Öcsémből meleg lesz? Tehetetlenek vagyunk a lányossága eltörlésében.8 éves.
Sziasztok.
5-en vagyunk testvérek.
1 lány 4 fiú. Lány 5 éves,az érintett 8,utolsó előtti 9 és én 13.
Mindig,de mindig csak a lánytestvérünkkel játszik,barbiest!!,babást,papásmamást,pónisat,minden csupa rózsaszín körülötte.
Amikor berendeztük tavaly nyáron a szobát,ő mindenképp a lánnyal akart egy szobában lenni,mert akkor neki is lehet sárga-rózsaszín fala és csillámos képei.Persze anyuék gyorsan kikúrálták,de csak rövid időre.
Suliban is verik,tiszta nyámnyila!!!-Az öcsém.Pedig az osztályban elég magas gyerek és viszonylag erős is,mivel sportol 6 éves kora óta.De mégis,ha valaki a "cukisága" miatt veri,se nem visszaüt,se nem szól..semmi,elkezd sírni és kész.
Amikor a szüleink néha elvisznek minket(leárazáskor) ruhát vásárolni,akkor mindenki 20-30 ezerre kaphat,amit csak szeretne,kivéve a kislányt-mert neki nincs teljes szabadsága ilyenkor és persze annak az öcsémnek sem,mivel mindenből lágy? vagy milyen színeket választ,semmi kapucni,oldalzseb,szuperhős,stb
Anyuék nem akarják pszihológushoz vinni :(,mert apám veréssel próbálja helyrehozni,amiben mi sem maradunk el,nehogy már kocsog legyen az öcsém,olyan megalázó,hogy farsang előtt mindenki elmondta ofőn,hogy ő mi szeretne lenni,erre csak az öcsém találta ki,hogy ő "Tündér akar lenni,egy lovon"-nem ment el a farsangra.
Szerintetek mi baja?
A férjem is ilyen volt ennyi idős korában. Sőt, röhögve mesélte, hogy 7-8 évesen felvette az anyja ruháit, kisminkelte magát (jó, bohócformára, mert kézügyessége még nem volt hozzá) és mondta, hogy őt most szólítsák Katikának.
A családja jót mosolygott rajta, aztán nem foglalkoztak vele.
Ő meg kinőtte, kamaszkorában már talán túlzóan is hajtotta a lányokat. Kérdeztem tőle, hogy szerinte mi lehetett az oka a "Katika vagyok" dolognak. Azt mondta, hogy semmi extra, kicsit jobban érdekelték a lányos dolgok. Tény, hogy a személyiségében van néhány nőies vonás - empatikusabb, háziasabb. Viszont ezek felnőttként pozitív vonások.
Ellenben én fiús voltam. Sőt, kapaszkodj meg, 8-9 évesen közöltem a szüleimmel, hogy amint betöltöm a 18-at átoperáltatom magam férfivá. Gondolom lábon kihordtak egy infarktust, de nem szóltak semmit.
Én magam kértem tar fejet, egy az egyben fiúnak néztem ki, mert ugye akkor még mellem se volt. Több lányt is feleségül akartam venni.
Aztán jött a kamaszkor (13-14 év), akkor jöttem rá, hogy hoppá, így nem jövök be a fiúknak. Szép lassan váltottam nőies irányba.
Nálam egyértelműen az volt az ok, hogy "férfiasabb" a mentalitásom. Ennek nincs köze a szexuális irányultságomhoz, mert nőhöz nem tudnék úgy hozzáérni. Viszont kevésbé vagyok érzelmes, érdekelnek az autók, a póker, a lövészet. Tehát a tipikusan férfias dolgok vonzanak.
Ha akkoriban anyámék patáliát csapnak, lehet, hogy rögzül bennem, hogy valami rosszat csinálok és a mai napig nem lenne egészséges önértékelésem, azt se tartom kizártnak, hogy valamilyen pszichológiai problémám lenne.
Apátok túl szélsőséges, hogy ő ilyen külsőségekhez kapcsolja a férfiasságot. Egy férfi akkor is lehet férfi, ha nem a tankok meg az autók érdeklik. Lehet, hogy nem domináns típus és soha nem is lesz az.
Amit most csináltok vele, azzal egy dolgot biztosan el fogtok érni: lelki törést szenved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!