Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öcsémből meleg lesz? Tehetetle...

Öcsémből meleg lesz? Tehetetlenek vagyunk a lányossága eltörlésében.8 éves.

Figyelt kérdés

Sziasztok.

5-en vagyunk testvérek.

1 lány 4 fiú. Lány 5 éves,az érintett 8,utolsó előtti 9 és én 13.

Mindig,de mindig csak a lánytestvérünkkel játszik,barbiest!!,babást,papásmamást,pónisat,minden csupa rózsaszín körülötte.

Amikor berendeztük tavaly nyáron a szobát,ő mindenképp a lánnyal akart egy szobában lenni,mert akkor neki is lehet sárga-rózsaszín fala és csillámos képei.Persze anyuék gyorsan kikúrálták,de csak rövid időre.

Suliban is verik,tiszta nyámnyila!!!-Az öcsém.Pedig az osztályban elég magas gyerek és viszonylag erős is,mivel sportol 6 éves kora óta.De mégis,ha valaki a "cukisága" miatt veri,se nem visszaüt,se nem szól..semmi,elkezd sírni és kész.

Amikor a szüleink néha elvisznek minket(leárazáskor) ruhát vásárolni,akkor mindenki 20-30 ezerre kaphat,amit csak szeretne,kivéve a kislányt-mert neki nincs teljes szabadsága ilyenkor és persze annak az öcsémnek sem,mivel mindenből lágy? vagy milyen színeket választ,semmi kapucni,oldalzseb,szuperhős,stb

Anyuék nem akarják pszihológushoz vinni :(,mert apám veréssel próbálja helyrehozni,amiben mi sem maradunk el,nehogy már kocsog legyen az öcsém,olyan megalázó,hogy farsang előtt mindenki elmondta ofőn,hogy ő mi szeretne lenni,erre csak az öcsém találta ki,hogy ő "Tündér akar lenni,egy lovon"-nem ment el a farsangra.

Szerintetek mi baja?

2012. ápr. 16. 18:42
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/182 anonim ***** válasza:
74%

Én meg fiús lány voltam kicsiként, és én se lettem leszbikus...

Imádtam a verekedős filmeket, a kedvencem volt a Kickboxer, és imádtam a Die hardot, szerelmes voltam Willisbe (persze ezt senki se tudja) szerettem autós játékkal játszani, és lenyírtam a barbim haját egyszer. Verekedtem, ugrabugráltam, folyton el volt törve valamim.

Most meg virágos felsőbe járok, akkora a mellem mint a fejem, (na jó ez vicc, de van) és mindig volt pasim.

Ami megmaradt a fiús viselkedésből: Hangosan böfögök, és ezen röhögök :D, nem félek beszólni senkinek.

Ne félj kinövi, de ha mégsem, és meleg lesz, ne legyetek gyökerek szeressétek úgy is. Apád buta, hogy veri ezekért, mert ezekről NEM TEHET. Hidd el, csak lelki beteg lesz. Hagyjátok azt csinálni amit akar. Amúgy hasznosabbnak tartom, hogy beszélgessetek vele. Hogy miért tetszik neki a csillogós, meg rózsaszín. Bármi oka lehet.

2012. ápr. 17. 11:45
 52/182 anonim ***** válasza:
96%

Miért ilyen a kérdező? Mert gyerek és az apja neveli. Ha az apja szemellenzős akkor azt akarja belenevelni a fiaiba is, mert szerinte az a jó.

Az én férjem is utálja a melegeket, van egy fiunk. Én nem utálom őket így a két oldal üti egymást. Múltkor megkérdezte a férjem a fiunktól, hogy mi a véleménye a melegekről. Azt mondta, hogy nem érdekli, nem zavarja.

Ha anyukád legalább ebben a témában apád ellenpólusa lenne akkor már előrébb lenne a család.

Az meg a másik, hogy mint anya nem engedném verni a fiam, ha homokos, ha biszexuális vagy autista...bármi is legyen! Ki védje meg ha nem a szülei?

2012. ápr. 17. 11:57
 53/182 anonim ***** válasza:
95%

En orulnek, ha a fiamnak csak ennyi baja lenne.

Csak az a baj, hogy ami nem szokvanyos, mar rogton jonnek a sok hulye otletekkel.

2012. ápr. 17. 12:42
 54/182 A kérdező kommentje:

Mégis,hogy mondhatod,azt hogy had csinálja amit akar?

Vegyen fel harisnyát befont hajjal menjünk suliba?:O

2012. ápr. 17. 13:12
 55/182 anonim ***** válasza:
96%

Nekem is van két kisöcsém, szerencsére ők nem ilyenek. Valószínűleg meleg lesz a kisgyerekből, de a legfontosabb, hogy hiába üvöltöztök vele, hiába fenyegetitek, büntetitek, ez nem fog változni. Viszont a srácból attól, hogy meleg, még lehet normális ember. És ne b*zizgassátok, mert az öcsétek, és ő is családtag, akármennyire is nem tetszik.

Apád viselkedése pedig undorító. Ha az én öcsémet pl. ilyenekkel fenyegetné, meg csak ezért kopaszra vágatná a haját, meg üvöltözni, szó szerint elküldeném torkaszakadtamból a jó édes anyjába, mert az ilyen nem apa. Hanem egy idióta, balf*sz. Ne haragudj, de ez van. Apád megbukott gyereknevelésből, inkább neki vegyetek rózsaszín pónit.

2012. ápr. 17. 14:27
 56/182 A kérdező kommentje:

Te se vagy normális éppen.

Mit tennél apaként ha a fiad befont hajjal akarna utcára menni? :O

2012. ápr. 17. 14:41
 57/182 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd már ezt a befont hajat, kopasz szerencsétlen, ha akarná is, akkor se tudná befonni a haját!

Amúgy fiúnak vagy lánynak mondja/érzi magát? Beszélgettek vele egyáltalán, vagy simán felrúgjátok naponta kétszer?

2012. ápr. 17. 14:54
 58/182 A kérdező kommentje:

Hát miután lebukott vele kétszer is apa előtt,azóta igen,már kopasz vagyis most 1 mm-es a haja már,de nem sokáig.

Sosem mondta magát lánynak,ő azt mondja hogy fiú tudja,de nem szeret semmit,ami ezzel összekötni,sem a ruhákat sem a színeket sem a játékokat sem az "elvárásokat".

Mindenki kivéve a kislányt kiveszi valamennyire a részét a házimunkából.De pl a saját szobáinkat mi takarítjuk,ő amit szívesen csinál az a mosogatás és anyuval a teregetés meg a vasalt ruhák szétpakolása mindenki szekrényébe.

Apu szombatonként szokott csinálni nekünk valami extrább fiús napot pl- makettezünk,együtt barkácsolunk,horgászat,légpuskázás,íjászat,falmászás,görkori ilyesmik,mindenki nagyon szereti ezeket,de ő nem-ő wellneselni akar a lányokkal vagy esetleg vásárolgatni(anyu és hugi).

Ezenkívül soha de soha nem mondta még meg hogy ki tetszik neki,pedig amikor esténként összeülünk társasozni/kártyázni/sakkozni bármi,akkor sokszor elmeséli mindenki mi volt a suliban,ki tetszik stb.. Ő erre csak annyit mond,neki nem tetszenek a lányok -.-' (de a fiúk sem,hosszabb gondolkodás után).

2012. ápr. 17. 15:07
 59/182 anonim ***** válasza:
100%
Szia,abszolút megértem,hogy fogalmatok sincs miként lehetne kezelni a helyzetet,őszintén én sem tudom,de biztos,hogy utána néznék neten,felkeresnék egy pszichológust,segítséget kérnék,mert ez nem szégyen.Írták mások is,hogy ez nem betegség,fizikai értelemben tényleg nem az,de ha ő más,akkor nem tudjátok megváltoztatni ez irányú beállítottságát,nem tehet róla,így született,max. lelkiismeret furdalást okoztok neki,megtaníthatjátok eltitkolni a dolgot,de ezzel hatalmas lelki törést okoztok.Arra tanítjátok,hogy ne legyen önmaga,valaki más életét élje.Ő nem érti,hogy mi a problémátok vele,nem érti miért baj az,ha lányos dolgokkal játszik,hát honnan értené,ő még csak egy nyolc éves gyerek.Semmi rosszat nem tesz,csak játszik,ezt értsd meg.Eleinte azt gondoltam a hozzászólásokból,hogy milyen szülő az ilyen,meg minek vállal ennyi gyereket,ha így áll a gyerekneveléshez,aztán olvastam,hogy bizony foglalkoznak veletek,jó tanulók vagytok (az,hogy ő nem az simán lehet azért,mert már kikészítettétek teljesen!),így annak tudom be,hogy teljes a kétségbeesés otthon a kialakult helyzet miatt.Kérjetek tanácsot szakembertől,hogy megfelelően tudjatok viselkedni a testvéreddel és az ő személyisége is minél kevésbé sérüljön!
2012. ápr. 17. 16:16
 60/182 anonim ***** válasza:
86%

A leírtak alapján még nem lehet feketén-fehéren kijelenteni, hogy az öcséd meleg lesz. Pedagógusjelölt vagyok, tanultam fejlődéslélektant és tudom, hogy a gyerekek pont ebben a korban veszik fel a nemüknek megfelelő szociális viselkedést. Elképzelhető, hogy az öcséd valamilyen szinten konfrontálódik a saját nemével. Ez azt jelenti, hogy valami okból nem hajlandó azonosulni a fiú-férfi szerepkörrel és ez konfliktust idéz elő benne. Ezt kellene szakemberrel feltárni. A verés súlyos károkat okoz, tovább fogja mélyíteni a problémát. A következőt tedd: beszélj a kisfiú osztályfőnökével, mondd el neki ezt a dolgot és azt is, hogy apátok veri a gyereket. Ő értesíteni fogja a családsegítőket, akik majd elbeszélgetnek a szüleitekkel és el fogják magyarázni a pszichológus fontosságát. Ezt mindenképpen lépd meg.

26 N

2012. ápr. 17. 16:27
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!