Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális a szüleim...

Szerintetek normális a szüleimtől?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, most érettségiztem és nem vettek fel egyetemre/főiskolára! Most azt mondták a szüleim el kell mennem dolgoznom, az odáig rendben is van, mert én elmegyek, de azt mondták, hogy innentől az én dolgaim nekem kell a fizetésemből finanszírozni (körmös, hajfesték, kaja, ruha, bérlet, stb) Szeretnék egy dologra vagyis nem egy dologra gyűjteni és ezt mondtam is nekik, azt mondták nyugodtan gyűjthetek, de mellette ezeket mind fizetnem kell holott ők is tudnák, nem vagyunk szegények! Ez normális? Máshol is ez van, hogy már 18 évesen ha dolgozik a gyerek, akkor fizetnie kell mindent, amit akar magának, meg, ami létszükséglet? Nem hiszem el, hogy nem segítenek semmibe! Elvagyok keseredve, miért szívatnak és majdnem, hogy dobnak ki a nagy világba, mert már 18 vagyok? Azt mondták annak örüljek, hogy egyáltalán még itthon lakhatom! Szerintetek ez normális? Ha lehet tapasztalt felnőttek válaszát várom legfőképp! Köszönöm a segítséget!
2012. aug. 12. 16:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/112 A kérdező kommentje:
Anyu is mindig magából indul ki, hogy ő már ilyenkor férjnél volt és saját lakásuk! Ilyenkor nagyot nézek és megkérdezem, hogy ezt most azért mondja, mert azt akarja, hogy énis már férjnél legyek? Meg, hogy már ilyenkor egész nap dolgozott, saját magát látta el még mikor otthon is lakott a szüleinél! Teljesen azt akarja velem csinálni, mint, amit vele csináltak a szülei! Ugyanazt a rosszat akarja velem is átélni!
2012. aug. 12. 16:36
 22/112 anonim ***** válasza:
92%
Ez havi szinten kb. 11 ezer FT. Ezt azért nem nehéz megkeresni.
2012. aug. 12. 16:37
 23/112 anonim ***** válasza:
75%

Igen. Elvégre 18 éven keresztül eltartottak téged. Most elmész dolgozni, nem várhatod el tőlük, hogy fizessék a körmeidet, hajfestéked, bérletedet (ami nem létszükséglet...). A kaján sem háborodhatsz fel, ha adsz valamit a családi kasszába. Hiába nem vagytok "szegények", azért illik segíteni a szüleidet...

Kivétel: ha tanulsz és nem tudsz még dolgozni, bár ez, mint tudjuk, nálad nem áll fenn.

19L

2012. aug. 12. 16:42
 24/112 A kérdező kommentje:
Nem tudom, még lehet, hogy azért van, aki mellettem áll! Szerintem kicsit durva, egyébként, aki azt hiszi, hogy hisztis kis majom vagyok meg plázacica annak megsúgom, hogy nem vagyok egyáltalán hisztis, bármit megcsinálok itthon (mosok, teregetek, főzök, takarítok) és 2 havonta járok műkörmöshöz (kicsi szolidakat csinálok) és havonta festetem anyukámmal a hajam és a festékből a legolcsóbbat vesszük, szóval nem vagyok követelőzős, sem semmi, nem kell ezt gondolni, éppen ezért csodálkozom, hogy miért ilyenek a szüleim!
2012. aug. 12. 16:42
 25/112 anonim ***** válasza:
48%

Hogy te mekkora egy hisztis pi.csa vagy! Én már 16 évesen elmentem nyáron dolgozni, és képzeld el akkor már hogy volt fizetésem, nem kunyeráltam anyáméktól pénzt, hanem szépen megvettem amire szükségem volt!

Komolyan elcsodálkozok, hogy a mai tinik (tisztelet a kivételnek) mennyire elkényeztettek és milyen szinten lehúzzák a szüleiket és ezt természetesnek is veszik!

Nagyon el vagy tévedve!

2012. aug. 12. 16:43
 26/112 anonim ***** válasza:
62%

nem lehet hogy majd abban akarnak segiteni amire gyujteni akartal? csak akarjak h tanuld az eletet kicsit. amiben nagyon igazuk van. nekem segitettek a szuleim nagyon sokaig, most 26 vagyok, hat rohadtul nehez keson beilleszkedni a vilagba. akik mar hamarabb elkezdtek sokkal konnyebben veszik az akadalyokat zokszo nelkul.

te ismered a szuleidet egyebkent, tuti hogy komolyan gondoltak h orulj h ottlakhatsz? nem csak ilyen epes humoruk van?:D

2012. aug. 12. 16:43
 27/112 anonim válasza:
49%
Csak nekem tűnik úgy, hogy el vagy egy "kicsit" kényeztetve? Lehetsz akár hány éves, nem az a lényeg, és nem is hogy a szüleid milyen gazdagok, hanem az hogy édesanyád azt akarja, hogy ha majd kikerülsz (márpedig ha nem tanulsz és saját kereseted van)tudjál gazdálkodni a saját pénzedből. És abszolút nem normális hogyha egy gyerek a szüleire hagyatkozik és feldobott lábakkal várja a sült galambot! Igen is legyél felnőtt.. A mai világban nagyon meg kell gondolni hogy mire költ az ember. A műköröm nagyon szép és jó, de ha már azt nem csináltatsz akkor 4-5 ezer forinttal gazdagabb vagy. Igen hozzá lehet szokni a jóléthez amíg van aki főz mos meg eltart, de egyszer majd eljön az az idő is amikor már nem lesznek szülők...
2012. aug. 12. 16:44
 28/112 A kérdező kommentje:
Nem, nem vagyok elkényeztetve, mindig is csak a legszükségesebb dolgokat kaptam meg, semmi pluszt! Megsúgom azt is, hogy a műkörmöshöz is a legolcsóbbhoz járok! Szóval itt nem kényeztetésről van szó! Amúgy nem viccből mondták ezt a szüleim, tudom mikor viccelnek és mikor nem, de most nem!
2012. aug. 12. 16:47
 29/112 A kérdező kommentje:
Ja és, aki azt mondja, hogy azért csinálják ezt mert, hogy érezzem a pénz súlyát, hááát elárulom, hogy nekem már nagyon régóta az őtőlük kapott saját pénzből kellett ruhát vennem!
2012. aug. 12. 16:50
 30/112 anonim ***** válasza:
64%
Én most kihagytam egy évet egyetem előtt, mert nem tudtam eldönteni, hogy melyik szakot válasszam, így otthon maradtam. Dolgoztam néhányszor (diákmunka), de nem könnyű munkát találni, főleg ha nem bp-i vagy... Jobb esetben én is mehettem éjszakázni a Tesco-ba, ahol csicskáztattak össze-vissza, és kb. 0 fizetést kaptam vagy neoncsöveket csomagolni 12 órában a sok paraszttal (és ezt nem azért írom, mert gyári munkások, hanem mert tényleg totál parasztok voltak). Nekem anya nem engedte, hogy bármibe is beleadjak pénzt, mindent ő fizetett az elmúlt egy évben is, azt a kevés fizetésemet pedig arra költhettem, amire akartam (pl. abból jártam bulizni, fodrászhoz, hogy ezeket azért ne ő fizesse már), és hozzáteszem, hogy egyáltalán nem állunk jól anyagilag. Egyszerűen csak nem várja el, hogy szakma nélkül, 19 évesen, egyetem előtt állva én tartsam el magam. Bátyám egyetemre jár, harmadéves, ő sem dolgozik, csak ha adódik valami jobb lehetőség, szóval kettőnket plusz magát tartja el egyedül anya. Lehet, hogy elfogult vagyok, de szerintem ez a normális, bízik bennünk annyira, hogy tudja, hogy meg fogunk állni a saját lábunkon, ha eljön az ideje. Azt szabályosan megtiltotta, hogy egyetem mellett dolgozzak, hogy ne menjen a tanulás rovására (mérnöki szak, szóval tényleg így lenne).
2012. aug. 12. 16:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!