Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én egy 16 éves meleg fiú vok,...

Én egy 16 éves meleg fiú vok, és be kéne adni pár dolgot a szüleimnek, csak nem tudom hogy, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Légyszi aki csak szitkozódni tud, az menjen tovább, most nincs erre szükségem :( Meleg téma, szóltam előre!

Szal az a helyzet h oda szeretnék költözni a barátomhoz, mert nagyon szeretem és szeretnék vele együtt lenni csak:

1) A szüleim nem tudják h meleg vok.

2) Utálják a melegeket, pláne apukám.

3) Én 16 éves vok, a barátom meg 29...

Szal kb ennyi :( De én mindenképp ott szeretnék lakni vele mert elegem van a bujkálásból meg a titkozólásból és vele szeretnék élni! Csak ha jól tudom 16 évesen akár a rendőrséget is rám küldhetik, szal muszáj h bele menjenek ebbe csak gőzöm sincs hogy adhatnám be ezt nekik :( De 2 évet én nem bírok még várni!

Jól tudom ezt h az ő beleegyezésük nélkül nem költözhetek el? Sztetek hogy kéne ezt elmondanom nekik? Hogy ne legyen balhé, vagy ha lehet minél kisebb? Ti mit szólnátok ha ilyet mondana a fiatok, ha látjátok rajta h tényleg nagyon szeretné, megengednétek neki?

2012. máj. 25. 10:35
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
93%

10:52-es vagyok.

Most olvastam csak el, hogy te egyébként is össze akarnál vele költözni, nem csak akkor, ha a szüleid nem fogadnák el a helyzetet.

16 évesen én is együtt akartam élni az akkori párommal, mert szerelmes volt és ezzel nagyon sok szerelmes fiatal így van, nem csak te, de 16 évesen még nem megfelelő az idő. Egyszerűen azért, mert ilyenkor az emberek még kötelezően tanulnak, a szülőkkel laknak, tulajdonképpen ők tartják el. És nincs ebben semmi rossz, kivéve, ha rossz a kapcsolat a szülőkkel. De akkor sem az elköltözés a megoldás, csak sokszor le kéne ülnie a családnak megbeszélni a problémákat és akkor nem jutnának ide a fiatalok. Én tényleg kívánom, hogy elfogadjanak, de 16 évesen még tényleg ne akarj senkivel összeköltözni, mert valamilyen szinten még tényleg fiatal vagy hozzá. Lehet hogy gondolkodásmódodban már felnőttes vagy, de teljesen még nem. Majd mikor kiszállsz az iskolapadból és kénytelen leszel önállóan megteremteni magadnak azt az életet, amit addig a szüleid teremtettek meg. És itt most nem csak a pénzről beszélek, hanem munkahelyről, önállóságról, felelősségtudatról stb. Ezekhez vagy még jelen pillanatban fiatal.

De tényleg kívánom, hogy el tudjanak fogadni.

2012. máj. 25. 11:08
 22/67 anonim ***** válasza:
95%

Ne haragudj, tudom hogy nem vagy már gyerek. Hanem kamasz.

De látszik a megnyilvánulásaidból, hogy még igencsak szükséged van a szüleidre. Még lila ködben élsz, a szerelem minden és hasonlók. Ez teljesen természetes és normális ennyi idősen. De ezt muszáj kinőnöd, legalább részben, mielőtt elköltözöl.

A szerelem nem minden. Ráadásul elmúlik. Mióta vagytok együtt a pasiddal? Ha még csak 1-2 éve, akkor normális, hogy tart az első nagy lángolás. De ez mind elmúlik hamarosan.

A szülői szeretet viszont megmarad. Nem akarok drámázni, de ha te komolyan azt hiszed, hogy a pasid jobban kitart melletted, mint a saját anyád, az megint azt bizonyítja, hogy nem vagy még elég érett. A pasid csak annyit mond egyszer, hogy "szakítok", és ennyi, örökre eltűnik az életedből. Anyukád ilyet nem tehet és nem is tesz. Nem értem, hogy ha annyira érett vagy, ezt hogy nem bírod felfogni.

2012. máj. 25. 11:08
 23/67 anonim ***** válasza:
93%
Amúgy míg a szülői érzelmek erősebbek a vér, évek, család miatt s törvényesen is ők vonhatók felelősségre ha bajod esik addig ezzel szemben egy jogilag hozzád semmijen szinten nem köthető ember akinél "csak" az érzelmek kötnek össze pl simán kidobhat egy csettintéssel a házából ha valami neki nem tetszik. Na ezért is.
2012. máj. 25. 11:09
 24/67 A kérdező kommentje:

"Gond, hogy ő tart el, ha baj van felhánytorgatja (joggal), tényleg jó volna kuncsorogni egy közös mozi, vagy polóért amit ő sokall?"

Apám is felhánytorgatja mindig "amíg az én házamban laksz" "amíg az én kenyeremet eszed" blablabla meg nála is kucsorogni kell múltkor három hónapig kellett kucsorognom egy videókariért :S Szal ebben az se jobb ami itthon van...

2012. máj. 25. 11:09
 25/67 anonim ***** válasza:
94%
Mióta vagytok együtt?? Szerintem várj ezzel még 2 évet, addig kiderül hogy tartós-e a kapcsolat és ha igen, oda mész ahova akarsz. Addig meg lesz az érettségid és elmehetsz dolgozni is.
2012. máj. 25. 11:10
 26/67 anonim ***** válasza:
93%
Ez a törvény s a szülők "joga", hogy rendőrökkel kerestessen TÉGED s hazavigyenek téged véd akár a saját megondolatlanságod illetve mások akár rossz szándékától.
2012. máj. 25. 11:11
 27/67 anonim ***** válasza:
96%

De apád akkor is eltart, ha húzza a száját. Mert ő is tudja, hogy ez a dolga.

Én lányként belefutottam egy olyanba, amibe te akarsz most. Alig kellett 3 év, máris hallgattam, hogy bezzeg ő vette nekem azt a ruhát, és hasonlók. Na onnantól nem költöttem magamra. Utána azt hallgattam, hogy hogy nézek ki, miért nincs levágatva a hajam, miért járok kopottan. Különben is eltart, úgyhogy pattanjak az ágyba és legyek kedves, de rögtön. Sakk-matt, ebből a játszmából győztesen kijönni nem lehet.

Sajnálom, de tényleg hülyeséget akarsz tenni. Ha a szüleid valóban szeretnek, akkor ezt nem fogják megengedni. És remélem, mire betöltöd a 18-at, talán megérted, mekkora jót tettek veled..

2012. máj. 25. 11:13
 28/67 anonim ***** válasza:
95%

"Apám is felhánytorgatja mindig "amíg az én házamban laksz" "amíg az én kenyeremet eszed" blablabla meg nála is kucsorogni kell múltkor három hónapig kellett kucsorognom egy videókariért :S Szal ebben az se jobb ami itthon van...

Szerintem azért cikibb"

Szerintem azért cikibb s pofátlanabb a szerelmedtől kuncsorogni mintha "megvenne" mintha apádtól tennéd ugyanezt mint a gyereke státuszában.

2012. máj. 25. 11:13
 29/67 Ria6 ***** válasza:
79%

Szia!

Tehát nem azzal van a baj hogy milyen neműekhez vonzodsz, ezt a mai világban egy értelmes inteligens embernek illik elfogadni,csak úgy ahogy a többi sokkal durvább dolgot. Azzal nagyobb a gond hogy nagyon fiatal vagy még és sokat változhatsz, és ez álltal változhat pozitív illetve negatív irányban is a kapcsolatod a pároddal, és teszem azt ha negatív irányban változik a dolog és te felégetve mindent magad mögött elköltözöl és mégsem megy mihez kezdesz? Mihez kezdesz úgy hogy nem vagy nagykorú nincs szakmád és még iskola köteles is vagy? Mész intézetbe? Annak ügye te is tudod hogy pokoli vége lenne. Szerintem az lenne az épszerű megoldás hogy akár egy szakember segítségével ülj le és adagold be a családnak hogy mi ujság veled (ne feledd akárhogy reagálnak türnöd kell és sértődés nélkül neked kell nyitni feléjük) aztán haa ez megvan várj éld az életed tovább... eltiltás? ne viccelj a mai világban ez szinte lehettetlen azt metudjátok oldani majd hogy ha nem is a szülők engedélyével de lássátok egymást. De a mai helyzetben ahol egy 2szakmával esetleg diplomával rendelkező ember nem talál munkát 2x is jól gondold meg mit tesszel mert nagyon csúnya vége lehet. Ha ennyire felnőtt akarsz lenni hogy elakarsz költözni és élettársi kapcsolatot akarsz folytatni gondolkozz is felnőtként mert ez a "nem érdekel én megteszem" meg hasonló megnyilvánulásaid nem más mint a tinédzser lázadás. Am a barátod mit gondol? Üdv Ria

2012. máj. 25. 11:16
 30/67 A kérdező kommentje:

jó hát én értem valamilyen szinten igazatok van

de ez tényleg más mint a többi ilyen kapcsolat, mert már megoldottunk 1-2 nehéz kapcsolati problémát, és érzem h mennyire szeretem és mennyire fontos nekem, és örökké vele akarok maradni! És azt is érzem h ezzel ő is így van!

8 hónapja vagyunk együtt am...

2012. máj. 25. 11:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!