Szerintetek normális a szüleimtől?
Na, majd mindjárt jön olyan is, aki már kétévesen elment dolgozni.
Kérdező, az, hogy anyukád hány évesen ment dolgozni és hogy a szomszéd meg a kommentelők hány évesen mentek totál lényegtelen.Ahány ember, annyi fajta élet, annyi fajta lehetőség.Mindenki úgy boldogul, ahogy tud.Szerintem megértőbbek azok, akiknek később sikerül a teljes önállósodás, később kevésbé lesznek önteltek és érzéketlenek.
figyelj...igenis a 600 ft-os hajfesték luxus...akárhogyis nézem..én is megveszem ezt...és megengedek magamnak ezt azt...de nem ez a lényeg...lényegtelen, hogy mi a luxus meg mi nem...mert ezeket a dolgokat igen olcsón is meg lehet uszni...nem ez a kérdés és ez ebből a szempontból tök lényegtelen...a lényeg...h amugyis...szerinted ez nem nagy összeg...mér nem állod magadnak? mér nem segitesz legalább ennyit a szüleidnek, hogy magad állod a saját dolgaid ha már van saját munkád és pénzed? és mondjuk ha minimálbérből is mondjuk 10ezret magadra költesz, az már tök jo, belefér a körmös, a hajfesték, egy-egy buli, esetleg ruha...itt ott elveszel, köv honapban kevesebbet költesz stb...ez a lényeg....h miért várod el, hogy ha már van saját pénzed, anyukádék állják továbbra is az ilyen igényeidet? miért nem vagy picit ugymond önzetlenebb...szerinted nem az lenne a jo és normális, hogy picit kezdesz önállosodni (igy itt elkezdeni...) és nem terheled rá a szüleidre azt, amit már magadnak is meg tudsz venni?
23L
Gyorsan átfutottam a válaszokat, és abban igazad van, hogy még gyerek vagy... Legalábbis az én felfogásom szerint egy érett gondolkodással élő ember nem ír vissza ilyeneket. Mi nem tudjuk, hogy hogy élsz, milyen igényeid vannak/nincsenek.
Bár én is idén érettségiztem, és fel is vettek egyetemre, édesanyám azt mondta, hogy ne menjek el dolgozni, csak ha valami nagyon jó állást találok (nem terhel le annyira, hogy ne tudjak teljesíteni az egyetemen). Igaz nem élünk túl jól, nem egyszer volt már, hogy több napig csak szendvicsen éltünk. Ne értsd félre, nem megvetlek, vagy irigykednem az életszínvonaladra.
"Ha én gazdag lennék...", valószínűleg én is elküldeném a gyerekem dolgozni, hogy megtudja, hogy a pénz nem a fán terem hátul a kertben. Ez is egy olyan dolog, amit nem tudunk a te életedről, például, hogy a szüleidnek miből van bevétele, illetve te tudod-e, hogy azért mennyit dolgoznak. Én főként azért csinálnám ezt, mert én sem fogok örökké élni, és lehetnék akármennyire vagyonos, az utánam maradó örökséget nem lenne nehéz elkölteni akármilyen "luxus"-cikkekre. Ez is egy olyan dolog, hogy aki nem tud rá költeni, az neki luxus (megj.: a szó a latin lux szóból származik, jelentése (nap)fény, így a szót fényesnek, vagy inkább csillogónak lehetne fordítani). Azt sem hiszem el, hogy a te szépségápolásod párhuzamba állítható az alkoholizmussal. Azt sem várhatod el mindenkitől, hogy a műkörmöshöz-fodrászhoz "járkálást" ne vegyék luxusnak. Valakinek például 120.000 Ft-os bevétele van, amiből kiad 150.000-ret, és tényleg csak a legszükségesebb dolgokra (rezsi, élelem, sokaknak még ilyen-olyan hitelük is van, ami manapság rosszabb a halálnál, és most nem túloztam). Én elhiszem neked, hogy ezek neked "létszükségletek", mert nincs olyan lány/nő, aki nem szeret szépen kinézni. Ha megteheted, tényleg járj oda, ahova neked tetszik, ahhoz nekünk semmi közünk.
Viszont abban igazuk van, hogy a saját dolgaidra igenis te keresd meg a pénzt, persze csak ha van rá lehetőséged. Például én mindenhonnan csak azt hallom, hogy saját szalont akarnak, vagy ha azt nem is, legalább egy ilyen helyen dolgozni. Ha érdekel ennyire a szépségápolás, valószínűleg neked is ilyen helyen kellene először munkát keresned, erre mondják azt, hogy "kellemeset a hasznossal".
Az sem egy utolsó dolog, hogy milyen irányban szeretnél továbbtanulni. Hova nem jutottál be?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!