Szerintetek normális a szüleimtől?
már megbocsáss, de elég balga vagy! miért nem jelentkeztél az egyetemen kívül valami 2éves OKJ-re is? akkor most tanulhatnál, nem kéne teljes állásban dolgoznod, lenne később egy szakmád, és a suli mellett persze még diákmelót is vállalhatnál, amiből telne a kis körmöcskédre meg a fodrászra...
engem anno felvettek egyetemre, amint tudtam elmentem 4 órába dolgozni, hogy legalább a bulikat meg a ruhákat, és egyéb "luxus" dolgokat ne anyukámnak kelljen fizetnie.
ja, és ebből a pénzből minden hónapban félre tettem, hogy a későbbi céljaimat is meg tudjam valósítani (autó).
azért a kaja meg a bérlet kicsit erős túlzás, viszont az ezen felüli dolgok saját erőből történő finanszírozását támogatom. jó, ha már időben megtanulod a pénz értékét, és lehet rájössz, hogy műköröm meg a hajfesték nem létszükséglet.
Meny OJS tanfolyamra ha nem vettek fel egyetemre. Mert egy sima érettségivel nem sokra mész.
Igen a legtöbb szülő úgy van vele, hogy suli vagy munka.
Azért a hajfesték,körmös nem létszükséglet. Van akinek ezek mellett még a rezsibe is be kell szállnia.
Ha már dolgozol,akkor ezeket illik magadnak fizetni.
nem tudom,ez miért undorító? Bocs,de ha te is kereső tagja leszel a családnak,mi a fenéért kéne másnak fizetni a műkörmödet? Mellesleg ha minimálbért keresel,még akkor is marad a pénzedből amit félretehetsz.. ruhát meg nem muszáj minden hónapban venni. A bérlet,körmös meg stb elvisz kb 20 ezret meg mondjuk ha veszel magadnak kaját,de nem hinném ,hogy a szüleid az övékéből nem adnak,csak abba is be kell szállnod az legyen mondjuk még egy 10-20 ez legrosszabb esetben is 40 ezer. Ha még 1 tizest elköltesz szórakozásra vagy akármire,akkor is marad 2x ezred,amit félretehetsz.
Persze ha te a legdrágább fodrászhoz meg körmöshöz jársz,és egy hónapban többször is,akkor lejjebb kell adnod kicsit,ennyi. Amúgy szánalmas,hogy hisztizel 18 éves létedre. Lehet,hogy a szüleid ezért is fogalmaztak direkt ilyen durván ,hogy örülj,hogy náluk lakhatsz mert követelőzöl.
És az ,hogy nem fizetik a körmeidet nem azt jelenti,hogy nem segítenek . Egy tök korrekt dolgot kértek,és felvilágositalak,hogy ez minden családnál így megy,de általában szólniuk sem kell a szülőnek mert egy 18 éves FELNŐTT ember természetesnek vezsi,hogyha ő is keres pénzt akkor nem a szülei finanszirozzák ezeket az igényeit.
a kor nem számít, ha dolgozol akkor magad kell eltartanod! az hogy 18 vagy az már azt jelenti hogy felnőtt vagy, azt akarják neked megtanítani hogy az élet nem olyan egyszerű mint te azt hiszed! én 18 évesen a saját lábamra álltam, elköltöztem otthonról és szülői segítség nélkül élünk a párommal. mindent mi finanszírozunk a saját keresetünkből!
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!