Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális a szüleim...

Szerintetek normális a szüleimtől?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, most érettségiztem és nem vettek fel egyetemre/főiskolára! Most azt mondták a szüleim el kell mennem dolgoznom, az odáig rendben is van, mert én elmegyek, de azt mondták, hogy innentől az én dolgaim nekem kell a fizetésemből finanszírozni (körmös, hajfesték, kaja, ruha, bérlet, stb) Szeretnék egy dologra vagyis nem egy dologra gyűjteni és ezt mondtam is nekik, azt mondták nyugodtan gyűjthetek, de mellette ezeket mind fizetnem kell holott ők is tudnák, nem vagyunk szegények! Ez normális? Máshol is ez van, hogy már 18 évesen ha dolgozik a gyerek, akkor fizetnie kell mindent, amit akar magának, meg, ami létszükséglet? Nem hiszem el, hogy nem segítenek semmibe! Elvagyok keseredve, miért szívatnak és majdnem, hogy dobnak ki a nagy világba, mert már 18 vagyok? Azt mondták annak örüljek, hogy egyáltalán még itthon lakhatom! Szerintetek ez normális? Ha lehet tapasztalt felnőttek válaszát várom legfőképp! Köszönöm a segítséget!
2012. aug. 12. 16:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/112 A kérdező kommentje:
Nem 50 éves koromig, de legalább addig, míg összegyűlik a pénz, amire szeretnék költeni, de már mind1!
2012. aug. 12. 17:08
 42/112 anonim ***** válasza:
46%

Ahogy én látom, anyuciék elkényeztetett gazdag kislányának büdös a munka...

Ha nem tanulsz, nem vettek fel sehová, akkor szerinted az a normális, ha otthon ülsz?

És ha elmész dolgozni, akkor szerinted az a normális, hogy az összes jövedelmet félreteszed?

Nem, az a normális, ha a kiadásaidat te állod.

Gondold el, ha albérletben kéne laknod...

Attól, hogy anyuciék gazdagok, még elvárhatják, hogy ne mereszd a segged otthon és ne tedd félre az összes pénzed.

2012. aug. 12. 17:08
 43/112 anonim ***** válasza:
27%
Ja és mégvalami: ez a pénzgyűjtögetés nálam 14-15 évesen kiment a divatból...
2012. aug. 12. 17:09
 44/112 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy az élet nem habos sütemény, itt nem kell azt gondolni, hogy fogok rájönni mindenre, mert már engem kicsi korom óta szigorúan nevelnek, szóval ez megint nem nagyon új, csak azért tettem fel a kérdést, hogy mással is ezt csinálják-e!
2012. aug. 12. 17:09
 45/112 anonim ***** válasza:
90%
Kizártnak tartom, hogy ne adjanak ezek után otthon enni neked. Szerintem anyukád csak arra gondolt, hogy ezek után ha például elmész pizzázni, vagy a barátaiddal beültök valahová, az a saját keresetedből megy. Ez teljesen normális. Az is, hogy a ruhát, hajfestéket stb... saját magadnak kell megvenned. Egyébként meg nem mindegy, hogy mire akarsz gyűjteni. Ha valami értelmes dologra (például lakás, autó stb.), akkor tutira segíteni fognak a szüleid. Azért viszont nyilván nem fognak mindent megvenni neked, hogy a keresetedet elektronikus kütyükre vagy csillagászati árú ruhakölteményekre költhesd.
2012. aug. 12. 17:10
 46/112 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Még mielőtt beírsz ide, először olvasd el, amiket még írtam! Megköszönném, ugyanis írtam, hogy nem vagyok elkényeztetett meg már sokmindent írtam azóta szóval engem ilyenekkel ne vádoljanak, köszöntem!!!!!!!
2012. aug. 12. 17:11
 47/112 A kérdező kommentje:
Na már nem utolsó, hanem utolsó előtti!
2012. aug. 12. 17:11
 48/112 anonim ***** válasza:
55%
De mire gyűjtesz?
2012. aug. 12. 17:12
 49/112 A kérdező kommentje:
Már írtam, hogy értelmes dologra gyűjtöm, ők is azt mondták, hogy ezt támogatják és helyes, de már leírtam! Legyen szíves, aki beír ide az olvassa el az írásaim!
2012. aug. 12. 17:14
 50/112 A kérdező kommentje:
Azt, hogy mire gyűjtök nem írom le! Magánügy! Annyit leírok, hogy egy millió szükséges hozzá!
2012. aug. 12. 17:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!