Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl sokat kérek a boldogsághoz?

Túl sokat kérek a boldogsághoz?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, lány.

A szüleimmel lakom egy elég rossz állapotú kis lakásban Pesten amióta csak az eszemet tudom (törött ablakok, csótányok stb...)

Ők elég idősek (67 és 51 évesek), a gondolkodásuk is meglehetősen régimódi.

Szerintem elég szigorúan neveltek: nem mehettem soha az osztálytársaimmal "lógni" (mondván bele visznek a rosszba..), nem mehettem iskolai táborokba (mondván megfulladom a tóparton stb..), szórakozóhelyre a mai napig nem engednek és még sorolhatnám.

Így hát gimiben maradt a tanulás, bár nem mentem egyetemre anyagi okok miatt - inkább elmentem dolgozni. Havi nettó 160 körül kapok.

Van kb. 2 millió forint megtakarított, összespórolt pénzem. Szeretnék venni egy autót 1 millióért. Ő, mármint az autó lenne a "mindenem". Végre valami amit ápolhatok, szerethetek, amire büszke lehetek, amivel úgymond többnek érezhetném magam, sikeresnek én is, boldognak nemcsak más...

Ha csak kimondom az autó szót, a szüleim rögtön kiabálnak. Pénzkidobás, felelőtlenség, kirúgnak majd a munkahelyemről és akkor mi lesz, hogy fogom fenntartani, az össze megspórolt pénzem rá fog menni stb stb stb..

Nincs semmi örömöm az életben, ez lenne az egyetlen és meg van tiltva ahogy szinte minden.

Régebben gimiben a ruhák, smink, cipő ez-az érdekelt, de ezekbe már nagyon beleuntam.

Mit tegyek?

2012. ápr. 21. 22:47
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 A kérdező kommentje:

Egy albérletet fizetni olyan lenne, mint valami alul lyukas táskába tömni a pénzt fölöslegesen..

Az autóba viszont elvonulhatnék, utazhatnék vele, "menőzhetnék" vele (jó értelembe - nem vagyok az a felvágós..)

2012. ápr. 21. 22:57
 12/62 A kérdező kommentje:

És itt jön be, mi lesz ha netán elbocsátanak?

Hitelt milliókra (lakásra) nem tudok így felvenni.

Neten nézegettem, társbérlet egy jobb lakásba 30ezer plusz rezsi, szóval olyan 50-60 körül lenne, de az autóhoz képest szerintem az is nagyon sok, nem?

2012. ápr. 21. 23:00
 13/62 anonim ***** válasza:
100%
Pesten mini panelt lehet venni 6 millióért. Ebből neked van 2. Ha ennyi a nettód, simán ad a bank hitelt. Miért nem erre törekszel? Leválsz a szüleidről és élheted a saját életed. :)
2012. ápr. 21. 23:00
 14/62 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte leszek. Mindig is nevetségesnek tartottam azokat az embereket, akik kiszálltak a csilli-villi autójukból és menőztek vele. Majd mikor megkérdeztem tőlük, és hol laksz, akkor azt mondták: anyámnál. :)
2012. ápr. 21. 23:02
 15/62 A kérdező kommentje:

Hol lehet kapni lakást 6 millióért?

Csömörből vödörbe nem akarok menni.. hamár új lakás, legyen jobb mint a mienk (20 évnél fiatalabb, lehetőleg Budán).

2012. ápr. 21. 23:02
 16/62 anonim ***** válasza:
100%

Utazhatnál az autóval. Olyan érzés lenne, mintha elmennél a szüleidtől, de csak egy helyben toporognál.

Én is elköltöznék. Akkor normálisan élnék, és nem akarnám, hogy egy autó legyen a mindenem.

2012. ápr. 21. 23:03
 17/62 anonim ***** válasza:
100%

Csöbörből vödörbe...

Szerintem egy álomvilágban élsz. Vagy nem vagy 20 éves.

2012. ápr. 21. 23:05
 18/62 A kérdező kommentje:

Volt egy autóm ám, apukámtól kaptam meg, egy 22 éves Suzukit. De hirtelen teljesen beesett a fékje menet közben, és karambol lett. Hál isten nem haltam meg, hatalmas baleset is lehetett volna.. Apum persze engem hibáztatott "rossz hatással voltam az autóra, bezzeg vele sosem fordult elő ilyesmi a fékkel".

Amíg velem volt a kis Suzuki, hiába 22 éves olyan boldog voltam, és úgy vezettem mintha egy Ferrari lett volna. Olyan büszke és elégedet voltam! Szünetekbe lementem megnézni, meg van-e még, hogy van.. mindenhova vele mentem. Nagyon élveztem!!

2012. ápr. 21. 23:07
 19/62 anonim ***** válasza:
71%
Ez kezd egy cseppet szánalmasan hangzani.
2012. ápr. 21. 23:09
 20/62 A kérdező kommentje:
Mert????
2012. ápr. 21. 23:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!