Szerintetek normális a szüleimtől?
elolvasgattam a válaszaidat! teljesen ellentmondasz magadnak! szerintem semmi baj nincs azzal amit anyudék csinálnak, az életre akarnak nevelni! más is dolgozik és magát tartja egy részben és a szülei kasszájára is fizet mivel még otthon lakik, persze mindezt suli mellett. ha nem vettek fel egyetemre akkor el lehet menni OKJ-ra, és amellett délután vagy hétvégén is el lehet menni dolgozni! nem mondom hogy milliókat lehet keresni vagy álommeló, de akkor legalább belesegítesz a magad fenntartásában. attól hogy gazdagok vagytok meg kell tanulnod élni és bánni a pénzzel. azt mondod magadról hogy nem vagy elkényeztetett... oké, de nem értem hogy minek festeni a hajad meg a műköröm? ezek teljesen felesleges pénzkidobások, ezek nélkül is lehet élni! meg azért van hátra a nyárból is, addig is keress egy sulit és fel lehet iratkozni diákszövetkezetbe is, most még több időd lenne dolgozni! én érettségi mellett 12 órákat dolgoztam, és le tudtam tenni az érettségit és tudtam annyit keresni hogy a plusz dolgaimat kifizessem, közös kasszába is belefizettem és még emellett a nyáron sikerült nem kevés pénzt is félretennem. szerintem nem szivatás kérdése amit anyudék csinálnak, mondjuk ez az én véleményem
19/L
Szerintem az odáig normális hogy ha már van munkád, onnantól fizesd a műkörmöst és a hajfestéket, mert ezek egyrészt nem túl drágák, másrészt meg nem létszükségletek. Az már nem normális hogy örülj hogy ott lakhatsz, nagyon durva. Én biztos nem kérnék rezsit vagy lakbért a gyerekemtől, akkor sem ha 45 éves. Ha csak ezeket a plusz dolgokat (hajfesték, köröm, huszadik felső) kell magadnak fizetned, akkor ez nem olyan durva.
Nem tudnál mégis továbbtanulni valahogy? Nagyon fontos lenne. Mit akarsz csinálni érettségivel? Életed végéig minimálbérért dolgozhatsz ha egyáltalán felvesznek és csak abban reménykedhetsz hogy nagyon gazdag pasiba szeretsz bele. Nézz inkább OKJ-s tanfolyamokat, vagy bármilyen továbbképzést, és akkor tovább fizetik a szüleid a dolgaidat is.
L21
ma 17:38 ...
"ebből még az alapszükséglet se jön ki,nemhogy extrémebb.Ha vádaskodás helyett valaki összeszámolná hogy mi mibe kerül,már kisebbek lennének az arcok itt.
Körmös,fodrász,kozmetikus,edzőbérlet 5-5-5-5ezer ft,az ugye20ezer alsó hangon.
Buszbérlet kb 3ezer,szórakozás+kaja kb 15ezerruha,cipő,táska kb30ezer+egyéb költségek.
De már ha csak a legszükségesebbeket veszi egy csaj mondjuk a dm-be,az is 5ezer ft(sampon,tusfürdő,szappan,sminklemosó,sminklemosóvatta,balz
sam,parfüm,szempillaspirál,borotva stb)"
... banyek!!! legszükségesebbek: sminklemosóvatta, szempillaspirál... cipő, táska 30ezer havonta...
Kedves 17:38! Szép tőled, hogy ilyen komoly és megalapozott érvekkel támogatod a kérdezőt, de engedd meg, hogy neked is azt mondjam, amit már neki is felvetettek: légy üdvözölve a felnőttek világában!
Tudod, nekem mi a "legszükségesebb"-listám?
lakáshitel, rezsi, buszbérlet, ennivaló az egész családnak, tisztítószerek, tisztálkodószerek (a havi szempillaspirál valahogy kimaradt :P) és néhány havonta egy-egy ruha vagy cipő... és nem vagyunk nagyon szegények.
Szóval aranyos vagy, csak amit írtál, az a nagyok világában nem így működik.
66-os vagyok
Hát igen.Kinek mi az alap szükséglet.Az ennél alapabb dolgot mint pl a fogkrém,az már nevetséges lenne ha a kérdező magának venné meg.külön
Természetesen ha dolgoznék akkor én sem várnám el hogy a szempillaspirálomat a körömlakkomat meg a 20. táskámat is anyáék vegyék.De a nagyobb,drágább ALAP dolgokat azért igen.De mindent magának venni,uh,az nagyon durva,és nem ez a magyar valóság. Nem hiszem hogy álomvilágban élnék,attól még hogy nem hiszem hogy csak egyik napról a másikra lehet élni minimálbérből.Ki lehet menni külföldre is,meg annyi mindent lehet csinálni. Szerintem az emberek felében nincs kellő akarás,bizonyíthatnék,így jó a minimálbér,meg a gyári meló.Így elhiszem hogy valakinek nem telik 30ezer ft ruhára,meg ilyenek.(van.aki sokkal de sokkal többet költ magára mint ez)De lehetőség mindig van,hogy valaki többre vigye,mint ami.Pl a műkörmös szakmát 4hónap megtanulni,és jól keres.Szóval kreatívan szép az élet.
Kérdező, elhiszem, hogy 18 évesen sok mindent más szemszögből látsz csak - nem is tudod másként, hiszen még csak a saját "békaperspektívádat" ismered - de azért ne gondold azt, hogy csak és kizárólag a pénz hiánya miatt gondolják azt emberek, hogy a felnőtt gyereküknek meg kell tanulnia gondoskodni magáról.
Vagy te mégis hogy gondolod? Tényleg azt várod el, hogy még 50 évesen is ők fizessék a műkörmödet? És csak a "pénz hiánya" lesz az oka, ha nem így lesz?
Tudomásul kellene venned, hogy felnőttél, dolgozol, alapvető, hogy te tartod el saját magadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!