Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl sokat kérek a boldogsághoz?

Túl sokat kérek a boldogsághoz?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, lány.

A szüleimmel lakom egy elég rossz állapotú kis lakásban Pesten amióta csak az eszemet tudom (törött ablakok, csótányok stb...)

Ők elég idősek (67 és 51 évesek), a gondolkodásuk is meglehetősen régimódi.

Szerintem elég szigorúan neveltek: nem mehettem soha az osztálytársaimmal "lógni" (mondván bele visznek a rosszba..), nem mehettem iskolai táborokba (mondván megfulladom a tóparton stb..), szórakozóhelyre a mai napig nem engednek és még sorolhatnám.

Így hát gimiben maradt a tanulás, bár nem mentem egyetemre anyagi okok miatt - inkább elmentem dolgozni. Havi nettó 160 körül kapok.

Van kb. 2 millió forint megtakarított, összespórolt pénzem. Szeretnék venni egy autót 1 millióért. Ő, mármint az autó lenne a "mindenem". Végre valami amit ápolhatok, szerethetek, amire büszke lehetek, amivel úgymond többnek érezhetném magam, sikeresnek én is, boldognak nemcsak más...

Ha csak kimondom az autó szót, a szüleim rögtön kiabálnak. Pénzkidobás, felelőtlenség, kirúgnak majd a munkahelyemről és akkor mi lesz, hogy fogom fenntartani, az össze megspórolt pénzem rá fog menni stb stb stb..

Nincs semmi örömöm az életben, ez lenne az egyetlen és meg van tiltva ahogy szinte minden.

Régebben gimiben a ruhák, smink, cipő ez-az érdekelt, de ezekbe már nagyon beleuntam.

Mit tegyek?

2012. ápr. 21. 22:47
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy lakóautót és költözz el.
2012. ápr. 21. 22:48
 2/62 anonim ***** válasza:
90%
ha van ennyi megtakarított pénzed akkor miért nem mész albérletbe? Egyszer le kell válnod a szüleidről, különben mindenbe bele fognak szólni
2012. ápr. 21. 22:49
 3/62 A kérdező kommentje:
Lakóautót? Normális 5 ajtósra gondolok.
2012. ápr. 21. 22:49
 4/62 A kérdező kommentje:
Az albérlet rengeteg pénzt lehúzna rólam. 80 ezret biztos. Ebből már lízingelni is tudnék autót, nemde? Meg hát alig vagyok otthon, különösen hogy utálok otthon lenni.
2012. ápr. 21. 22:51
 5/62 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább elköltöznék ebből a pénzből. 160 nettóból simán tudsz albérletbe menni, akár más fiatalokhoz társulni, akkor legalább lenne korodbeli társaságod, be tudnád pótolni a kimaradt lógásokat.
2012. ápr. 21. 22:52
 6/62 anonim ***** válasza:
87%

én is elköltöznék

minek vagy még ott?

2012. ápr. 21. 22:53
 7/62 anonim ***** válasza:
100%

Nem arról van szó, hogy túl sokat kérsz, egyszerűen magad sem tudod, hogy mit akarsz, és azt hiszed, egy autó megoldana mindent.

20 éves vagy, nem egészséges ebben a korban olyan szintű szülői befolyásolás alatt állni, hogy nem engednek bulizni és te ezt tűröd, meg sem próbálsz kitörni...

Ezen a lelkiállapoton nem segít egy autó. Inkább költözz el, és kezdj el élni.

2012. ápr. 21. 22:55
 8/62 A kérdező kommentje:
Szeretek egyedül lenni. Így szoktam meg, nagyon furcsa és szokatlan és valszeg lehetetlen lenne "örömteli" bepótolni ezeket.
 9/62 anonim ***** válasza:
100%
80? ha vkikkel összeköltözöl kijöhetsz 30ból is. Oké kell kaja is de akkor is. legalább boldog lennél
 10/62 anonim ***** válasza:
84%
Simán néznék egy jó kis lakást abból a megspórolt pénzből, max hitelt veszek fel hozzá....
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!