Én egy 16 éves meleg fiú vok, és be kéne adni pár dolgot a szüleimnek, csak nem tudom hogy, tudnátok segíteni?
Légyszi aki csak szitkozódni tud, az menjen tovább, most nincs erre szükségem :( Meleg téma, szóltam előre!
Szal az a helyzet h oda szeretnék költözni a barátomhoz, mert nagyon szeretem és szeretnék vele együtt lenni csak:
1) A szüleim nem tudják h meleg vok.
2) Utálják a melegeket, pláne apukám.
3) Én 16 éves vok, a barátom meg 29...
Szal kb ennyi :( De én mindenképp ott szeretnék lakni vele mert elegem van a bujkálásból meg a titkozólásból és vele szeretnék élni! Csak ha jól tudom 16 évesen akár a rendőrséget is rám küldhetik, szal muszáj h bele menjenek ebbe csak gőzöm sincs hogy adhatnám be ezt nekik :( De 2 évet én nem bírok még várni!
Jól tudom ezt h az ő beleegyezésük nélkül nem költözhetek el? Sztetek hogy kéne ezt elmondanom nekik? Hogy ne legyen balhé, vagy ha lehet minél kisebb? Ti mit szólnátok ha ilyet mondana a fiatok, ha látjátok rajta h tényleg nagyon szeretné, megengednétek neki?
"Addig örülj amíg meg nem látlak az utcán'"
Te megne szólalj mert lehet bajod a kérdezővel szíved joga de ez már a Ptk. szerint is ismeretlen tettes ellen indítandó magánvádas eljárást kimeríti fenyegetés, megfélemlítés kategóriában.
Én is azok közzé tartozom, akik természetesnek tartják, hogy egy 16 éves embernek joga van szerelmesnek lenni és szeretni és minél többet együtt lenni a szeretett emberrel és ez kortól (korkülönbségtől) és nemtől független. - Nyilván ebben a konkrét esetben a nagykorú partnernek nagyobb felelőssége van, mint amikor két nagykorú kapcsolatáról van szó. - Semmilyen törvénybe nem ütközik, hogy egy 16 (14-17) éves és egy 29 (18-100) emberek szerelmesek legyenek egymásba és együtt éljenek, semmi nem írja elő, hogy mekkora lehet a korkülönbség egy kapcsolatban. - Valóban nehezebb a helyzeted így, hogy fiatalkorú (nem kiskorú, mert az 14 év alatti gyerekre vonatkozik) vagy, de jogodban áll a szerelmeddel együtt lenned. -
Mit is tehetsz?
Én is azt javaslom, hogy mond el a szüleidnek, rokonaidnak. Javaslom, hogy ne egyszerre az egészet, hanem első alkalommal arról beszéljél, hogy meleg vagy és később, amikor már megemésztették, akkor beszélj a szerelmedről. Azt is javaslom, hogy ne egyszerre beszélj velük, hanem lehetőleg azzal a szülőddel, aki valószínűleg elfogadóbb lesz (gondolom, hogy az édesanyád), mert segíthet később az édesapáddal megértetni a helyzetet, sőt, ha van olyan rokonod (nagynéni, nagymama), aki megértőbb, toleránsabb, akkor legelőször vele kéne megbeszélned és vele együtt az édesanyád elé állni.
Ugyan jogodban áll a szerelmeddel találkozni, együtt tölteni az idődet, de a szüleidnek vannak felellőgégei veled kapcsolatban, ugyan akkor nem tilthatják a kapcsolatot. Mindenesetre meg kell egyeznetek, először neked, aztán a szerelmednek is, be kell mutatnod, hogy rá tudjanak bízni, hogy felelősen dönthessenek.
Adott esetben külső segítségre is szükséged lehet, ebben a meleg jogi szervezetek segíteni tudnak, tanácsadással, de akár tudnak biztosítani szakembert, aki segít a szüleiddel való beszélgetésekben, hogy a szüleid fel tudják dolgozni és ne legyenek ellened.
Szükséged lesz a szüleid segítségére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!