Túl sokat kérek a boldogsághoz?
20 éves vagyok, lány.
A szüleimmel lakom egy elég rossz állapotú kis lakásban Pesten amióta csak az eszemet tudom (törött ablakok, csótányok stb...)
Ők elég idősek (67 és 51 évesek), a gondolkodásuk is meglehetősen régimódi.
Szerintem elég szigorúan neveltek: nem mehettem soha az osztálytársaimmal "lógni" (mondván bele visznek a rosszba..), nem mehettem iskolai táborokba (mondván megfulladom a tóparton stb..), szórakozóhelyre a mai napig nem engednek és még sorolhatnám.
Így hát gimiben maradt a tanulás, bár nem mentem egyetemre anyagi okok miatt - inkább elmentem dolgozni. Havi nettó 160 körül kapok.
Van kb. 2 millió forint megtakarított, összespórolt pénzem. Szeretnék venni egy autót 1 millióért. Ő, mármint az autó lenne a "mindenem". Végre valami amit ápolhatok, szerethetek, amire büszke lehetek, amivel úgymond többnek érezhetném magam, sikeresnek én is, boldognak nemcsak más...
Ha csak kimondom az autó szót, a szüleim rögtön kiabálnak. Pénzkidobás, felelőtlenség, kirúgnak majd a munkahelyemről és akkor mi lesz, hogy fogom fenntartani, az össze megspórolt pénzem rá fog menni stb stb stb..
Nincs semmi örömöm az életben, ez lenne az egyetlen és meg van tiltva ahogy szinte minden.
Régebben gimiben a ruhák, smink, cipő ez-az érdekelt, de ezekbe már nagyon beleuntam.
Mit tegyek?
ma 11:33
nekem kozmetikus a szakmám, 1 percet se dolgoztam benne , nincs nyelvvizsgám se egyszerű raktárban dolgozom, 2 műszakban, de megkeresem a havi 140 nettót...ha nem ismered a világ összes munkahelyét akkor ne írd hogy lehetetlen....
53-as: Te mit dolgoztál/dolgozol?
Érettségim van és nyelvtudásom, 3 nyelven beszélek felsőfokon.
Az autó olyan szabadságot ad, mint semmi.
Egy bérelt lakás fenntartása BIZTOSAN legalább 3x annyiba kerülne, mint az autó fenntartása és akkor még mindig bkv-val járok.. :((
A kérdésem nem kamu. Miért lenne az?? Megszoktam azt a "magányt" hogy nem vagyok bulizós, piás huszonévesek között, de nem azt a magányt mikor nincs akihez hozzá szólj.
Ha elbocsátanak a munkahelyemről, LEKOPOGOM!! választhatom hogy nem járok az autóval, de azt nem hogy nem fizetem a bérletet, rezsit, villanyt, vizet...
Ha ennyire ragaszkodsz a kocsihoz,vegyél. Itt mindenki leírja a saját véleményét, de megváltoztatni téged nem fogunk.
Nekem az első a lakás lenne,de nem vagyunk egyformák. Nagyon sok ember lakik albérletben élete végéig, de kocsijuk van. Nagyon sok ember panaszkodik, hogy nincs pénze, de kocsijuk van.
Nekem nem létszükséglet az autó. Bárhova eljutok anélkül is,pedig elég össze-vissza dolgozok és nem abban a városban, ahol lakom.
Azt tanácsolom, hogy döntsd el mire vágysz, mik a terveid. S ne hagyd, hogy a szüleid beleszóljanak az életedbe. Tanácsot adhatnak, de nem élhetik ők helyetted a te életed.
OK, akkor én is leírom, hogy költözz el otthonról inkább. Havi nettó 160-ból lazán elvagy egy albiban, még egyedül is. Én kb. 120-ból jövök ki egy bp-i garzonban havonta, ebből az albi mindenestül kb. 60-70-et visz el. Tehát még így is maradna havi 40ezred a kocsira vagy félretenni. Elköltözöl, meglátod, hogyan tudsz úgy élni, aztán ha még mindig így gondolod, veszel egy autót. Ez az anyagi része.
A nem anyagi része szerintem aggasztóbb. Hosszú távon nem leszel boldogabb egy autótól, meg bármilyen tárgytól, anyagi javaktól. Boldogtalan lehetsz a szegénységtől, de tartósan boldog az anyagiaktól nem. Próbálj meg sokféle örömet felfedezni az életben, és kipróbálni olyan dolgokat, amiktől a szüleid megfosztottak. Kezdd el élni a saját életed, fedezd fel a világot, keresd új emberek társaságát, ... és költözz el otthonról!
Nem olvastam végig az összes választ, de mivel kiemelted a kérdésed, gondolom még nem kaptál elég megfelelőt.
De nem is tudom, hogy mit szeretnél? Úgy vettem észre a többség azt javasolja, költözz el, ezt te nem szeretnéd, te autót akarsz. Akkor vedd meg! Mi tart vissza? Felnőtt nő vagy, saját keresettel, saját spórolt pénzzel. A barátnőim is hasonló helyzetben vannak, szülőkkel élnek, dolgoznak, és vettek kocsit. Egyikük 100ezret keres, és mégis megoldja. Neked könnyebb a dolgot 160ból. A te életed, a te döntéseid, ha valamit elcseszel, akkor meg a te tapasztalatod lesz. Mi a probléma?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!