Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális ez?

Szerintetek normális ez?

Figyelt kérdés
Van egy öcsém,komolyan azt mondom bárcsak meg sem született volna. Gyűlölöm! Buta és egy féreg. Két matektanárhoz is járt és így is csak úgy engedték át év végén,hogy a szüleink bementek pitizni a tanárnak. Semmit nem csinál egész nyáron év közben sem,max. fociedzésre de oda is vinni kell nehogy buszozni kelljen neki (mikor én jártam edzésre nekem 2 átszállással tudtam csak eljutni és engem sosem vittek el...max. nagy ritkán odaadták a kocsit, de azt meg hallgathattam utána, hogy ők milyen nagylelkűek...Mindent megkap amit megkiván. Buta létére fizetős iskolába irtatták be ahol havonta 38 ezer forintot kell kiperkálni emellett venni kellett neki egy laptopot is mert anélkül persze nem járhat a gyerek iskolába. Megjegyezném halkan nekem mindig is azt mondták h majd csak érettségire kaphatok.(ugyanezt mondták a nővéremnek is). Leérettségiztem nagyon jó eredményekkel és erre x összeget nekem kellet beleadnom, hogy kaphassak egy használt notit. Engem sosem engedtek fizetős iskolába...jól tanulok,nem bulizok,takarítok anyám helyett,mosok is..meg minden hasonló mégis én vagyok az aki folyton háttérbe van szorítva. Legutóbbi eset: 2 éve anyámék elutaztak nyaralni és az öcsémre nekem kellett vigyáznom anyáék lekódolták a gépet,de nekem nyomtatnom kellett és ezért áthívtam az egyik ismerősömet h törje fel a gépet utána elmentünk fagyizni. Az öcsém hazajött valami vallásos táborból és az én érdekeb szlogen alatt beköpött anyáéknak. Természetesen a névnapomon. Jól le lettem cseszve h mégis mit képzelek h fiut hozok fel bla bla...De istenem 2 éve történt...és ezen a héten anyáék megint elmentek és itt hagyták ezt a hülyét nekem és meg lett tiltva h bárhova is menjek.Már rengetegszer kértem h nem akarok rá vigyázni!Anya mielőtt elment egy rahedli dolgoz rámbízott h csináljak meg ablakpucolás,nagytakarítás stb...Erre a hülyére meg semmit. Szó nélkül elmegy itthonról programokat szervez magának és ha megkérem h menjen le a boltba szól a szomszédnak h menjen le ő helyette. Ergó nem csinál semmit. Anyáék meg mit csinálnak?!Semmit szokás szerint...őt védik. Pedig nem lesz belőle semmi max utcaseprő mert lusta,buta és el van kényeztetve.Még az a szerencse,hogy elköltözök nemsokára mert felvettek egyetemre (anyáék le se szarják nem is örültek neki). Először be akartak rakni koleszba,mert h ők anyagilag jobban jönnének ugy ki.Mikor kérdőre vontam h mégis miért mikor a kisfiuk magán iskolába jár ami min 50ezret el fog vinni havonta, akkor nekem miért kell koleszba mennem? Természetesen én lettem a rossz meg minden miegymás...hogy milyen rossz testvér vagyok h azt akarom h az ő fiuk szakmunkásba végezze...? Az egész család rossz szemmel nézi az öcsémet mégsem lehet rá egy rossz szót szólni,vagy elkérni a bizijét,vagy a jegyei miatt cikizni mert abból veszekedés lesz. Ha anyáék nem lennének vallásosak nem lenne semmi gond meg sem született volna és minden oké lenne... Megjegyezném a végére négyen vagyunk testvérek és a 2 nagyobb testvérem is nekem ad igazat...de anyáék el vannak vakulva.
2012. aug. 9. 18:21
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Hány éves vagy?Költözés?
2012. aug. 9. 18:25
 2/8 anonim ***** válasza:
52%
Az első pár mondat alapján a nem normális jelző jutott eszembe, de nem úgy, ahogy te gondolnád.
2012. aug. 9. 18:25
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
nyilván elmúltál már 18, költözz el
2012. aug. 9. 18:29
 4/8 anonim ***** válasza:
48%

Én tökre bírnám az ilyet,nálunk minden tökéletes:(

Végre lenne egy ellenség képem.

2012. aug. 9. 18:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne az öcsédet utáld azért, mert a szüleitek elkényeztették őt. Nyilván azért kér és tehet meg egy csomó mindent, mert a szüleitek megveszik és megengedik neki. Ő ez miatt olyan, amilyen.

Majd mikor már nem lesz pénzük vagy módjuk ezt megtenni a szüleiteknek, amikor majd öcsédnek a saját "fenekén kell intéznie a nagydolgát", akkor majd rájön, hogy milyen is az, mikor nem minden úgy van, ahogy ő akarja.

Nyilván téged és a testvéreidet nem kényeztettek el, ezért gondolkodtok másképp.

2012. aug. 9. 18:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Én már csak azért sem csinálnám meg azt amit a szüleim kérnek. Kötnék kompromisszumot: ha csinál valamit az öcsém,akk én is. Mond el nyugodtan a szüleidnek a véleményed és sz@rjál rá ha ezért leszidnak! Kitartást!
2012. aug. 9. 18:54
 7/8 A kérdező kommentje:

19 éves vagyok igen már csak 1 hónap és költözhetek ha fizetik egyáltalán a lakásomat...

Nem haragudnék én rá csak az a helyzet,hogy folyton keresztbe tesz nekem. Hazudozik és kitalál történeteket,lop,kibújik minden alól...kihasználja teljes mértékben,hogy ő a kedvenc.2 hetente új cipőt vetet meg minden hasonló..és 1 hónap alatt tönkre is teszi őket. Nem lehet nem utálni emiatt

2012. aug. 9. 19:13
 8/8 anonim válasza:
Ősztől már úgysem leszel sokat otthon, tehát a következőt mondom: mosolyogj, és gondolj arra, milyen szar lesz neki amikor önerőből kell cselekednie. És amikor ott látod majd szenvedni, röhögj a képébe. ;D Persze ezt ne szó szerint, add meg a módját, a "néma gyilkos" nagyon kegyetlen tud ám lenni.
2012. aug. 10. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!