Szerintetek normális a szüleimtől?
azt mondták, hogy innentől az én dolgaim nekem kell a fizetésemből finanszírozni [...] Szeretnék egy dologra vagyis nem egy dologra gyűjteni és ezt mondtam is nekik, azt mondták nyugodtan gyűjthetek, de mellette ezeket mind fizetnem"
"meg még anyu mondta, hogy kicsit beleraknak azért szerencsére!"
ennek semmi értelme. teljesen ellentmondasz magadnak...
Nem tudom miért kell mindennek elmondani a kérdezőt!Akkora hülyék vagytok,már bocs.
Mert attól hogy valaki nem jut be egy egyetemre már hülye,és semmirekellő?Na most elárulom,ha néznétek híreket,tudnátok hogy kevés államilag támogatott hely van,ahol a KITŰNŐK és egyéb protkósok között válogatnak. Ha okos vagy,még nem garancia semmire.Mert szerintetek valaki egy érettségivel halálra keresi magát?Abból mindenre telik? Egy minimálbér kb 60-70-80 ezer ft,ha nincs szakmád,meg ilyesmik. Én bár még nem vagyok felnőtt,nem dolgozok,még suliba járok,de az általam leírt dolgok esélyesek nekem is a jövőre nézve,azzal a különbséggel hogy velem sosem csinálnák ezt.Engem mindenben támogatnak,gyakorlatilag mindenem megvan.Kérdezővel hasonló személyiséggel rendelkezem,és egyáltalán nem büdös a munka,annak ellenére sem hogy jómódban élek.
Pontosan tisztába vagyok vele hogy mi mibe kerül,és az emberi fáradozást mennyire nem fizetik meg.Szerintem erre utal a kérdező is,mert ebből még az alapszükséglet se jön ki,nemhogy extrémebb.Ha vádaskodás helyett valaki összeszámolná hogy mi mibe kerül,már kisebbek lennének az arcok itt.
Körmös,fodrász,kozmetikus,edzőbérlet 5-5-5-5ezer ft,az ugye20ezer alsó hangon.
Buszbérlet kb 3ezer,szórakozás+kaja kb 15ezerruha,cipő,táska kb30ezer+egyéb költségek.
De már ha csak a legszükségesebbeket veszi egy csaj mondjuk a dm-be,az is 5ezer ft(sampon,tusfürdő,szappan,sminklemosó,sminklemosóvatta,balzsam,parfüm,szempillaspirál,borotva stb)
És ha az egész fizetésedet elköltöd,mi marad?Na így nem lehet 1-ről a kettőre jutni soha.Kérdező,szerintem nem normális ez,hogy egyáltalán nem támogatnak,semmiben.Nem azt mondom hogy 20ezer forintos legyen minimum minden vásárlás megmozdulásod,de nem is tűntél pénzéhesnek.Ha dolgozol,gyűjts inkább pénzt fizetős egyetemre,tanulj,és majd el tudsz helyezkedni többet fizető helyeken,így te is tudni fogod a szüleidet támogatni idős korukban.Nem hiszem el,hogy valaki szerint ez nem jó "üzlet"
üdv,17L
Tudod utolsó ilyen a magyar élet mindenki hónapról hónapra él ez a valóság. Aki pedig havi 15 ezret költ ruhára annak így sem úgyse lesz megtakarított pénze. Én is szeretnék toronyórát lánccal, de nem lehet ezt is el kell tudni fogadni.
Tényleg nehéz bekerülni egyetemre de 23 éves kor előtt egy OKJ ingyenes, arra is mehetne.
Én is mondom a fiamnak,hogyha befejezi a sulit,és nincs kedve tovább tanulni,akkor menjen és dolgozzon.
Én is megmondtam neki,hogy nem kérem hogy beszálljon anyagilag az albérletbe (ami elég drága, főleg hogy Angliában bérelünk lakást) nem kérem hogy beszálljon a kajába, vagy a közös költségbe. De mondtam neki,hogyha már keres,akkor a dolgait amire szüksége van vegye már meg a pénzéből (borotva,spray stb) Már ez is nagy segítség lenne nekem ha a fizetéséből ezt állná magának. Érdekes a fiam ezt teljesen megértette,hiszen bár nem élünk rosszul, de mi sem ajándékba kapjuk a pénzt.
Egyébként a kérdésedre hogy mi változna meg,hiszen csak 18 lettél. A válasz az változna meg,hogy önálló keresettel rendelkeznél,és lenen anyagi bevételed.. Ezért gondolták a szüleid, hogy ha már se lakbért,se kaját nem kell állnod,legalább a körömlakkot vedd már meg magadnak..Ebben meg gazuk van.
Utolsó: ha jól vettem ki, nem a kajáját kellene fizetnie, hanem a kis extra dolgait, amik nem létszükségletek.
Visszatérve: Egyetértek a szüleiddel. Nekem arcom égne, ha önálló fizetés mellett, úgy, hogy semmi kiadásom nincs, a szüleim pénztárcájából venném ki a pénzt a hülyeségeimre. Dolgozom egyetem mellett és a szüleim támogatnak is. Fizetik az albérletet, adnak kaját és pénzt utazásra, de az összes többit én fizetem magamnak. Ki tudnák fizetni a bulikat is, de így, hogy van önálló keresetem nem érzem szükségesnek. Meg nem is lenne pofám tőlük erre pénzt kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!