Szerintetek normális a szüleimtől?
Figyelt kérdés
18 éves vagyok, most érettségiztem és nem vettek fel egyetemre/főiskolára! Most azt mondták a szüleim el kell mennem dolgoznom, az odáig rendben is van, mert én elmegyek, de azt mondták, hogy innentől az én dolgaim nekem kell a fizetésemből finanszírozni (körmös, hajfesték, kaja, ruha, bérlet, stb) Szeretnék egy dologra vagyis nem egy dologra gyűjteni és ezt mondtam is nekik, azt mondták nyugodtan gyűjthetek, de mellette ezeket mind fizetnem kell holott ők is tudnák, nem vagyunk szegények! Ez normális? Máshol is ez van, hogy már 18 évesen ha dolgozik a gyerek, akkor fizetnie kell mindent, amit akar magának, meg, ami létszükséglet? Nem hiszem el, hogy nem segítenek semmibe! Elvagyok keseredve, miért szívatnak és majdnem, hogy dobnak ki a nagy világba, mert már 18 vagyok? Azt mondták annak örüljek, hogy egyáltalán még itthon lakhatom! Szerintetek ez normális? Ha lehet tapasztalt felnőttek válaszát várom legfőképp! Köszönöm a segítséget!2012. aug. 12. 16:13
31/112 A kérdező kommentje:
És az a pénz nem volt sok sosem, egy-két ezer forint havonta!
2012. aug. 12. 16:50
32/112 A kérdező kommentje:
Szóval nem tudtam ruhából sem sosem nagymenős lenni, mint más tizenéves!
2012. aug. 12. 16:51
33/112 anonim válasza:
figyelj, neked csak annyi lett volna a dolgod, hogy tanulj és bekerülj egyetemre vagy főiskolára. manapság nem nagy szám, mert boldog-boldogtalant felvesznek valahová. gondolom emiatt csalódottak a szüleid és azt szeretnék, hogy átlásd a felnőtt élettel járó dolgokat és kicsit átértékeld az életed.
34/112 anonim válasza:
Ha ennyire keveset kell ezekre költened majd,akkor miért zavar? A többi pénzt mind félrerakhatod.
Ez legyen a legnagyobb bajod egész életedben,hogy a hajfestéket a saját fizetésedből kell megvenned kéthavonta... nagyon túlreagálod
35/112 A kérdező kommentje:
Ja és még vmi, nem vagyok bulizós meg szórakozós típusú liba sem, szóval arra sem kértem pénzt csak nagyon ritkán !(havonta egyszer)
2012. aug. 12. 16:57
36/112 anonim válasza:
velem ugyanezt csinálják anyuék, mondjuk a fejemhez nem vágták hogy örüljek hogy itt lakhatok, ugyanis nővérem 33 évesen még mindig itt lakik. Én totál megértem őket ebből a szempontból hogy fizessek magamra mindent. Sőt nálunk úgy szokás hogy úgymond hazaadunk, tehát a fizetésünk valahányad részét mindig odaadjuk. Ez így van rendjén.
19/L
37/112 anonim válasza:
én 19 éves vagyok és saját magam fizetem a dolgaimat, egyetemista vagyok, a kolit, az utazást, minden... kivétel néha van, az ételt nem én fizetem, vagy esetleg kérek egy kis kölcsönt, ha úgy van, de visszaadom, mikor már tudom.
38/112 A kérdező kommentje:
Jó végülis azt kell tennem, amit ők mondanak, szóval ha már dolgozom (még nem), akkor ezeket fizetnem kell, de így sajnos nehezebben fog összegyűlni az a pénz, ami kell a dolgomra, mert nem egy-két ezerről van itt szó!
2012. aug. 12. 17:04
39/112 A kérdező kommentje:
Magyarán kicsit visszafognak, több időbe teljen a pénzösszegyűjtés, de nem baj, majd eljön az az idő is, hogy összegyűlik! Végülis arra voltam kíváncsi, hogy csak az én szüleim ilyenek vagy másoké is, de ezek szerint MÁSOKÉ is és ez a helyes, mostmár egyet fogok velük érteni!
2012. aug. 12. 17:06
40/112 anonim válasza:
Szerintem ez teljesen normális. Én 20 éves vagyok, azt mondták, vagy tanulok vagy dolgozok. A tanulást választottam, de már szívesen keresnék pénzt. 50 évesen is anyuék fizessék a műkörmöst?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!