Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl sokat kérek a boldogsághoz?

Túl sokat kérek a boldogsághoz?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, lány.

A szüleimmel lakom egy elég rossz állapotú kis lakásban Pesten amióta csak az eszemet tudom (törött ablakok, csótányok stb...)

Ők elég idősek (67 és 51 évesek), a gondolkodásuk is meglehetősen régimódi.

Szerintem elég szigorúan neveltek: nem mehettem soha az osztálytársaimmal "lógni" (mondván bele visznek a rosszba..), nem mehettem iskolai táborokba (mondván megfulladom a tóparton stb..), szórakozóhelyre a mai napig nem engednek és még sorolhatnám.

Így hát gimiben maradt a tanulás, bár nem mentem egyetemre anyagi okok miatt - inkább elmentem dolgozni. Havi nettó 160 körül kapok.

Van kb. 2 millió forint megtakarított, összespórolt pénzem. Szeretnék venni egy autót 1 millióért. Ő, mármint az autó lenne a "mindenem". Végre valami amit ápolhatok, szerethetek, amire büszke lehetek, amivel úgymond többnek érezhetném magam, sikeresnek én is, boldognak nemcsak más...

Ha csak kimondom az autó szót, a szüleim rögtön kiabálnak. Pénzkidobás, felelőtlenség, kirúgnak majd a munkahelyemről és akkor mi lesz, hogy fogom fenntartani, az össze megspórolt pénzem rá fog menni stb stb stb..

Nincs semmi örömöm az életben, ez lenne az egyetlen és meg van tiltva ahogy szinte minden.

Régebben gimiben a ruhák, smink, cipő ez-az érdekelt, de ezekbe már nagyon beleuntam.

Mit tegyek?

2012. ápr. 21. 22:47
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem is.
2012. ápr. 21. 23:12
 22/62 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen fizetéssel hitelt vennék fel, és megvásárolnék egy kicsi, de tiszta, napfényes lakást.
2012. ápr. 21. 23:14
 23/62 anonim ***** válasza:
34%
szerintem hitelt semmiképp se vegyél fel, de én inkább elköltöznék abból a pénzből. Nem tudom, mennyiért lehet Pesten lakást venni, fogalmam sincs, de én arra hajtanék! Többet érsz vele egy autónál, és ha úgy jön, ki is tudod adni, az stabil pénz, ha van bérlő, keresel még egy kis pénz, eladod a lakást, és veszel egy jobbat, ahol kényelmesen élhetsz! Nekem legalábbis ez lenne a tervem.
2012. ápr. 21. 23:15
 24/62 anonim ***** válasza:
100%

De kis cukkancs, most olvastam bele rendesebben.

Lakásokat nézek folyton, hátha egyszer nyerünk a lottón...

Szóval tégla lakást is lehet venni 6 millióért. Szépet, felújítottat.

2012. ápr. 21. 23:16
 25/62 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, de nekem mikor végigolvastam a hozzászólásaidat kérdező, az 5 éves keresztlányom ugrott be, mikor szeretne egy barbie-t. Csak te nem vagy 5 éves. Önállóságra kéne törekedned, nem álomvilágban élni. Szupi ház Buda stb... Szánalmas amiket mondasz.

22/L

2012. ápr. 21. 23:18
 26/62 anonim ***** válasza:
83%

Érdekes, amikor a költözést hozzuk fel, akkor már neked is eszedbe jut a "mi lesz, ha közben elveszítem a munkám?" problémakör, de ha a szüleid mondják ugyanezt az érvet a kocsi ellen, az már baj.

De mondok jobbat...20 éves vagy. Ha annyira akarod az autót, fogd magad és vedd meg. Ha bulizni akarsz, fogd magad, és menj el. Itt sajnálod magad, hogy milyen szar, közben meg egy 20 éves lány vagy, aki a körülményekhez képest átlagon felül keres (ha azt nézzük, hogy érettségid van, a 160 nettó nagyon jó fizu).

Ettől függetlenül én butaságnak tartanám, hogy kocsit vegyél, és maradj továbbra is a szüleid szigora alatt. Igazából ez neked egy tökéletes kibúvó ahhoz, hogy ne kelljen továbblépned az életben. Mindent rájuk foghatsz.

De ilyen életet képzeltél el magadnak? Egy kocsiba leszel szerelmes, az fog feleségül venni, és annak szülsz gyerekeket? Mert most kb. ezt alapozod meg a viselkedéseddel.

2012. ápr. 21. 23:23
 27/62 anonim ***** válasza:
75%

Diploma nélkül havi 160 nettó??? Mit dolgozol? Én orvosként fele ennyit fogok kapni, de most nem rólam van szó...

A témára térve, én se nagyon ajánlanám az autót, amíg nincsenek a "lakhatási körülményeid" rendezve. Szerintem is magasabb prioritású a lakhatás az egyéni közlekedésnél, hogy ilyen hivatalosan fejezzem ki magam. Ráadásul, nyáron már állítólag 500Ft lesz 1 liter benzin, emellett teljesítmény adó, kötelező, műszaki, szerviz stb, amik akkor is sokba kerülnek, ha be se ülsz a kocsiba. Ráadásul, az összes autónak elég nagy az értékvesztése, pláne új autóknál (de a használt kocsik se sokkal jobbak). Így jóval nehezebben lesz később saját lakásra pénzed.

Sokakkal ellentétben én viszont inkább egy olcsóbb albérletet ajánlok, mert amellett is tudsz félretenni. És ki tudja, hogy pár év múlva melyik városba fog egy jobb lehetőség adódni, vagy álmaid hapsijának pont oda kell mennie dolgozni, így egy saját lakás "röghöz kötne" még ilyen fiatalon. Hitelfelvételt pedig amúgy sem ajánlok, mert 20 évre előre lehetetlen tervezni (ráadásul a kamatok miatt ugyanott vagy, mintha ennyi pénzből egy albérletben laktál volna és közben spórolsz egy hitelmentes lakásra).

Inkább keress egy jó hapsit magadnak, és őt szeretheted, ápolhatod, büszke lehetsz rá. Ráadásul, be tud szállni a költségekbe, ha odáig jutnak a dolgok. :)

2012. ápr. 21. 23:32
 28/62 anonim ***** válasza:
64%

Budai lakás, mi? Meg toronyóra lánccal?

Érdekes életed lehet, mintha egy hatalmas buborékban élnél. :)

2012. ápr. 21. 23:33
 29/62 anonim ***** válasza:
100%

egy 160as fizetésből havonta félreraksz 80-100at akkor már ott tartasz hogy egy éven belül egy millát összespórolsz

1-2 év és lehet saját lakásod, akkor miért költenél egy kocsira? egy saját lakásba nem is kell tankolni hogy "elvonulhass" és nézelődj, hanem ott lenne az egész és a tied lenne

szerintem is sokkal jobban megérné

egy kis kuckó ami csak a tied

2012. ápr. 21. 23:43
 30/62 anonim ***** válasza:
21%
Jól kitalálta ezt a kérdező: betört ablak, csótány, 22 éves Suzuki... Mi meg bevesszük. Vagy mégsem?
2012. ápr. 22. 00:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!