Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális a szüleim...

Szerintetek normális a szüleimtől?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, most érettségiztem és nem vettek fel egyetemre/főiskolára! Most azt mondták a szüleim el kell mennem dolgoznom, az odáig rendben is van, mert én elmegyek, de azt mondták, hogy innentől az én dolgaim nekem kell a fizetésemből finanszírozni (körmös, hajfesték, kaja, ruha, bérlet, stb) Szeretnék egy dologra vagyis nem egy dologra gyűjteni és ezt mondtam is nekik, azt mondták nyugodtan gyűjthetek, de mellette ezeket mind fizetnem kell holott ők is tudnák, nem vagyunk szegények! Ez normális? Máshol is ez van, hogy már 18 évesen ha dolgozik a gyerek, akkor fizetnie kell mindent, amit akar magának, meg, ami létszükséglet? Nem hiszem el, hogy nem segítenek semmibe! Elvagyok keseredve, miért szívatnak és majdnem, hogy dobnak ki a nagy világba, mert már 18 vagyok? Azt mondták annak örüljek, hogy egyáltalán még itthon lakhatom! Szerintetek ez normális? Ha lehet tapasztalt felnőttek válaszát várom legfőképp! Köszönöm a segítséget!
2012. aug. 12. 16:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/112 anonim ***** válasza:
70%
Rosszul látod kedves kérdező. Ha nem tanulsz,miért tartsanak el ők? Csak mert Te valamire gyűjteni akarsz? Akkor mondj le másról....és tényleg örülj annak, hogy jó környezetben élsz és nem kell rezsit fizetned stb.
2012. aug. 12. 16:28
 12/112 A kérdező kommentje:
Hát látom a legtöbben pont úgy fogják fel, mint az én szüleim, pedig ez sztem undorító! Sajnálom azokat, akikkel ugyenezt csinálják! Becsüljék meg viszont azok a szüleiket, akiknek segítenek 18 éves kora után is!
2012. aug. 12. 16:29
 13/112 anonim ***** válasza:
64%
Épp elég hogy 18éven keresztül pesztráltak.Ha jobban tanultál volna,most nem állt volna elő ez a helyzet.
2012. aug. 12. 16:30
 14/112 anonim ***** válasza:
75%

már megbocsáss, de elég balga vagy! miért nem jelentkeztél az egyetemen kívül valami 2éves OKJ-re is? akkor most tanulhatnál, nem kéne teljes állásban dolgoznod, lenne később egy szakmád, és a suli mellett persze még diákmelót is vállalhatnál, amiből telne a kis körmöcskédre meg a fodrászra...

engem anno felvettek egyetemre, amint tudtam elmentem 4 órába dolgozni, hogy legalább a bulikat meg a ruhákat, és egyéb "luxus" dolgokat ne anyukámnak kelljen fizetnie.

ja, és ebből a pénzből minden hónapban félre tettem, hogy a későbbi céljaimat is meg tudjam valósítani (autó).

azért a kaja meg a bérlet kicsit erős túlzás, viszont az ezen felüli dolgok saját erőből történő finanszírozását támogatom. jó, ha már időben megtanulod a pénz értékét, és lehet rájössz, hogy műköröm meg a hajfesték nem létszükséglet.

2012. aug. 12. 16:30
 15/112 anonim ***** válasza:
80%

Meny OJS tanfolyamra ha nem vettek fel egyetemre. Mert egy sima érettségivel nem sokra mész.

Igen a legtöbb szülő úgy van vele, hogy suli vagy munka.

Azért a hajfesték,körmös nem létszükséglet. Van akinek ezek mellett még a rezsibe is be kell szállnia.

2012. aug. 12. 16:31
 16/112 A kérdező kommentje:
De nagy szája van mindenkinek, ezt birom! Mindig aranyos, kedves, alkalmazkodó és tisztelettudó kislány voltam, szerettek is és mégis is ezt teszik velem! De hozzáteszem nincs azzal bajom, hogy ezt csinálják csak az bánt, hogy egyik percről a másikra és ilyen hirtelen!
2012. aug. 12. 16:31
 17/112 anonim ***** válasza:
72%
Szerencsére édesanyám, és az ő szülei, illetve apukám édesanyja is úgy gondoltam, hogy attól, mert valaki betölti a 18-at, még nem kell az oroszlánok elé vetni. eléggé megbotránkoztat a szüleid viselkedése.
2012. aug. 12. 16:32
 18/112 anonim ***** válasza:
45%
OJS=OKJ-t akartam írni.
2012. aug. 12. 16:32
 19/112 anonim ***** válasza:
69%

Ha már dolgozol,akkor ezeket illik magadnak fizetni.

nem tudom,ez miért undorító? Bocs,de ha te is kereső tagja leszel a családnak,mi a fenéért kéne másnak fizetni a műkörmödet? Mellesleg ha minimálbért keresel,még akkor is marad a pénzedből amit félretehetsz.. ruhát meg nem muszáj minden hónapban venni. A bérlet,körmös meg stb elvisz kb 20 ezret meg mondjuk ha veszel magadnak kaját,de nem hinném ,hogy a szüleid az övékéből nem adnak,csak abba is be kell szállnod az legyen mondjuk még egy 10-20 ez legrosszabb esetben is 40 ezer. Ha még 1 tizest elköltesz szórakozásra vagy akármire,akkor is marad 2x ezred,amit félretehetsz.

Persze ha te a legdrágább fodrászhoz meg körmöshöz jársz,és egy hónapban többször is,akkor lejjebb kell adnod kicsit,ennyi. Amúgy szánalmas,hogy hisztizel 18 éves létedre. Lehet,hogy a szüleid ezért is fogalmaztak direkt ilyen durván ,hogy örülj,hogy náluk lakhatsz mert követelőzöl.

És az ,hogy nem fizetik a körmeidet nem azt jelenti,hogy nem segítenek . Egy tök korrekt dolgot kértek,és felvilágositalak,hogy ez minden családnál így megy,de általában szólniuk sem kell a szülőnek mert egy 18 éves FELNŐTT ember természetesnek vezsi,hogyha ő is keres pénzt akkor nem a szülei finanszirozzák ezeket az igényeit.

2012. aug. 12. 16:35
 20/112 anonim ***** válasza:
88%

a kor nem számít, ha dolgozol akkor magad kell eltartanod! az hogy 18 vagy az már azt jelenti hogy felnőtt vagy, azt akarják neked megtanítani hogy az élet nem olyan egyszerű mint te azt hiszed! én 18 évesen a saját lábamra álltam, elköltöztem otthonról és szülői segítség nélkül élünk a párommal. mindent mi finanszírozunk a saját keresetünkből!

18L

2012. aug. 12. 16:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!