy én egy-két dolgon kívül mindent megeszek szóval itt sem vagyok válogatós!

2012. aug. 13. 12:18
 98/112 A kérdező kommentje:
Tulajdonképp a 600 Ft-os hajfestésemen és a 2 havi 3000 Ft-os műkörmömnél vagytok fennakadva..szánalmas, hogy nem is a kérdésre aktivizálódik már senki! Mindenkinek vannak igényei, nekem ez a havi 2000 Ft a plussz, húúú de sok istenem, aki már ennyi plusszt nem tud kiadni az durva!
2012. aug. 13. 12:23
 99/112 A kérdező kommentje:
Nem tudom egyik válaszoló honnan veszi azt, hogy nekem havonta kell új ruha...megmutatnád nekem ezt hol írtam, ugyanis én ilyet nem írtam, nekem havonta nem kell új ruha csak ha megtehetem!
2012. aug. 13. 12:25
 100/112 A kérdező kommentje:
Meg most nem azért, de sokan írják itt, hogy a hajfestés meg a műköröm milyen luxus.. ennyi erővel bármi lehet luxus... ha víz helyett üdítőt iszol is luxus, hisz vízzel is meglehet élni, ha cipőbe jársz az utcán is luxus, hisz lehet mezítláb is járni, ha húst teszel az asztalra és azt eszel is luxus, hisz szárazkenyéren is meglehet élni meg még sorolhatnám..szóval h*lyeség luxus szót használni ilyen dolgokra, hogy hajfesték meg műköröm, mert ennyi erővel mondom bármi lehet az...
2012. aug. 13. 12:33
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!