Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öcsémből meleg lesz? Tehetetle...

Öcsémből meleg lesz? Tehetetlenek vagyunk a lányossága eltörlésében.8 éves.

Figyelt kérdés

Sziasztok.

5-en vagyunk testvérek.

1 lány 4 fiú. Lány 5 éves,az érintett 8,utolsó előtti 9 és én 13.

Mindig,de mindig csak a lánytestvérünkkel játszik,barbiest!!,babást,papásmamást,pónisat,minden csupa rózsaszín körülötte.

Amikor berendeztük tavaly nyáron a szobát,ő mindenképp a lánnyal akart egy szobában lenni,mert akkor neki is lehet sárga-rózsaszín fala és csillámos képei.Persze anyuék gyorsan kikúrálták,de csak rövid időre.

Suliban is verik,tiszta nyámnyila!!!-Az öcsém.Pedig az osztályban elég magas gyerek és viszonylag erős is,mivel sportol 6 éves kora óta.De mégis,ha valaki a "cukisága" miatt veri,se nem visszaüt,se nem szól..semmi,elkezd sírni és kész.

Amikor a szüleink néha elvisznek minket(leárazáskor) ruhát vásárolni,akkor mindenki 20-30 ezerre kaphat,amit csak szeretne,kivéve a kislányt-mert neki nincs teljes szabadsága ilyenkor és persze annak az öcsémnek sem,mivel mindenből lágy? vagy milyen színeket választ,semmi kapucni,oldalzseb,szuperhős,stb

Anyuék nem akarják pszihológushoz vinni :(,mert apám veréssel próbálja helyrehozni,amiben mi sem maradunk el,nehogy már kocsog legyen az öcsém,olyan megalázó,hogy farsang előtt mindenki elmondta ofőn,hogy ő mi szeretne lenni,erre csak az öcsém találta ki,hogy ő "Tündér akar lenni,egy lovon"-nem ment el a farsangra.

Szerintetek mi baja?

2012. ápr. 16. 18:42
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/182 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj hogy azt hiszed hogy te is rühelled, szerintem ezt csak apád verte beléd...mondtam én hogy azért kaptátok ezt mert primitívek vagytok és előítéletesek. 10 év múlva azért fogsz ide írni mert a melegnek hitt öcsédnek már tartós kapcsolata van egy nővel te meg nem kellesz senkinek....amit meg is fogok érteni.
2012. ápr. 19. 15:55
 102/182 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld magad az öcséd helyébe. Te vagy 8 éves és téged tartanak melegnek és vernek, csúfolnak, mert az akarsz lenni amitől jól érzed magad.

Hogy esne neked ha az kapnád amit az öcséd kap? Nem lenne jobb inkább elfogadni őt olyannak amilyen és szeretni?

2012. ápr. 19. 15:58
 103/182 A kérdező kommentje:

Hát,ha engem kérdezel,van barátnőm:)

A másik meg,ha engem ilyenért vernének eszembe nem jutna tovább csinálni,én tuti alkalmazkodnék.

2012. ápr. 19. 16:57
 104/182 anonim ***** válasza:
92%

Annyira buta vagy: D

Ha most Ő alkalmazkodna, azzal lehet elfolytaná magába az igazi énjét...

Most gondold el, miért erőltesse magára a lányokat, ha tegyük fel a fiúkat szereti?

Miért alkalmazza az a kiséletét máshoz, csak azért, hogy megfeleljen?

Nem veszítek észre, hogy kb 100-an leírtuk, sőőt még egy meleg fiú is, hogy ezzel törést okoztok neki, és fájdalmat.

Ha meleg-meleg. Attól még ember, és az apád fia, mégha nem is szereti/szeretné mert meleg lenne.

Kisfiúnak meg sok sikert kívánok, és boldog életet, remélem nagyon boldog élete lesz messze a buta családjától.

Ebből a családból szépet nem fog kivinni, max a bántást és a megalázást.

Szegényem, iskolából haza megy, akkor meg otthon kapja...

Ha ilyen helyzetbe lennék, inkább elvonulnék arra ahol egyedül lehetek, és nem bánthat senki...

Fájdalmas és szomorú ilyet hallani, hogy a saját családja nem fogadja be a gyerekét/öccsét.

Elkeserítő milyen emberek vannak...

14L

2012. ápr. 19. 18:15
 105/182 anonim ***** válasza:
100%

"A másik meg,ha engem ilyenért vernének eszembe nem jutna tovább csinálni,én tuti alkalmazkodnék."

Gondolj bele a helyzetébe mi lenne ha nálad fordítva lenne és téged kényszerítenének arra h a fiúkat szeresd?

2012. ápr. 19. 18:50
 106/182 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az előzőnél a pont. Az ember nem környezete előtti színjátszásból van a párjával, hanem mert szereti. Vagy te igen? Ha felnő és esetleg egy fiúba lesz szerelmes, akkor is el kell fogadni és szeretni kell, attól még a te öcséd marad.
2012. ápr. 19. 18:57
 107/182 A kérdező kommentje:

Ha ne adj Isten nekem a fiúkat kéne csipáznom,akkor lehet,hogy nem menne,de ha körülöttem MINDENKINEK fiúja lenne fiú létére,lehet bejönne nekem is - passz távol állt tőlem.

DE ha most minden fiú lányruhában járna és azért vernének mert nekem fiú ruhám van,szó nélkül lányruhában járnék.

2012. ápr. 19. 23:16
 108/182 anonim válasza:
96%

Miért gondolod, hogy azért, mert lányosan viselkedik meleg lesz? Az, hogy mi a lányos és mi a fiús viselkedés főleg kulturális okokra vezethető vissza, és nem biológiai okokra. Gondolok itt a családodra például, ahol, mint írásodból kiderül elég konzervatív nézeteket vall az apa. De ez a különböző társadalmakra is igaz.

Én több éven keresztül tanultam és dolgoztam Argentínában, ahol teljesen másfajta viselkedést tapasztaltam a férfiaktól. A tizenéves argentin fiúk egyik legdivatosabb viselete a hosszú haj, ami mellé gyakran még fülbevaló is társul. A leghíresebb színészek is hosszúhajúak (pl. Facundo Arana) és a labdarúgó válogatott nagy része. A férfiaknál is teljesen bevett szokás, hogy úgy köszönnek, hogy megpuszilják egymást. Egyáltalán nem jelent gondot nekik az érzelmeikről beszélni, nem csak azt tartják természetesnek ha egy fiú sír, hanem azt is ha egy felnőtt férfi. Én kint voltam az Indpendiente Copa Sudamericana döntőjén, amikor az Independiente megnyerte a kupát, csak a körülöttem lévő szurkolók közül legalább 10-15 felnőtt férfi sírt az örömtől(!). De a mindennapi életben is jellemző, hogy sírnak, ez a telenovellákból is egyértelműen látszik. Magyarországon ha ezek közül a tulajdonságokból csak 1-1-t vesz át egy férfi néhányan már-már feltételezik róla, hogy meleg, máshol viszont társadalmilag teljesen elfogadott. És nem melegek, sőt mivel erősen katolikusok sokkal nagyobb az ellenszenv irántuk, mint Magyarországon, ezért nem is merik felvállalni a közéleti személyiségek, mert ez kb. a pályafutásuk végét jelentené. Az, hogy akár erőszak árán akarod megváltoztatni az öcsédet, szerintem csak oda vezet, hogy lelki problémái lesznek. Én nem látok semmi gondot abban, hogy ha egy férfi érzékeny (sír) és szeret a gyerekekről gondoskodni (babázás), sőt szerintem ez egy pozitív dolog a férfiak számára is. Egyáltalán nem véletlen, hogy Latin-Amerikában és Dél-Európában a legalacsonyabb a férfiak öngyilkossági aránya a világon (ezekben az országokban 100 000 férfira jut 5 öngyilkos, míg Magyarországon 40), ezekben az országokban a legalacsonyabb a szívinfarktusban meghalt férfiak aránya száma, és ezekben az országokban jóval tovább élnek a férfiak, mint a többi hasonló fejlettségű országban (Spanyolország és Olaszország első Európában a férfiak várható élettartamát tekintve, Dél-Amerika 10 országából 9 megelőzi Magyarországot ebből a szempontból) ugyanis az, már eleve mentális betegségekhez vezet, hogy ha valakitől azt várják el, hogy agresszív, erős és határozott legyen, akkor ha ő nem ilyen típus, arról már nem beszélve hogy ha ezt erőszakkal kényszerítik ki.

Szóval én úgy gondolom, hogy az, hogy mi lányos és mi nem megítélés kérdése. Mivel téged valószínűleg így neveltek, neked ez a természetes és néha azt is lányosnak látod, ami nem feltétlenül az. Ha viszont őt azzal az indokkal nem engeditek játszani nektek lányosnak tűnő játékokkal, mert hogy lányos és ezért még bántjátok is, akkor teljesen természetes reakció az, hogy lázadni fog ellenetek még pedig pont azzal amit ti nem szeretnétek, vagyis egyre lányosabban fog viselkedni (pl. rózsaszín ruhákat vesz fel). Az általában jellemző azokra, akiket valamilyen sérelem ér. Például amikor engem a szüleim eltiltottak mindentől, mondván, hogy nem elég jók a jegyeim, akkor annyira megsértődtem, hogy annak csak az lett az eredménye, hogy annál inkább nem tanultam és még tovább romlottak a jegyeim. Az pedig, hogy farsangon tündér akar lenni szerintem egyáltalán nem rossz. Nálunk volt olyan lány, aki mikulásnak öltözött be, volt még szakálla is de nem lett ettől semmi baja, már 7.-es korában volt barátja.

2012. ápr. 20. 03:38
 109/182 anonim ***** válasza:
100%
Na mivan az öcséddel?
2012. máj. 5. 19:35
 110/182 A kérdező kommentje:

Hát mi lenne?Csajos és kész.Teljesen kikészít.

Anyumék nem viszik szakemberhez..

2012. máj. 6. 00:21
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!