Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl sokat kérek a boldogsághoz?

Túl sokat kérek a boldogsághoz?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, lány.

A szüleimmel lakom egy elég rossz állapotú kis lakásban Pesten amióta csak az eszemet tudom (törött ablakok, csótányok stb...)

Ők elég idősek (67 és 51 évesek), a gondolkodásuk is meglehetősen régimódi.

Szerintem elég szigorúan neveltek: nem mehettem soha az osztálytársaimmal "lógni" (mondván bele visznek a rosszba..), nem mehettem iskolai táborokba (mondván megfulladom a tóparton stb..), szórakozóhelyre a mai napig nem engednek és még sorolhatnám.

Így hát gimiben maradt a tanulás, bár nem mentem egyetemre anyagi okok miatt - inkább elmentem dolgozni. Havi nettó 160 körül kapok.

Van kb. 2 millió forint megtakarított, összespórolt pénzem. Szeretnék venni egy autót 1 millióért. Ő, mármint az autó lenne a "mindenem". Végre valami amit ápolhatok, szerethetek, amire büszke lehetek, amivel úgymond többnek érezhetném magam, sikeresnek én is, boldognak nemcsak más...

Ha csak kimondom az autó szót, a szüleim rögtön kiabálnak. Pénzkidobás, felelőtlenség, kirúgnak majd a munkahelyemről és akkor mi lesz, hogy fogom fenntartani, az össze megspórolt pénzem rá fog menni stb stb stb..

Nincs semmi örömöm az életben, ez lenne az egyetlen és meg van tiltva ahogy szinte minden.

Régebben gimiben a ruhák, smink, cipő ez-az érdekelt, de ezekbe már nagyon beleuntam.

Mit tegyek?

2012. ápr. 21. 22:47
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
100%

Ha kamu, ha nem: felejtsd el azt az idióta autót és költözz el.

Mi sokkal kevesebb pénzből élünk ketten apámmal, én tanulok és pici árvaságival tudok hozzájárulni a kasszához.

Ha neked nem jó otthon, az autó nem segít rajta.

2012. ápr. 22. 08:59
 42/62 anonim ***** válasza:
76%
De válaszolhatnál végre mi a munkád..
2012. ápr. 22. 09:40
 43/62 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem kamu, akkor én is csak azt javaslom: vegyél lakást. Mi most vettünk egyet, kissé lepukkant (egyedül a fürdőszoba van rendbehozva), de szépen kifestegetjük, veszünk bele bútorokat, és ha vigyázunk rá, akkor elég jó áron el lehet majd adni később, bármikor. 6-8 évente egyszeri költség az állagmegóvás, míg egy kocsiba rengeteg pénz csak a benzin.

Igaz, hogy mi nagyobb lakást vettünk (1+2 félszoba), mert én az öcsémmel költözöm, de így is bőven megérte.

Garzonokat, egész jókat lehet már kapni 5 milliótól is, és ki lehet fogni jó állapotúakat ilyen áron. (Eredetileg pont egy ilyet akartam venni, de tesóm miatt inkább egy nagyobbat kerestem.)

Ja, az én fizetésem alig súrolja a 100-at, tesóm pedig suliba jár.

Ha kamu, akkor pedig menj máshova játszani, mert nem szép dolog ilyen helyzettel viccelődni.

2012. ápr. 22. 09:53
 44/62 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is kamu. Nem a fizu miatt, én is 170 nettót keresek kétnyelvű ügyfélszolgálaton érettségivel, tehát ezt még el is tudnám képzelni.

De tele van ellentmondásokkal a sztori.

1. Ha a szülei érvelnek a kocsi ellen azzal, hogy mi van, ha elveszíti a munkáját, az gáz. Bezzeg ő a lakás ellen ugyanezzel érvel.

2. Akinek ennyire szar az élete, ahogy itt elő van adva, az már minimálbérrel is boldogan menekül albérletbe, mert még lakótársakkal lakni is jobb, mint a szülők börtönében, csótányok közt. Ehhez képest a végére a kérdező már kimondottan ragaszkodik az apukájához (attól, hogy elköltözöl, még nem kell vele megszakítani a kapcsolatot).

4. Tegnap még az volt a bajod, hogy te szeretsz egyedül lenni, neked nem való, hogy mással bérelj lakást, erre most mit írsz?

"Ha elmennék egyedül lakni, még 10x magányosabbnak érezném magam.."

Döntsd már el, hogy akkor mi bajod is van!

2012. ápr. 22. 10:49
 45/62 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó válaszadó már leírta azokat, amik bennem is felmerültek. Még annyi:

Ha ennyi a fizetésed, akkor hogy hogy törött ablakok vannak a lakásban?

2012. ápr. 22. 11:13
 46/62 anonim ***** válasza:
53%

Nem létezik, hogy egy szaros érettségivel 160 nettót keress...

Nekem is csak az van és alig súrolja a 65-t.

Mellesleg ha neked annyira rossz otthon, hogy beleszólnak az életedbe akkor ne egy kocsin járjon az eszed 20 évesen hanem költözz el.

Nekem égne a fejem, hogy anyámékkal élnék egy pukkant lakásban és sajnáltatnám magam de kocsira lenne pénzem.

Arról nem beszélve, hogy egy albérlet 160-ból bőven kijön és még marad is.

De ez a kérdés tuti kamu egyre biztosabb vagyok a válaszaidból...

2012. ápr. 22. 11:21
 47/62 anonim ***** válasza:
67%

Nem létezik, hogy egy szaros érettségivel 160 nettót keress...

Nekem is csak az van és alig súrolja a 65-t.

Mellesleg ha neked annyira rossz otthon, hogy beleszólnak az életedbe akkor ne egy kocsin járjon az eszed 20 évesen hanem költözz el.

Nekem égne a fejem ha anyámékkal élnék egy pukkant lakásban és sajnáltatnám magam de kocsira lenne pénzem.

Arról nem beszélve, hogy egy albérlet 160-ból bőven kijön és még marad is.

De ez a kérdés tuti kamu egyre biztosabb vagyok a válaszaidból...

2012. ápr. 22. 11:22
 48/62 anonim ***** válasza:

Én 150-et keresek egy szaros érettségivel, úgyhogy szerintem nem ezen kell fennakadni.

Szerintem kérdező, neked segítségre van szükséged. Őrület nagy káosz van a fejedben.

2012. ápr. 22. 11:24
 49/62 anonim ***** válasza:

" Én 150-et keresek egy szaros érettségivel, úgyhogy szerintem nem ezen kell fennakadni. "

De gondolom nem csak egy érettségid van, hanem szakmád is, vagy több nyelvvizsgát.

Én elhiszem, hogy lehet ennyit keresni egy érettségivel, de az illetőnek nem csak érettségije van, hanem amit írtam.

Mert ha csak érettségi, de se szakma, se nyelvtudás nincs, azzal nem hiszem.

2012. ápr. 22. 11:33
 50/62 anonim ***** válasza:
Szerintem is inkább egy lakás lehetne a büszkeséged.
2012. ápr. 22. 12:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!